Knižní novinky za leden 2015

Jaké knihy se urodily v prvním měsíci nového roku? Můžeš si je hned jít koupit, nebo alespoň půjčit do knihovny.

O zvířatech

Horseland 13 - Lesní požár (Michal Kolezsar; CooBoo)

Série Horseland přichází s další - už třináctou - knížkou. Je horké léto, Will se tedy rozhodně, že pro své kamarády zorganizuje výlet, samozřejmě na koních. Když se večer utáboří, vypráví si u ohně strašidelné historky. Zoey a Chloe se však nezachovají tak, jak by měly, a místo poklidného výletu budou muset řešit mnohem horší věci... Dostanou se všichni v pořádku domů?

Jako blesk (Lauren St. John; Albatros)

Třetí díl se opět odehrává v prostředí jezdeckých závodů. Casey to nebude mít vůbec jednoduché. Čeká ji velký závod v Burghley, a poté, co dva předchozí vyhrála, má šanci stát se nejmladší vítězkou všech tří závodů. Jenže k tomu, aby dokázala uspět, potřebuje nejen rychlé nohy svého koně Storma, ale také lásku k Petrovi i přátelství s trenérkou Angelikou. Casey však dostane na výběr i z něčeho jiného...

Zdají se psům sny? (Stanley Coren; Knižní klub)

V téhle knížce nenajdeš příběh, ale spíše povídání o psychologii psů. Zjistíš nejen, jestli se jim zdají sny, ale také jak myslí a jakým způsobem vnímají sny. Jedná se o jednu z nejlepších knížek týkajících se chovatelství psů, mnohé informace zde uvedené jinde nenajdeš. Úspěšný autor už má za sebou tituly jako Inteligence psů nebo Co má pes na jazyku.

Fantasy

Dobrodružství Minecraftu 3 - Den Plížilů (S. D. Stuart; Computer Press)

Máš ráda minecraftové kostičky? Ve třetím díle z prostředí Minecraftu se jich dočkáš. Skupinka kamarádů Josh, André a Suzy se totiž dostanou do repliky skutečného světa uprostřed Minecraftu. Budou muset čelit útokům, za kterými stojí pravděpodobně samotný Herobrin, tedy jeden z nejmocnějších zlosynů. Dokážou ho tři desetileté děti zničit?

Dobrodružství Minecraftu 4 - Pozor, draci! (S. D. Stuart; Computer Press)

A aby toho nebylo málo, vyšla v lednu ještě jedna knížka plná Minecraftu. Naši tři hlavní hrdinové začnou objevovat své superhrdinské schopnosti, které jim pomůžou vyřešit nejeden problém. Aby se totiž dostali do města Silverrock, musí projít přes dračí teritorium. Jsou to jen báchorky, nebo tito létající plazi opravdu existují?

Moje ségra je upír 2 - Skandálzubní (Sienna Mercer; CooBoo)

Kdo by to byl řekl, že je možné, aby jedna ségra byla upír a druhá ségra vegetariánka. A kdyby jen to. Ony jsou ještě dvojčata! Jak spolu vůbec můžou fungovat? A rozumí si? Olivia své sestře Ivy přísahala, že o upírech nikdy nikomu neřekne. Jenže do města přijíždí bulvární reportérka Hvězdná Serena a je jisté, že se snaží tajemství upírů odhalit. Jak jí zabránit, aby reportáž nevydala? Zůstanou upíři stále v utajení?

Svět ledu a ohně (George R. R. Martin, Linda Antonsson, Elio Garcia; Talpress)

Říká ti něco svět Her o trůny? Tahle knížka je totiž skvělým náhledem do něj. Ilustrace, historie Sedmi království, mapy, popis bitev i všech dějinných zvratů. To pravé pro milovnice Hry o trůny, které už knihy přečetly a teď se nemohou dočkat dalšího dílu.

Winx

Winx Magic Series 3 - Kouzlo přátelství (CooBoo)

V lednu vyšly hned dvě Winx knížky, proto dostaly vlastní kategorii. A o čem je ta první? Boom ztratila z ničeho nic veškerou kouzelnou moc. To se jí samozřejmě nelíbí a Bloom si myslí, že na ni někdo seslal nějakou obzvlášť ošklivou kletbu. Jenže kdo? A proč? Všechno se dozvíš!

Winx Club - V tajemných hlubinách (Iginio Straffi; CooBoo)

Kde jsou tajemné hlubiny? No samozřejmě u dna samotného Nekonečného oceánu. Zde se rodí hrozba, která může svrhnout celou Magickou dimenzi do temných sil. Bloom a její kamarádky jsou poslední zbývající naděje! Vydej se s nimi do labyrintu plného pastí a také ošklivých, nečekaných zrad.

Ostatní

Následující dvě knížky spolu sice nemají nic společného, ale nevešly se do žádné kategorie.

Bart Simpson 16: Pachatel neplech (Matt Groening; Crew)

Pokud máš ráda Simpsonovi a také ráda čteš komiksy, tenhle díl by u tebe v knihovničce rozhodně neměl chybět. Ve škole se bude fotit, a to je jako obvykle sám o sobě průšvih. Jenže tentokrát v něm není Bart, ale Milhouse. A co dělá Líza? Řeší případ bezhlavých panenek. Že to zní zvláštně? Začti se do komiksového příběhu a uvidíš, že tě to bude bavit.

5 Seconds of Summer (Malcolm Croft; CooBoo)

Tak mladá kapela, a už mají svoji knížku? Je to tak. Čtyři kluci, Ash, Cal, Mike a Luke. Oblíkají se po svém, hrají po svém a dokonce si i sami píšou texty a skládají písničky. Že jsou skvělí? V tom případě tuhle knížku jako správná fanynka musíš mít. Přečti si, po čem tihle čtyři touží a o čem sní, co mají a nemají rádi a co plánují do budoucna.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 02. 2015   |   Zobrazeno: 7958x

Témata článku:Rady a tipy,Knížky

Komentáře

Plyšák 123VIP

Nejvíce bych asi chtěla Zdají se psům sny? Podle popisu to zní jako zajímavá kniha ,jakou by jste si přáli vy?
smajlsmajlsmajl
A užívejte životasmajlsmajlsmajlsmajl

Plyšák 123To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Jolika(Thorinovci)

Konečně třetí díl Jako blesk. Mám oba předchozí díly :Kůň za dolar, S větrem o závod. Kdo nečetl doporučuji. smajl Jsou to super knihy s tématikou koní.

JolikaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.