Knižní novinky za prosinec 2015

Konec roku slibuje velké knižní bestsellery a některé z námi vybraných knížek rozhodně nejsou výjimkou. Ať už to jsou knížky pro holky, fantasy romány nebo snad krimi příběhy, určitě budeš mít tento měsíc co číst. Koneckonců možná vybereš i vhodný dárek pro někoho ze svých blízkých.

Pusinka (Hannah Sophie)

Pusinka je první knihou o dvojici vyšetřovatelů Charlie a Simonovi. Dvojice se představí úplně poprvé a ty máš tak skvělou příležitost, jak začít číst sérii knížek, které na sebe budou postupně navazovat. Jejich první vyšetřování bude přece jen poněkud nezvyklé. Pusinka vypráví příběh spokojeného manželství, kam se narodí krásná a zdravá holčička Florence. Alice si jen na pár hodin odskočí od své malé a hlídání tak závisí na Davidovi. Jakmile se Alice vrátí domů, vše se zdá být naprosto v pořádku. Až na jednu věc. Dívenka v postýlce zaručeně není její dcera. David si myslí, že se jeho žena zbláznila, ale Alice si trvá na svém a to i před dvojicí policistů. Budou jí vyšetřovatelé věřit a přijdou nakonec na to, kde je ve skutečnosti malá Florence?

Propadlíci (Petr Heteša) 

Pokud máš ráda knížky s čarodějnou a fantasy tématikou, pak jsou Propadlíci v každém případě něco pro tebe. Stačí jeden nepovedený magický rituál a rázem se obyčejná škola propadne do prostředí čarodějů, vlkodlaků, hladomoren a nikdy nekončících tunelů. Shodou náhod se škola do prostředí propadla i s několika studenty a aby toho nebylo málo, propadla se i jedna část astrální školy s démonkou Chinookou. Obě dvě rozdílné skupiny tak budou muset spojit své síly, aby se dostaly zase tam, odkud přišly. Nebude to snadné, protože tohle je svět, ve kterém se nikdo nevyzná a navíc jsou obklopeni sférou, která může skrývat obrovské nebezpečí i pro ty, kdo jsou v tomto prostředí jako doma. 

Vílí zahrádka (Sharon Stregerová)

Vílí zahrádka rozhodně není jen tak ledajaká knížka, ale i přesto se do ní doslova zamiluješ. Jde totiž o speciální knižní set, který obsahuje nejen knížku s příběhem, ale i ručně malované figurky krásných víl, mech, kouzelný prach nebo různé kamínky, že kterých lze vytvořit skutečnou vílí zahrádku a to přímo u tebe doma. Knížka samotná vypráví příběh malé dívky Sofie, která ze všeho nejvíc miluje víly a během jediné návštěvy botanické zahrady se Sofii úplně změní svět, když narazí na identický set, jenž je součástí knihy.

Set a kniha Vílí zahrádka je vhodná i jak pro menší, tak i větší holky (doporučuje se pro děti od 3 let), takže bude skvělým vánočním dárkem pro tvé sourozence, kamarádky nebo jiné blízké, které chceš obdarovat něčím kreativním!

Harry Potter: Mudlovské omalovánky (J. K. Rowlingová)

Miluješ filmy a knížky Harry Potter? Pak jsou Mudlovské omalovánky to pravé pro tebe. Sice nejde o knížku, ale máš jedinečnou možnost vdechnout Bradavicím vlastní představu o tom, jak by mohla čarodějnická škola a její studenti nebo učitelé vypadat. Svět Harryho Pottera budeš mít rázem jako na dlani a věř, že jakmile knížku s kouzelnickými malovánkami otevřeš, černobílá rozhodně dlouhou dobu nezůstane.

Star Wars: Ilustrované vydání

Prosinec je, pokud jde o Star Wars, vážně bohatým měsícem. Nejenže se v kinech dočkáš premiéry filmu, ale vychází i nové ilustrované vydání, které je vhodné pro děti už od 6 let. Navíc vychází rovnou tři vydání – Star Wars: Nová naděje, Star Wars: Impérium vrací úder a Star Wars: Návrat Jediho. Všechny tři příběhy jsou vydány podle původní filmové trilogie a navíc jsou krásně ilustrovány, takže pokud máš ráda knížky s obrázky, nenechej si ujít všechny tři příběhy.

Já, JůTuber 

Téměř každý má možnost nahlédnout do pokojíčku a částečně i do života těch nejlepších YouTuberů v České republice i na Slovensku, ale málokdy se poštěstí, aby ses mohla přímo dozvědět, jak se potýkají se slávou nebo jak k ní vůbec přišli. YouTubeři v této knížce dávají užitečné tipy a rady, jak se stát úspěšným ve světě YouTube, jaké jsou jejich nejlepší a nejužitečnější techniky nebo co je pro ně samotné nejdůležitější. Z jedné jediné knížky se tak můžeš dozvědět, jak začít, jak se prosadit nebo jak získat co možná nejvíc odběratelů. Co na to říkáš? 

Město schodů (Robert Jackson Bennett)

Neobyčejný fantasy román Město schodů tě ponoří do světa těch nejlepších špiónů, bohů a hlavně do tajemného, ale stále živého města. Město Bulikov není totiž jen tak ledajaké město. Před mnoha lety bylo na vrcholu a to hlavně díky Božstvům. Božstva držela nad městem ochranou ruku, ale to se rázem změnilo, když byla poražena. Náhle se stal Bulíkov terčem útoků a stále je dobýváno.

To se změní ve chvíli, kdy se do města dostane Shara, tichá a nenápadná dívka, která dostala úkolem, aby bylo město osvobozeno od všech zlých sil a přestalo být soustavně otlačováno.

Martinova cesta lidským tělem

Knížka Martinova cesta lidským tělem sice nebude tak zábavná, jak si možná myslíš, ale v každém případě tě naučí něco nového. V knize jsou navíc dokonale skloubeny dvě základní věci. Zábava a učení. Průvodcem bude Martin, který tě postupně zasvětí do všech částí lidského těla, do sebemenších podrobností a zajímavostí o lidských orgánech. Uvidíš, že jakmile si knížku přečteš, ve škole předčíš všechny požadavky učitelů.

Diamantové holky (Jacqueline Wilsonová) 

Diamantové holky jsou sestry Dixie, Jude, Martine a Rochelle. I když by se mohlo na první pohled zdát, že Diamantové holky jsou sestry z hvězdné hollywoodské rodiny, jejich život má do takových poměrů opravdu hodně daleko. Společně s matkou se holky přestěhovaly do malého zchátralého domu jedné špinavé čtvrti a i když se změnilo jejich bydliště, životy a povahy zůstaly v zajetých kolejích. A co víc, doma mají zanedlouho přivítat úplně prvního diamantového kluka, protože máma je těhotná. Jak to sestry zvládnou a jak do doby, než přijde máma z porodnice, dají do pořádku všechno, co stihly za tu dobu napáchat? 

Tý potvoře to nedaruju (Lucy Sykesová, Jo Piazzaová)

Viděla jsi nebo četla bestseller Ďábel nosí Pradu? Pokud ano, pak si přijdeš na své i v rámci této knihy, která tě zasvětí do světa módy, módních časopisů i souboje různých generací. Vypráví příběh ambiciózní šéfredaktorky Imogen, která má pod palcem prestižní módní magazín. Imogen byla půl roku mimo práci z důvodu nemoci a teď se konečně vrací na scénu. Bude nemile překvapená, že v jejím křesle sedí její původní asistentka Eva, která se chová jako doma. Z uznávané a ambiciózní šéfredaktorky se rázem stává outsider, který se musí znovu dostat na místo, od kterého si dala malou pauzu.

Deník praštěný ségry a šílenýho bráchy (Lenka Němcová, Oldřiška Ciprová)

Devítiletá dvojčata Olivia Oliver jsou každý jako z jiného těsta. A co víc, oba dva dostali od své psycholožky snadný úkol. Oba si musí pravidelné vést deník, ve kterém budou zaznamenávat všechno do posledního detailu a psát si do něj všechno, co je právě napadne. Olivia přistupuje k úkolu s nadšením, Oliver vůbec ne. Přečti si spoustu sourozeneckých zážitků a myšlenkových pochodů dvou sourozenců, kteří jsou tak rozdílní, ale mají spoustu stejných zážitků. Navíc ti kniha dovolí nahlédnout na situace z obou dvou úhlů pohledu. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 27. 12. 2015   |   Zobrazeno: 6468x

Témata článku:Knížky

Komentáře

kaja.vyky(Vtipy, vtípky, srandičky ...)

Musím doporučit knížku Já Jůtůber...hlavně těm co teda chtějí na YT natáčet. Jsou tam různé rady a tipy, máte tam třeba vysvětlené co jsou to challange, vlogy atd. smajl Upozorňuju že to není příručka, jedna půlka té knížky se skládá z příběhu kluka který se rozhodl natáčet (v příběhu jsou ty různé rady a tipy) a v druhé polovině jsou exluzivní rozhovory s některými youtubery (Madbros, Pedro, Stejk, Gabrielle Hecl a Shopaholick Nicol) + podpisové kartičky (bez podpisu)

kaja.vykyTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

MadamKlein

Mudlovským omalovánkám jsem nemohla odolat. Je nádherně ilustrovaná. Těším se až se do ní pustím. smajl

MadamKleinTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.