Knižní novinky za srpen 2015

Už máš pocit, že tvá knihovna zeje prázdnotou? Možná je načase, abys ji doplnila o nějaké zajímavé tituly. Srpen je nabitý knihami různých žánrů, stačí si jen vybrat tu, která tě zaujme nejvíc.

Čas čarodějnic 3: Kniha života (Deborah Harknessová)

Třetí díl úspěšné knihy můžeš od 1. 8. hledat na pultech knihkupectví. Čas čarodějnic je trilogie, která rozhodně nesmí chybět ve tvé knihovně – Čas čarodějnic 1: Čas čarodějnic, Čas čarodějnic 2: Stín noci. Trilogie je považována za jednu z nejsenzačnějších prvotin této autorky, která čtenáře zavede na místa a do děje, který jej doslova pohltí. Uvidíš, že jak se do knížky jednou začteš, rozhodně ji už nebudeš chtít dát z ruky. 

Třetí závěrečný díl tě opět přenese do světa a soukromí hlavních hrdinů, čarodějnice Diany a upíra Matthewa. Diana a Matthew jsou bláznivě zamilovaní, čekají dítě, ale velmi dobře si uvědomují, že jejich vztah je zakázaný. Společně proto budou muset spojit své síly a postavit se těm, kteří jim lásku nepřejí a za každou cenu se snaží vztah zhatit. Oba dva přitom stojí ještě před dalším úkolem. Musí odhalit tajemství ukryté v jednom z tajných rukopisů, v Knize života.

Divotání (A. G. Howard) 

Tento fantasy román je jako stvořený ke čtení na jeden zátah – velmi podobný Alence v Říši divů. Alyssa propadla králičí dírou a musela se sama vyrovnat s nebezpečím, které na ni v díře čekalo. Nejenže musela zachránit život klukovi, kterého beznadějně miluje, ale navíc byla nucena bojovat s Červenou královnou, musela se postavit Morfeovi a i když se její boj s bytostmi zdál náročný, teď stojí Alyssa ještě před těžším úkolem.

Musí dodělat maturitu a pak nastoupit na vysněnou vysokou školu. Právě ve škole ji vypátrá bájný Morfeus, který ji doslova přinutí k další nebezpečné a dobrodružné hře v Říši divů. Pokud na jeho léčku nebude Alyssa reagovat, dostanou se do velkého nebezpečí nejen její blízcí z rodiny, ale hlavně Zach, kterého tak moc miluje.

Dinosauři v kostce – více než 60 prehistorických tvorů tak, jak jste je nikdy neviděli

Máš ráda dinosaury a chtěla bys do života těchto tajemných a pro mnohé dokonce dávno zapomenutých tvorů nahlédnout trošku blíž? Teď tu možnost máš, protože v srpnu vychází skvělá encyklopedie dinosaurů, jenž zachycuje a podrobně mapuje život těchto pozoruhodných prehistorických tvorů. Ať už si encyklopedii vezmeš kamkoli, všude tě budou doprovázet velcí mořští plazi, tyranosauři, raptoři a další druhy dávno vyhynulých dinosaurů. Kromě obrázků jsou v knížce připraveny i informativní texty, díky nimž se můžeš seznámit s různými podrobnostmi, které ti nastíní jejich dávnou existenci.

Zpovědi podezřelé (James Patterson)

Zpovědi podezřelé je kniha jen pro holky, které jsou vyznavačkami drsnějších žánrů. Zpovědi podezřelé vypráví příběh mladé dívky Tandy, jejíž rodina byla zavražděna a na světě tak pro Tandy zůstali už jen její tři sourozenci. Na povrch tak vyvstává otázka, kdo byl tím záhadným pachatelem? Jedno je jisté. Tandy byla tu noc jediná, kdo viděl rodiče naživu a stává se tak jednou z hlavních podezřelých v případu, který se týká její vlastní rodiny. Tandy nemůže nikomu věřit, nikdo nevěří ani jí samotné a ze záhadného večera nezbyly skoro žádné vzpomínky. I když … Jednoho dne začnou vyplouvat na povrch střípky a záblesky vzpomínek, které by mohly být pro vyšetřování naprosto stěžejní.

Isla a šťastné konce (Stephanie Perkins) 

Isla a šťastné konce je třetím volným pokračováním oblíbené knížky Polibek pro Annu, který ti rozhodně nemohl uniknout. Isla studuje na americké škole v Paříži, kde se beznadějně zamiluje do kreslíře Joshe. Během léta odjede Isla zpátky na Manhattan, kde se náhodou setká právě s Joshem. Už během jejich prvního setkání Isla pomýšlí na to, že tento románek by mohl být krásnější, než si představovala ve svých snech. Tedy až do doby, než se oba dva odeberou zpátky do školy v Paříži. Během školního roku jsou oba dva nervově vypjatí, vystresovaní, před oběma stojí problémy, které musí překonat a samozřejmě je načase, aby oba dva začali řešit otázky své budoucnosti, protože maturita a nástup na vysokou školu by mohli jejich lásku rozvrátit.

Jedovatá slova (Maite Carranza)

Jedovatá slova je kniha pro děti a mládež, která vypráví příběh Bárbary Molinové. Bárbara byla normální holka, měla hodně přátel a jednoho dne, jako by se po ní slehla zem, zmizela beze stopy. Nenašlo se Bárbařino tělo, nenašel se žádný pachatel ani podeřelý, který by vyšetřovatele zavedl na jedinou stopu. Uplynou čtyři roky a najednou se začne tajemný případ znovu rozplétat a to díky jedinému telefonátu. Všichni vyšetřovatelé, rodina dokonce i přátelé už ztratili naději, že by se Bárbara mohla najít a po čtyřech letech zjišťují, že dívka ani zdaleka není mrtvá. Žije a případ se začíná znovu otevírat a s ním i veškerá tajemství. 

Papírová města (John Green) 

Možná si velmi dobře pamatuješ, že Papírová města je snímek, který byl v červenci uveden v našich kinech. Natočen byl podle knižní předlohy, která už teď leží na pultech knihkupectví. V knižní verzi se tak opět můžeš ponořit do života mladé dívky Margo, která je ve škole považována doslova za hvězdu a každý se s ní chce kamarádit. Včetně Quentina, který Margo bere víc, než jen jako obyčejnou kamarádku, se kterou sotva prohodí pár slov. Jakmile jedné noci zaklepe Margo na Quentinovo okno, životy obou dvou se náhle naprosto změní. 

 


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 04. 08. 2015   |   Zobrazeno: 6440x

Témata článku:Knížky

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.