Knižní novinky za prosinec 2014

Jaké nové knížky, které opravdu stojí za to, se objevily na konci minulého roku? Jestli jsi je nedostala pod stromeček, můžeš si je pořídit teď. A nebo půjčit v knihovně.

Hobby

Účesy pro princezny - Jak na dlouhé vlasy? (Jutta Diekmann; nakladatelství Bookmedia)

Nevíš, co se svými dlouhými vlasy? Chtěla bys účes na ples, párty, nebo prostě jen tak na běžný den? V této knížce najdeš 18 inspirací na složité a velmi krásné účesy. Ke každému z nich je sepsaný podrobný návod i s fotografiemi, takže s kamarádkami zvládnete vytvořit určitě všechny.

Rev-o-LOOM-tion - Gumičkování pro náročné (Liz Hum; nakladatelství PRAGMA)

Ještě ses nenabažila malých barevných gumiček, které se dají splést do všelijakých doplňků? Pak je tu právě pro tebe tahle knížka. Čeká tě v ní mnoho fotografií i se psanými návody a dalšími radami. I když název knížky odkazuje ke složitějším nápadům, na své si přijdou i úplní začátečníci.

O koních aneb Jezdectví bez iluzí (Dana Kusebauchová; nakladatelství Proboston)

Baví tě ježdění na koních a máš už nějaké zkušenosti? Nebo jsi klidně i úplný začátečník? Pro všechny milovnice koní je tu knížka, která vyvrací některé zažité omyly, které ohledně koní a jejich chování panují. Například naschvály koně nejsou tak úplně naschvály a dá se jim snadno předcházet, když víš jak. Na začátku knížky tě čeká krátká povídka z vyjížďky, která ale není z pohledu jezdce, nýbrž koně. Nejspíš tě překvapí, co všechno si my lidi vykládáme úplně jinak.

Sladká kuchařka (Jamie Oliver, Jemma Wilson; nakladatelství MLD Publishing)

Jamieho Olivera možná znáš, je to slavný kuchař pocházející z Anglie. A jako takový vydává kuchařské knížky s mnoha úžasnými recepty. Ve sladké kuchařce najdeš, překvapivě, ty sladké. Jsou rozdělené na čtyři části podle ročních období, ani ne tak kvůli využívání sezónních surovin, ale spíš kvůli náladě a chuti, kterou mají navozovat. Recepty jsou dobře popsané, takže určitě zvládneš uvařit všechny.

Fantasy

Larisa a Dlouhověcí (Nora Madison; nakladatelství Larisabooks)

Jaké tajemství se skrývá v hlobokých beskydských lesích? Larisa, která se do nich často vydává, v nich potkává zvláštní rod Dlouhověkých. Postupně zjišťuje, že s nimi má mnoho společného - a také zjišťuje, že to vše mělo být utajeno. Nevědomky se dostává do smrtelného nebezpečí, ze kterého jí může pomoct pouze rod Dlouhověkých. A nebo to zvládne i její dětská láska Alek?

Legenda o sedmi Mistrech (Jožka Havíř; nakladatelství Beletris)

Dvěma chlapcům a jedné dívce se do rukou dostane zvláštní pergamen. Nachází se na něm návod k otevření jedné bájné brány, která vede k Nebeské paní. V tomto paralelním světě se pak děje mnoho zajímavých událostí, někdy vtipných, jindy nebezpečných. A čeho se týká dávné proroctví o sedmi Mistrech?

Děsivé storky - Úsměv, prosím... přichází zlo! (Robert L. Stine; nakladatelství Fragment)

Hororový příběh, ze kterého ti určitě bude běhat mráz po zádech. Staneš se totiž svědkem nálezu zvláštního fotoaparátu. Ale to je mohlo napadnout hned, že když ho najdou ve sklepě, obyčejný nebude. Ukazuje totiž fotografie událostí, které se ještě nestaly... A nejsou to události pěkné. Co s tím udělají hlavní hrdinové?

Jak správně mluvit dracky - Škyťák Šelmovská Štika III. (Cressida Cowell; nakladatelství Slovart)

Máš ráda film Jak vycvičit draka? Protože z tohoto skvělého světa je i tahle knížka. Vikingové budou tentokrát muset čelit tlaku Římanů, kteří s nimi chtějí rozpoutat válku a unést jim všechny draky. Proto zajmou Škyťáka, který je, jak dobře víš, na draky odborník. Je na něm, aby prokázal, kolik odvahy a odhodlání má, i když je teprve kluk.

Zrada v Minecraftu (René Balický; nakladatelství Fantom Print)

Minecraftových kostiček není nikdy dost, a pokud chceš, nezbavíš se jich ani v knížce. Hlavní hrdina Sirotek znenadání přijde o oba rodiče a musí se s tím vyrovnat. Aby smrt rodičů Sirotek pomstil, musí podstoupit opravdu náročnou zkoušku dospělosti. Naštěstí na to všechno není sám, ale pomáhají mu kamarádi Sojka a Astr. Dokážou společně zachránit svět lidí?

Pro dívky

Jsem průšvih jménem Klaudie (Milena Durková; nakladatelství Fragment)

Bydlet jen s maminkou v malém městě, když je ti třináct, to není vůbec jednoduché. Navíc, když se maminka z ničeho nic rozhodne, že se chce přestěhovat do Prahy, samozřejmě i s Klaudií. Takže ta musí uprostřed školního roku přejít do jiné školy, zvyknout si tam a pokusit se najít nové kamarády. Naštěstí to vůbec nebude nuda, začnou se totiž dít zajímavé věci...

Violetta - Můj svět naruby (Walt Disney; nakladatelství Egmont)

Prázdniny jsou pryč a Violetta se ze všeho nejvíc těší zpátky do studia On Beat. V této knížce na Violettu možná čeká další milostný trojúhelník. Tomas se totiž vrátil do Španělska a Leon se zase začal naplno věnovat motokrosu. Vlastně se s ní ani jeden moc nebaví. A co na to Violetta? Potkala Diega. Jestli se do něj zamiluje? To už si musíš přečíst sama.

Čtyřlístek na dlani (Lucie Auzká; nakladatelství Nová Forma)

Kolem šestnáctileté Šárky se vždycky točil svět, byla zvyklá na veškerou péči a vůbec nic jí nechybělo. Jenže teď se její rodiče rozvedli, ona zůstala s maminkou. Ta se ale rozhodla odstěhovat na druhý konec republiky a její dcera musí s ní. Z velkého města se Šárka dostala na farmu, kde se jí ze začátku vůbec nelíbí. Změní na tom něco prožívání její první lásky?

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 25. 01. 2015   |   Zobrazeno: 6227x

Témata článku:Rady a tipy,Knížky

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.