Knižní novinky za říjen 2014

Máme tu pro tebe nový seriál článků týkajících se knížek, které můžeš nově najít v knihkupectvích. Narozdíl od filmů se dozvíš, které knížky vyšly v předchozím měsíci. Na prodej ale budou určitě stále.

Návody a inspirace

Gumičkování - duhová zábava (Monica Sweeney, Becky Thomas; nakladatelství CPress)

Protože gumičky jsou prostě in! V knize najdeš 25 velmi speciálních nápadů, díky kterým budeš mezi kamarádkami za hvězdu.

Svět origami (Duy Nguyen; nakladatelství Ikar)

A protože výtvarné práce jsou zábava, možná se ti zalíbí i knížka Svět origami. Najdeš v ní více než 150 modelů, takže o zábavu máš postaráno na dlouhou dobu. Vyber si, jestli složíš zrovna ten den žiradu, příšeru z vesmíru, draka nebo ponorku... a mnohé další. Všechno je pečlivě rozkreslené, takže nebudeš mít problém skládat, ani pokud jsi začátečník.

Gumičkománie! (Heikke Roland, Stefanie Thomas)

Třetí knížka s návody se týká také gumiček. Najdeš v ní rovnou 60 návodů používajících různé techniky, které jsou vysvětlené postupně krok za krokem, samozřejmě s fotografiemi. Náramky, přívěsky, čelenky i náušnice!

Fantasy

Páni draků (Richard Alen Knaak; nakladatelství Fantom Print)

Baví tě fantasy? Pak by se ti mohla líbit třeba nová knížka Páni draků. Je to 13. díl série DragonRealm, takže možná už znáš některé předchozí knížky - první díl se jmenoval Ohnivý drak, druhý Ledový drak a třetí Vlčí přilba. Další díly si jistě zvládneš najít sama. A co tě čeká tentokrát? Velký rozhodující okamžik v dějinách Dračí říše a velmi překvapivý vznik skupiny, která se chce dračím králům postavit.

Královna Tearlingu (Erika Johansen; nakladatelství YOLI)

Cesta královny na trůn je nebezpečná. Najde se totiž mnoho těch, kteří se ji snaží ohrozit. Královna si musí najít přátele a utužit s nimi vztahy, jinak ji nečeká nic dobrého.

Čáry a tajemství (Ellie Boswell; nakladatelství CooBoo)

Jak to dopadne, když je Sophie čarodějka, kdežto její nejlepší kamarádka Katy zase lovkyně čarodějek? Ublížit si navzájem rozhodně nechtějí. Do jejich tajemství se ale začnou plést první lásky, škola i další problémy, které se objeví. Jak to holky společně zvládnou?

Goblini (Philip Reeve; nakladatelství Fragment)

Jak vypadají goblini? Jsou zelení, nevychovaní a také věčně hladoví. Ještě, že je mezi nimi Lišák, ten je totiž jiný, na goblina až moc chytrý a mazaný. Díky jeho chytrosti mu ale jako jedinému dojde, že se děje něco zvláštního - probouzí se totiž stará kouzla a čáry. Co se bude dít?

Upíří deníky 17. díl - Vykoupení (L. J. Smith; nakladatelství Fragment)

Jak možná víš, Upíří deníky nejsou jen seriál, ale také knížku. V téhle se dočteš, co se stane, když Elena Gilbertová umře. Nebo vlastně tak úplně neumře? Využije šanci, kterou dostane? Dokáže udělat něco ve prospěch vyššího dobra?

Pro dívky

Hvězdička (Jacqueline Wilson; nakladatelství BB art)

Elvíra se nenarodila úplně šťastně - její rodiče totiž chtěli za každou cenu kluka a navíc byli velmi chudí. Elvíra sice zjistila, že má velké nadání pro akrobatiku, a snažila se něco rodině přivydělat, moc úspěšné to však nebylo. Velký zlom, a ne k lepšímu, v jejím životě nastal, když ji od vlastního otce koupil za pět zlatých majitel cirkusu. Od té doby Elvíra vystupovala v cirkuse jako hlavní hvězda. Nebo spíše hvězdička. Jaký bude její osud dál?

Monster High: Ghúlmošky na věky věků (Gitty Daneshvari; nakladatelství CooBoo)

Ano, i Monster High mají knížky. Tahle je o tom, jak Wydowna Spider svým kamarádkám odhalí, jaká hrozba se kolem jejich školy stahuje. A teď je na nich, jakým způsobem to budou řešit. Dozví se, že by se měly zaměřit na své děsopředky. Povede se jim školu zachránit?

Čarodějky z jezdecké školy: Sázka na vítěze (Carola von Kessel; nakladatelství Fragment)

I toto je série, kterou možná už sleduješ nějakou dobu. Koňský hrádek je totiž škola, kde se čaruje a taky jezdí na koních. Že je to tvůj sen? Zde si o něm můžeš alespoň přečíst. Blíží se léto a holky čeká jezdecký závod. Jejich rivalky ale nepoctivě získaly seznam soutěžních úkolů, takže na ně mohou trénovat. Jak si s tím hlavní hrdinky poradí?

Ever After High: Pohádková kniha legend (Shannon Hale; nakladatelství CooBoo)

Všechny pohádkové postavy by měly naplnit svůj osud. Raven Queen po tom však příliš netouží, musela by totiž otrávit další Sněhurku. A ona být zlá nechce. Její osud je propojen s dcerou Sněhurky, Apple White. Jak toto zvláštní dilema vyřeší?

Winx: Tajná kniha přátelství (Iginio Straffi; nakladatelství CooBoo)

Je to tak, i Winx mají svou knížku. Není to ale knížka na čtení, jak bys čekala - je to totiž tak trochu magická kniha, diář. Nalep do ní své oblíbené fotky, založ si vlastní Winx Club a také objev nové zajímavosti, které o Winx nevíš.

Divoký vraník (Anja Kömmerling; nakladatelství Alpress)

Paulína je dívka, která chodí na jízdárnu. Tam byl přivezen velmi agresivní kůň Arpád, který má trauma poté, co do něj narazilo auto. Paulína se o něj stará, jenže se postupně zamiluje do kluka Mattiho a na koně jí nezbývá příliš času. Matti je nadšenec do vodních sportů, ale bojí se koní. Paulína se zase bojí vody. Jak celý příběh dopadne?

Like me - Každé kliknutí se počítá (Thomas Feibel; nakladatelství Mladá fronta)

Na škole se spustí místní televizní vysílání a samozřejmě se hledá moderátor. Vyhrát má ten, který bude mít nejvíce přátel a lajků za své příspěvky. To, co ze začátku vypadá jako velká zábava, se ale brzy vymkne kontrole. Karo, Jana a Eddie soutěží, ale zároveň je brzy čekají těžká rozhodnutí.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 11. 11. 2014   |   Zobrazeno: 7768x

Témata článku:Rady a tipy,Knížky

Komentáře

Clawden Wolf 11VIP(VÝZVY)

Vím že nejsem jako většina holek ale podle mě je nejlepší série Hraničářův učeň smajl smajl.
Ta série je 12-ti dílná a je vážně super jsou tam minimálně 3 svatby a hromada dobrodružství smajlsmajlsmajlsmajlsmajl

Clawden Wolf 11To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Norská lundehundka(Spisovatelky a čtenářky)

Emička12
Souhlasím s osmakem 2.
Já mám taky hodně knížek. Jo, jsem trošku rozmazlená, ale elza15 nemusí být. A je to když tak její věc.
Nemusí být nutně rozmazlené když má tyhle knížky. Co když se jí líbí a je to její věc. Podle mně je to spíš vášnivá čtenářka a to podporuji. bez ohledu na peníze ze všeho nejvíc. smajl

Norská lundehundkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.