Knižní novinky za únor 2015

I v únoru vyšlo mnoho knížek a ty se teď můžeš podívat, jaké by tě zaujaly, a rychle si je jít koupit nebo alespoň půjčit do knihovny.

Hobby

Zpěvník ke knize Tři bratři (Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř; Fragment)

Líbila se ti pohádka Tři bratři a hraješ na nějaký hudební nástroj? Vezmi si do ruky flétnu, kytaru nebo sedni ke klavíru, a hraj a zpívej všechny oblíbené písničky z filmu a knížky. Během chvilky se určitě všechno naučíš.

Staň se módní návrhářkou (Christopher Hart; Computer Press)

Baví tě navrhovat oblečení? Ráda si kreslíš různé postavičky a oblékáš je do toho, na co máš zrovna náladu? Pak je tahle knížka přímo pro tebe. Naučíš se, jak nakreslit modelku tak, aby měla správné proporce. Také jak nakreslit všelijaké druhy oblečení, aby vypadaly dobře. Zvládnout to může opravdu každý, takže i když si myslíš, že neumíš kreslit, ale stejně by tě to bavilo, určitě to zkus.

Účesy z dlouhých vlasů (Christina Butcher; Ikar)

Že už nevíš, jaký účes by sis udělala na svých dlouhých vlasech? Tahle knížka ti přinese nápadů více než dost. Ponoř se do světa krásných účesů a vyber si, jestli chceš nějaký jednoduchý na běžné nošení, nebo se chystáš třeba na večírek a chceš, aby tomu tvůj účes odpovídal. Všechny účesy jsou navíc doplněné tipy, jak je ozvláštnit nebo doplnit.

Zombie

Zombíci... (Ondřej Frencl; Grada)

V této zajímavé kategorii máme dvě knížky. První z nich je od českého autora a je to začátek série. Franta chce při zombie apokalypse zachránit dívku svého srdce jménem Šárka. Jenže ta nelení a do své záchrany se pustí sama. Jak to dopadne? Potkají se ti dva vůbec? Nejde o žádný thriller, ale o knížku plnou zábavy a dobře napsaných fórků.

ZOM-B (Darren Shan; CooBoo)

Možná znáš oblíbenou upírskou sérii od Darrena Shana. Pokud se ti líbila, třeba tě zaujme i tahle knížka. Přichází totiž zombie apokalypsa, jenže nikdo tomu moc nevěří. O nahraných videích se povídá, že jsou zfalšované. A to samé si o tom myslí i holka jménem B a místo zombíků se snaží přežít otravnou střední školu a vyhnout se svému otci, který holduje alkoholu. Ale zombie se samozřejmě dostanou i do Londýna...

Pro dívky

Eden (Helen Douglas; YOLI)

Eden je mladá dívka, která snad ze všeho nejvíc na světě zbožňuje záhady. Proto ji velmi zaujme, když se na škole objeví nový na pohled normální kluk Ryan, který se tváří, že o ni jeví zájem. Jenže je zvláštní - nezná pizzu a ani neví, kdo to byl Hitler. Eden se rozhodne téhle záhadě přijít na kloub a postupně se s Ryanem spřátelí. Jenže celé je to úplně jinak...

Deník mimoňky 7: Příběh nestylový TV celebrity (Rachel Renée Russell; Mladá fronta)

Niki má z předchozí knížky založenou kapelu Zatím vlastně nevím. Opravdu rychle se stanou slavnými, u natáčení jejich první hitovky se totiž objeví televize. Nikki má kvůli své úspěšné kapele opravdu plný rozvrh, a tak je otázka, jestli bude nadále stíhat vídat se se svými kamarády a hlavně s Brandonem. A co udělá MacKenzie?

Čarodějky z jezdecké školy: Kouzelné prázdniny (Carola von Kessel; Fragment)

Čtyři kamarádky si užívají skvělých prázdnin v jezdecké škole a skoro se zdá, že je všechno dokonalé. Jenže to vypadá, že Franciska bude muset školu opustit, protože její rodiče nemají peníze na zaplacení školného. Zůstává jen jediná možnost - Franciska může získat talentové stipendium. Jenže na to se samozřejmě musí naučit jezdit co nejlépe. Zvládne to natrénovat přes prázdniny? A jak holkám pomůžou jejich čáry a kouzla?

Fantasy

Za Horou smrti: Strašidla z Mrazivého ostrova (Hilde Hagerup; Albatros)

Představ si, že si žiješ úplně normální život. Jednoho dne ale zjistíš, že to tak vůbec není, a tvá rodina, které jsi doteď považovala za obyčejné lidi, jsou vlastně strašidla. Jensovi se přesně tohle stane. Rozhodne se, že chce poznat svého otce, o kterém si myslel, že je mrtvý, ale který ve skutečnosti je králem strašidel. Jak se všechno vyvrbí a co dalšího Jens zjistí o své rodině? Začti se do prvního dílu série o Mrazivém ostrově a strašidlech.

Spirit Animals: Zrození hrdinů (Brandon Mull; Fragment)

Tento svět je v něčem opravdu zvláštní. Každé dítě má možnost pokusit se přivolat si své spirituální zvíře, které pak navždy změní jeho život. Svazek mezi člověkem a zvířetem totiž přináší různé speciální schopnosti. Čtyřem kamarádům se tato zkouška povede, a tak získávají svá zvířata, vlka, pandu, leopardici a sokolici. Proč se tato náhoda stala? Hlavní hrdinové se musí postavit velkému zlu, které se začíná objevovat.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 03. 2015   |   Zobrazeno: 7043x

Témata článku:Rady a tipy,Knížky

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.