Knižní novinky za listopad 2015

Listopad je plný fantasy románů, sci-fi, ale i dívčích románů, které určitě potěší hlavně romantické duše. Která kniha se pro tento měsíc stane tvým favoritem?

Nespavost (J. R. Johanssonová) 

Sedmnáctiletý Parker je zvláštní kluk. Jakmile v noci usne, dostane se do snového světa toho člověka, kterého spatřil jako posledního, než zavřel oči. Jeho sny ho pomalu dohání k šílenství, nedokáže se svou schopností žít a má pocit, že umře vyčerpáním, protože ačkoli se zdá, že spí, ve skutečnosti nespí vůbec. Vyčerpání je naprosto nesnesitelné. Jednoho dne potká dívku Miu, v jejíchž snech dokáže bez problémů usnout a proto ji začne častěji vyhledávat, ale jeho chování není zrovna příkladné.

Shodou okolností začnou Mie chodit anonymní emailové zprávy, ze kterých jde strach. S počtem přečtených emailů je Mia přesvědčena o tom, že pisatelem je právě Parker, který se tak podivně chová a často je v její blízkosti. Parker cítí, že se mu Mia vyhýbá a jeho prioritou je, aby mu byla stále blíž. Kdo je autorem emailů a dokáže Parker Mie vyvrátit, že je to on?

Život jedna báseň (Collen Hooverová)

Osmnáctiletá Layken právě prožívá jedny z nejhorších dní svého života. Její otec zemřel a ona je nucena být oporou nejen své matce, ale i mladšímu bratrovi. Oba dva ji maximálně potřebují a Layken se snaží navenek vypadat, jakoby všechno hravě zvládala. Uvnitř se ale topí v depresivních myšlenkách a pomalu zjišťuje, že jí síly dochází. Jiskřičkou v jejím životě je jen její soused Will, se kterým se náhodou seznámí. Will je atraktivní, milý, hodný a zdá se, že by pro Layken mohl být ideální partií. Po několika týdnech randění se Layken opět vrací chuť do života, ale nebude trvat dlouho a opět bude nucena čelit tvrdé realitě. Jejich život nelze spojit, protože před nimi stojí nevyřešené tajemství, které se je od sebe bude snažit oddělit.

Eleanor a Park (Rainbow Rowellová) 

Eleanor a Park vypráví příběh dvojice, která sice nepatří mezi nejpopulárnější a nejkrásnější studenty na škole, ale jsou sami pro sebe zcela výjimečnými osobnostmi. Eleanor je úplně obyčejná holka, která má dokonce nějaké to kilo navíc a Park má asijské předky, navíc je velmi nenápadný. Jejich vzájemný vztah se pomalu prohlubuje, vyvíjí se velmi pomalu, ale zato zajímavě, což je na příběhu této obyčejné školní dvojice velmi zajímavé. Eleanor a Park je kniha, která se stala celosvětovým fenoménem a je určena pro všechny čtenáře, kteří se zamilovali do knihy Hvězdy nám nepřály.

Tajemné touhy (Jennifer L. Armentrout)

Dvaadvacetiletá Ivy Morganová žije v New Orleansu a rozhodně nepatří mezi nějaké obyčejné dívky. Život jí dal pěkně zabrat, prošla těžkými zkouškami a je si velmi dobře vědoma toho, že bytosti, které se v jejím okolí pohybují, si žádají něco víc, než jen to, co od ní získali. Kvůli nim totiž přišla o všechno a je teď na světě sama. Sama do doby, než se neobjeví Ren Owens, který dodá jejímu životu světlo. Ale jen na malou chvíli, protože Ivy najednou zjišťuje, že Ren je pro ni stejně nebezpečný, jako ta monstra v její blízkosti. S Renem ztrácí kontrolu sama nad sebou a to pro ni představuje problém. Po čase ale Ivy zjišťuje, že i Ren má svá tajemství, se kterými bojuje a že možná pro ni nebude tak nebezpečný, jak si myslela. Nebo se Ivy plete? Tajemné touhy je první knihou v celé sérii a nakladatelé do ní vkládají velké naděje. Už jen proto by sis ji neměla nechat uniknout.

Doktor kuje pikle (Harald Tonollo) 

Doktor kuje pikle je šestým knižním pokračováním ze série Příběhy rodiny Smrtičovy. Tentokrát se potýká s problémy Polly, které přímo na obličeji naskákaly pupínky, kterých se ne a ne zbavit. Polly už vyzkoušela snad všechno, ale pořád nic nezabírá. Dokonce ani léčivý lektvar, který se v jejich rodině používá už řadu let na různé problémy.

Polly nezbývá nic jiného, než se obrátit na opravdového odborníka v oboru. Na doktora, který by Polly měl pomoct, ale místo jejího aktuálního problému se zajímá o všechno jiné, než o její pupínky. A to bezpochyby něco znamená.

Útěk z teritoria smrti (Tom Isbell)

Útěk z teritoria smrti je sci-fi fantasy kniha, ve které se čtenář dostane do příběhu mladých lidí, kteří se snaží uniknout svému osudu. Země se ocitla na pokraji zkázy a lidé, kteří přežili, byli přesunuti do speciálních táborů. V těchto táborech stráví dvacet let života a právě v té době se partička mladých chlapců začne zajímat o to, jaká je skutečná pravda a důvod jejich života v táboře. Později zjišťují, že patří do tzv. skupiny Podřadných a že skutečný svět a skutečný život jsou úplně někde jinde. Rozhodnou se proto k útěku, zvolí si svého vůdce a po celou dobu se budou muset snažit, aby nespadli do spárů svých pronásledovatelů.

Kam jsi odešla (Gayle Forman)

Kam jsi odešla je pokračováním knihy Jestli zůstanu. Pokud jsi první díl ještě nečetla a tvým favoritem jsou dívčí romány, rozhodně by ses měla zaměřit na obě dvě knihy. Vypráví o životě dívky jménem Mia, která si nese traumatický zážitek. Před několika lety měla autonehodu, jako jediná ji přežila a v prvním díle ztroskotal dokonce i její milostný vztah s krásným Adamem. Teď už to jsou od nehody tři roky, Mia žije v New Yorském Julliardu a Adam v Los Angeles. Mia na své kariéře pracuje, Adam je rockovou hvězdou. A ačkoli se jejich cesty před několika lety nadobro rozešly, teď se opět navzdory okolnostem setkávají znovu a zjišťují, že toho mají pořád ještě mnoho společného.

Serafína – Dračí posel (Rachel Hartman) 

Serafína – Dračí posel je úspěšným pokračováním světového knižního bestselleru, který po světě získal mnoho cen. A není se čemu divit, protože Serafína dostane čtenáře do prostředí draků a lidí, kteří vedle sebe po staletí žili v rovnováze a naprosté harmonii. Vše bylo narušeno, hrozí válka mezi dvěma světy a Serafína je klíčem k míru. Je totiž napůl drakem a napůl člověkem, takže dokáže porozumět oběma stranám. Serafína se sama vydává na dlouhou cestu do jiného světa, kde musí najít další polodraky, aby společně nastolili ve světě mír.

Král čaroděj (Lev Grossman)

Quentinovo dětství nebylo zrovna příkladné a teď by měl být šťastný, protože konečně vystudoval tajnou školu kouzel v Brooklynu. Celé své dětství snil o životě ve fiktivní zemi Filorii a teď zjistil, že jeho vysněná země skutečně existuje.

Quentin se proto vydává na dlouhou cestu do vysněné země, kde by jednou mohl žít, ale sám si je velmi dobře vědom toho, že se zemí je něco v nepořádku. Podaří se mu zjistit, co se v tajemném světě kouzel děje a co stojí za nepokoji v jeho vysněné zemi?

Zmizelé dívky (Lauren Oliver) 

Dara a Nick jsou sestry, které kdysi bývaly naprosto nerozlučnou dvojicí. Zlom přišel ve chvíli, kdy Dara políbila Parkera, Nickiina nejlepšího přítele. Do toho přišla vážná nehoda, kterou nejvíc odnesla právě Dara. Její obličej zůstal po nehodě doživotně zjizvený a obě dvě sestry se naprosto odcizily. Během toho dne, kdy má Dara narozeniny, se stane něco zvláštního. Dara zmizí a Nick si dlouhou dobu myslí, že je to nějaký žert nebo že se na sebe sestra jen snaží upozornit. V ten stejný den ale nezmizí jen Dara, ale ještě jiná dívka. Nick nezbývá nic jiného, než se pustit do hledání vlastní sestry a najít ji dřív, než bude pozdě. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 27. 11. 2015   |   Zobrazeno: 5567x

Témata článku:Knížky

Komentáře

MadamKlein

Eleanor a Park je moc hezká knížka. A taky se těším na knihu Kam jsi odešla, protože Zůstaň se mnou byla opravdu úžasná. smajl

MadamKleinTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AstaVIP

Mě se líbí, první, druhá, třetí, čtvrtá, šestá, sedmá a desátá. Řekla bych že to jsou knihy pro starší ,ale kterou si mám vybrat?smajlAsi se mi nejvíc bude líbit druhá, čtvrtá a sedmá a desátá.

AstaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.