Knižní novinky za únor 2016

V únoru se máš rozhodně na co těšit. Dvojnásobek to platí pro všechny čtenářky, které mají rozečtené některé z níže uvedených knižních trilogií. Hned několik knih se totiž v tomto měsíci dočká svého posledního vydání a že je titulů opravdu požehnaně. Ostatně, předvědčit se můžeš sama. 

Inferno – Zakázaná hra (L. J. Smith) 

Zakázaná hra je poslední knihou z trilogie Zakázané hry (autorkou trilogie je spisovatelka, která se proslavila Upířími deníky) a pokud jsi první dvě knihy nečetla, v každém případě bys to měla napravit. V prvním díle se dostaneš na oslavu narozenin, kde se v kruhu přátel rozjede hra, kterou předtím Jenny koupila v obchodě a z prodavače doslova nemohla odtrhnout oči. Hra ale není jen tak ledajaká, skrývá v sobě obrovské tajemství. Vládne v ní Julian – Princ stínů, který nemá s nikým slitování. V druhém díle Julian odstraňuje jednoho hráče po druhém, zůstanou po nich jen papírové figurky. V posledním díle se budou muset přeživší vydat na dlouhou cestu za pokladem. Všichni přitom mají na paměti, že pokud prohrají, prohrají také celou hru. 

Pád (Kai Meyer)

I tato kniha je závěrečným dílem slavné trilogie a Pád je posledním dílem, takže pokud jsi předchozí knihy o dvou znepřátelených rodech četla, konečně se dočkáš závěru. A jestli bude šťastný, k tomu už se budeš muset pročíst sama. Alcantarové a Carnevarové jsou dva mafiánské a silně znepřátelené rody. Rosa s Alessandrem už nehodlají dál svou lásku skrývat, ale velmi dobře vědí, že když půjdou s pravdou ven, hrozí jim smrt a navíc proti sobě poštvou ještě víc klany arkádských dynastií. Jejich jedinou možností je útěk, musí se vydat přes celou Sicílii. Po cestě za svobodou navíc přichází na některé pravdy, které jim byly doposud skryty.

Sanctum (Madeleine Roux) 

Kniha Sanctum navazuje na předchozí díl (Asylum), který vyšel nedávno. I tentokrát tě příběh zavede do celkem běžného středoškolského života tří nejlepších kamarádů, Dana, Abby a Jordana, kteří se vzpamatovávají z hrůzných zážitků, které je potkali během letní přípravky. Zážitky, které si odtamtud odnesli, je pronásledují doslova všude.

Nejen ve snech, ale i v běžném životě, který se do letní přípravky snažili žít, jako obyčejní studenti s mimořádnými životními ambicemi a sny. Jejich možnost zapomenout na to, co se stalo, se navíc zkomplikuje tím, že jim někdo dá najevo, že všemu ještě není konec. Ovšem, byl to někdo nebo něco? Trojice nejlepších přátel se tak bude muset znovu vydat na místo svých největších nočních můr, aby společně přišli na pravdu, která je celou dobu pronásleduje.

Dám ti slunce (Jandy Nelson)

Jude a Noah jsou dvojčata a jak už tomu tak u dvojčat bývá, jsou si velmi blízcí. Oběma je třináct let a každý o sobě začíná zjišťovat něco nového. Zatímco Jude přichází na to, že je velmi krásná, Noah přichází s poněkud jiným zjištěním. Je totiž gay a naplno se ponořil do své jediné lásky a tou je kreslení. Jeho největším snem je dostat se na uměleckou školu, kde bude mít možnost naplno rozvinout svůj umělecký talent.

O tři roky později je ale všechno úplně jinak, než tomu bylo na počátku. Na uměleckou školu se dostala Jude, ze které se stala šedá myška, která nemyslí snad na nic jiného, než na své obrazy. A naopak z Noaha vyrostl lamač dívčích srdcí, který nemyslí na nic jiného, než na nekončící večírky a párty až do rána. Dvojčata se tak odcizila, že už spolu prakticky nenajdou žádnou společnou řeč, jejich společné zájmy nejsou žádné a navíc zemřela jejich matka. Současně ale nedokáže žít jeden bez druhého a tak se oba dva budou muset pořádně snažit, aby znovu našli společnou cestu životem. 

Oheň (Julianna Baggottová) 

Ani tato kniha není výjimkou, pokud jde o zakončení trilogie. Partridge se konečně ujal vlády v Dómu, který je posledním útočištěm ve zničené pustině, kterou se Země stala. Partridge si původně myslel, že pokud mu bude dána neobyčejná moc, kterou bude mít možnost plně využít, vše půjde dle jeho vlastních představ. Myslel si, že Čistým odhalí všechny otcovi lži a sjednotí obyvatele. Jenže s ohromnou mocí je všechno mnohem složitější, než by se mohlo na první pohled zdát a navíc nebezpečnější, než si vůbec Partridge myslel. 

Všichni jsme hleděli vzhůru (Tommy Wallach)

Možná by se mohlo na první pohled zdát, že jde o knihu, která bude mapovat příběh jedné zemské katastrofy. Tohle je ale příběh spíš o lidech, jejich osudech a o tom, co s člověkem udělá pocit, když si je plně vědom, že se blíží katastrofa a oni tomu nemohou nijak zabránit. Než se totiž objevil na obloze asteroid, všichni žili naprosto normálně a tak, jak byli všichni zvyklí.

Udává se, že by asteroid mohl dopadnout na Zemi zhruba za dva měsíce, ale to není ani zdaleka tolik času, aby se katastrofa mohla odvrátit. Všichni lidé tak mají jedinečnou možnost ukázat, co v nich je a konečně být lepšími lidmi, než byli doposud. 

Zrcadlení (A. G. Howard)

Zrcadlení je posledním dílem z trilogie Šepotání (o druhém díle Divotání jsme ti psali už v novinkách za srpen 2015) a teď se konečně dočkáš závěru, který bude opravdu velkolepý. Třetí díl ságy tě konečně zavede na cestu Alyssy a jejího otce, kteří se společně vydávají na cestu do magické země, aby konečně našli Alyssinu matku. Současně musí napravit vše, co se během jejich cesty stihlo pokazit a že toho bude opravdu požehnaně. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů, která se řítí do zkázy a zániku. Otázkou zůstává, zda všechny čeká šťastný konec nebo budou muset někteří za své skutky ještě pykat. 

Příslib krve (Brian McClellan)

Tamás je polním maršálem a je sporné, zda právě udělal největší chybu svého života. Svrhl totiž svého vlastního krále, aby hladovějícímu lidu přinesl chleba a vodu. Jeho myšlenka byla sice správná, ale následky jsou naprosto zničující. Současně se smrtí svého krále totiž Tamás rozpoutal válku Devatero států a poštval proti sobě spojence, kteří touží jen po moci, penězích a věčné slávě. Tamás je na konci svých sil a jediné, co ho alespoň trošku utěšuje je, že několik jeho zbývajících spojenců udrží mír. Krajem se však začínají šířit kruté pověsti, které mluví o strachu, smrti, nenaplněných slibech a lidé těmto pověrám začínají věřit čím dál tím víc. Nebo to nejsou jen pověry? 

Noční můry! (Jason Segel, Kirsten Millerová) 

Za zavřenými očními víčky se skrývá obrovský strach a to Charlie velmi dobře ví. Charlie je žákem sedmé třídy, pochází z malého městečka Cypříšový potok a už několik měsíců se skoro vůbec nevyspal. Stačí totiž, aby na chvíli zavřel oči, a jeho svět se změní naprosto k nepoznání. Dostane se totiž do neobyčejného světa, kde se to jen hemží podivnými nelidskými bytostmi, jako jsou upíři, skřeti, hadi, čarodějnice a další nadpřirozené bytosti, se kterými Charlie nechce mít nic společného. To ale ještě není nic prosti tomu, čemu bude muset čelit, aby se z říše konečně dostal. Charlie se bude muset postavit svému vlastnímu strachu, aby zachránil sebe, svou rodinu, kamarády a městečko, ve kterém žije. 

Strážkyně krystalů – Kouzelný jednorožec (Jess Blacková)

Chceš se ponořit do dobrodružného příběhu plného fantazie? Pak je strážkyně krystalů kniha vhodná právě pro tebe a jako čtenáře si tě získá už na prvních několika stránkách. Hlavní hrdinkou je mladá dívka Eva, která byla vehnána do naprosto neznámých světů, ale nemá ani ponětí, proč se to muselo stát zrovna jí. Navíc má zachránit místní obyvatele, což rozhodně není úkol hodný tak mladé holky. Eva v sobě bude muset najít veškerou odvahu a zjistit, co se skrývá pod magickou silou krystalů. Naštěstí na to nebude sama, k ruce jí bude kamarád Oskar. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 03. 2016   |   Zobrazeno: 5803x

Témata článku:Knížky

Komentáře

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

všechno mi to připadá takové... tuctvové. Teda mám moc ráda fantasy ale tohle mi všechno, teda aspoň podle popisků, připadá moc naivní, neoriginální a tuctvový. Moc předvídatelné a všechno na jedno brdo. Ještě to s těma dvojčatama mě trochu zaujalo ale stejně. Nic novýho, takovýchhle knížek jsou miliony a všechno je to v podstatě to samý. Ale třeba se pletu, třeba je to jenom tím popiskem a jsou to dobrý knížky....

PsychoušekTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

ANDYS(EMO-GIRLS)

aneta marsalkova: Tak za prvé: komunikuju s tebou slušně, což ty neděláš a můžu tě nahlásit. Za druhé: proč si to teda psala, když si to nemyslela vážně a ani jako vtip?smajl

ANDYSTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Noční můry jsem četla je to roztomilý smajl

To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.