Nadpřirozené jevy 2. díl

V minulém díle jsme ti představili démony a mimozemšťany, zbývají tedy jen podivné úkazy. I když si to možná nemyslíš, tak některých podivných úkazů sis jistě už někdy všimla nebo jsi o něm slyšela. Pojďme se podívat na pět největších úkazů, o jejichž existenci víme, ale vědci je doposud nebyli schopni objasnit.

Ještě sis nepřečetla o tom, co jsou to paranormální jevy a jaké je pro ně vysvětlení? Víš určitě, jak je to ve skutečnosti s mimozemšťany a létajícími talíři? Nezapomeň si nejdřív přečíst i první díl nadpřirozených jevů!

Bermudský trojúhelník

Ďáblův trojúhelník. I tak je někdy nazýván bermudský trojúhelník, který se nachází v oblasti mezi Miami na Floridě, městem San Juan v Portoriku a Bermudami v Mexickém zálivu. Záhada trojúhelníku je spojována s paranormálními jevy a především se zvýšeným výskytem mizení letadel a lodí bez příčiny nebo nějakého zavinění. V souvislosti s tragédiemi, které se v této oblasti staly v minulosti, byly hledány jak lodě, tak i letadla, jejichž trosky se v některých případech dokonce našly, ale zcela bez posádky, jediného přeživšího. Výjimkou je jen plachetnice Mary Celeste, která byla nalezena zcela bez poškození, s jídlem, pitím i veškerým vybavením na palubě, ale posádka chyběla. Dodnes nejsou záhady zmizení a havárií vysvětleny.

  • let číslo 19 – v roce 1945 zmizelo v oblasti pět amerických bombardérů – jednalo se jen o cvičení

  • loď Cyclops – v roce 1918 zmizela v oblasti americká nákladní loď s 309 lidmi na palubě

  • loď Marine Sulphur Queen – v roce 1963 zmizela v oblasti další nákladní loď s 39 lidmi na palubě

  • loď Mary Celeste – v roce 1872 zmizela v oblasti plachetnice s 10 lidmi na palubě

 

Sněžný muž

Yetti, lidoop nebo sněžné zvíře. To všechno jsou názvy pro neznámého dvounohého druha, který se údajně vyskytuje v pohoří Himalájí. Jeho skutečná existence nebyla nikdy vědci prokázána, Yetti dokonce nebyl nikdy ani vyfotografován, ale místní obyvatelé jej považují za skutečného a dokonce tvrdí, že ho mnohokrát pozorovali. Pokud Yetti skutečně existuje, podle vědců se jedná o lidoopa, k jehož vyhynutí došlo před tisíci lety – kosterní pozůstatky byly skutečně nalezeny, ale v Číně. Není však výjimkou, že se jedná o doposud nepoznaného tvora, který bývá spatřen jen ojediněle. To ale nelze říct o jeho otiscích ve sněhu, které byly zdokumentovány a spatřeny již několikrát. Jde o bosé, velké a chlupaté chodidlo, na které navazují tlusté a huňaté nohy širokých rozměrů, přičemž velikost těla se odhaduje až na 250 centimetrů. Podle posledních průzkumů se existence Yettiho rozhodně nevylučuje.

 

Prožitky blízké smrti

Prožitky blízké smrti jsou hojně zkoumaným a doposud neobjasněným jevem, který provází lidi, jenž stojí na prahu života a smrti. Pro tento jev je naprosto charakteristická nejen chůze tunelem, na jehož konci se nachází světlo, ale i setkání se svými blízkými – nejčastěji zemřelými nebo aktuální pocity, kdy se k člověku dostává neobyčejný klid a pokoj. Prožitky blízké smrti sice nebyly doposud přesně potvrzeny, ale jisté je, že ti, kdo blízkou smrt údajně prožili, od začátku do konce přehodnotili své potřeby a nároky a jev jim zcela změnil život.

 

Duchové

Zpozorování ducha není v dnešní době, podle posledních záznamů, rozhodně nic neobvyklého. Existence duchů je spojována především s „druhým světem“, který se nachází za našim světem fyzickým – svět po smrti člověka. Existence duchů rozhodně není odborníky vyloučena a je pravdou, že vědci vyvíjejí obrovské úsilí k tomu, aby zjistili, do jaké míry je zjevení ducha pravdou a do jaké jen výplodem lidského mozku a fantazie. Je velmi pozoruhodné, že lze narazit na místa, například na Whaley House v San Diegu, které je turistickou atrakcí a zároveň místem s největším počtem zpozorovaných duchů na světě.

Nevysvětlitelná zmizení

Existuje hned několik desítek případů zmizení, které nebyly doposud nijak objasněny, ačkoli probíhalo rozsáhlé pátrání a prověřování a to nejen pokud jde o zmizení běžných osob. Pokud jde o nejslavnější a zároveň velmi tragické případy zmizení, lze jmenovat dva základní a nemusíme chodit ani příliš daleko do minulosti. První doposud nevysvětlitelné zmizení se odehrálo v roce 1937, kdy pilot letadla společně se svým navigátorem zmizeli s letadlem nedaleko Tichého oceánu. Pilot dal pobřežní stráží zprávu o tom, že dochází palivo, ale po chvíli byl hovor mezi pilotem a stráží ukončen. Letoun se nikdy nenalezl, ačkoli byla prohledávána jak pevnina, tak i obrovský kus oceánu. Druhým případem, který pochází z minulého roku, tedy roku 2014, je záhadné a velmi tragické zmizení letu Malaysia Airlines 370, který letěl z Kuala Lumpur do Pekingu. Na palubě se během letu nacházelo celkem 239 osob a letoun se naposledy na radaru objevil nad Malackým průlivem nedaleko ostrova Pulau Perak. Po troskách letadla pátraly složky z 25 různých zemí, desítky lodí a záhada zmizení nebyla doposud objasněna.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 14. 06. 2015   |   Zobrazeno: 8452x

Komentáře

nati.horVIP(ANIME!)

hele možná mě těd budete brát za blázna ale všem co nevěří na duchy tak jim říkám at si stím rači nezahrávají protože to potom nebude taková sranda

prosím nepište že sem nějáká blbka prostě můj názor

nati.horTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Lucy jojo(Milujeme nadpřirozené byt...)

ja si to jednou zazila vecer:lezela jsem v posteli nasi se divali na film a ja mela zavrene dvere od pokoje a najednou se sami otevreli mamka si myslela ze jdu za nima a ja si myslela ze ona jde za mnou tak uz jsem ty dvere nechala radsi otevrenesmajlsmajlsmajlsmajl

Lucy jojoTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

milovnik pudlu(Wattpadeři 4ever)

verea: Jó to jsem vyděla. Byla to hrůza. Já si to pustila naplno, zasekl se mi počítač a vykřiklo to : DUCH NATOČENÝ V ČESKU. Br br ! Pust si lovci duchů.
To je strašidelnější.

milovnik pudluTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Dely(kočkolidi)

Takže prosím skuste si to ověřit, nebo ne je to úplná blbost...
...no já jsem sama doma... ...a ale to jsem nechtěla vlastně říct... ...dobře,když... ...ne já píšu blbosti musí to mít přeci logické vystoupení... ...tedy,vystoupení chtěla jsem napsat vysvětlení... ...h ne, sama se mi posunula myš od počítače... ...uuuuuf konečně je máma doma... ...no radši už nic nebudu psát... ...nee ještě alespoň tohle... to už vážně není sranda ta myš od počítače se sama posouváááááááá.smajl

DelyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

elf2004(kmen upírů)

náho dou uchové existují tohle píšu pro lidi ktéré na ně nevěří nebudu tu psát co se stalo mě ale mojí ségře: takže ona se začala...... no vždyť víte.... do černý magie a pak když jsme jeli k babičce tak viděla jednu holku no u tý babičky jí neviděla jednou ale několikrát a řekla nám to a maka jí řekla ať jí nakreslí a ségra řekla tak ok. A nakreslila tělo ale pak začala kreslit hlavu a ruplo v televizi prostě najednou nefungovala a ...... stalo se nám toho s uchama víc ale o tom radši povídat nebudu .

Edit 13:55: tedy néééé s uchama smajl ale s duchama smajl

elf2004To se mi líbí +5 To se mi nelíbí

ChilliVIP(ANIME!)

cumicek: Říká se, říká se... Ono se říká, že všechny blondýny jsou blbý, a stejně to není pravda, že po smrti se z tebe stane duch, ale stejně to nikdo nepotvdil, protože po smrti nám to nikdo říct nemůže. No prostě, i kdyby to tak bylo- což mi přijde jako naprostá hloupost- nikdy se to nedozvíme, protože bychom se z té jiné dimenze nedostali.
Ale co ti chci říct, je, že nemůžeš věřit všemu, co čteš. Ale možná máš pravdu- spíš ale ne.smajl

ChilliTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.