Knižní novinky za květen 2016

V květnu vyšla celá řada knížek, které rozhodně stojí za tvou pozornost. Ať už to jsou zcela nové příběhy dávných hrdinů nebo snad pokračování těch dobře známých, zajisté se najde alespoň jedna knížka, která tě zaujme.

Pekelné stroje 2: Mechanický princ (Cassandra Clareová) 

Tessa Greyová sice našla útočiště u Lovců stínů, ale v bezpečí nebude dlouho nikde a možná dokonce nikdy, už vůbec ne v magickém viktoriánském Londýně. Tessa má k ruce nejen oddaného Jema, ale i charismatického a velmi přitažlivého Willa, s jejichž pomocí později zjišťuje, že válka, kterou vede Magistr proti Lovcům stínů, je hlavně osobního charakteru. Magistr dává Lovcům za vinu dávnou tragédii, která zničila život hlavně jemu samotnému. Tessa však bude muset odhalit daleko větší tajemství, které se skrývá za nepochopitelnou nenávistí dvou válečných stran. Pátrání ji navíc přivede i na cestu pravdy o sobě samé. Konečně se dozví skutečnou pravdu o svém původu, která je děsivější, než si původně myslela. 

Panství Edenbrooke (Julianne Donaldsonová)

Tento historický román určitě padne do oka každé nevyléčitelné romantičce, která si našla zálibu v historických románech. Knížka vypráví příběh Marianne, která se rozhodne odjet na nějakou dobu na venkov za svou vlastní sestrou Cecily. Marianne hodlá uniknout nejen nudné sezóně v lázních, ale i svému ctiteli, který je jí naprosto odporný. Zatímco Marianne touží po klidu a nudně stráveném letním čase, Cecily má zcela jiné plány. Jejím hlavním cílem je okouzlit bohatého hraběte a dědice jednoho zámožného panství. Když se konečně Cecily rozhodne uskutečnit svůj plán a setkat se svým vyvoleným, její kočár je přepaden neznámým cizincem. Cizinec se vytratí a Cecily najednou nemyslí na nic jiného, než na další setkání s mužem, který jí právě změnil život. 

Jakub a obří broskev (Roald Dahl) 

Jakub nemá rodiče, jako úplně malý kluk osiřel a nechtěně se vydal napospas svému vlastnímu osudu. K jeho smůle se dostal do rodiny dvou tet, které nejsou zrovna dokonalými rodiči. Tety jsou zlé, ale celý život Jakuba vychovávaly a tak nemohl ani poznat nic jiného, daleko lepšího. Je tady ale i jeden kouzelný dědeček, který je naopak hodný a vrhne světlý stín na Jakubův život. Jakub se totiž díky neobyčejnému kouzlu dostane do obří, šťavnaté a dokonale vyzrálé broskve, kde sice přežívá hmyz, ale je to hodný hmyz. Jakubovi se tak dostane skvělých hmyzích kamarádů, s jejichž pomocí Jakub překoná všechny nastražené i náhodné překážky, až doletí s broskví do obřího New Yorku. 

Ready Player One (Ernest Cline)

Ready Player One dostane čtenáře do světa virtuální reality a počítačových her, kde není nic nemožné. Thriller se odehrává v blízké budoucnosti, v roce 2045, kdy nastává celosvětová krize a jedinou záchranou pro většinu lidstva představuje bezplatná online hra OASIS, která je přístupná každému s připojením k internetu. Každý člověk si totiž najednou může vytvořit svůj vlastní svět, svou novou identitu i domov, zkrátka a dobře zcela nový život, který nemusí být ani zdaleka podobný tomu starému. Ve hře je ale ukryto velikonoční vejce, které je vlastně klíčem k miliardovému bohatství. K penězům, které mohou změnit život milionům lidí a dostat se k neobyčejné moci, kterou si leckdo ani nedokáže představit. 

Bába Motyka (Marko Hautala) 

Spisovatel Marko Hautala je právem považován za finského mistra hororu a thrilleru. Pokud se ráda u knížek bojíš, pak je Bába Motyka tou pravou knihou pro tebe. Na severu Finska se nachází pár malých předměstí a právě na jednom z nich se už po generace vypráví příběh o Bábě Motyce, která má černý jazyk a kdo o ní bude mluvit, čeká ho to nejhorší. Legenda se vypráví hlavně mezi dětmi, ale každý si dává pozor na to, co o bábě říká. Každé z dětí na předměstí si však pokládá otázku, zda jde jen o krutou legendu nebo možná skutečný příběh? A proč nikdo z dospělých nedokáže vysvětlit zmizení několika lidí? Nedaleko předměstí je vila, kam nikdo nesmí a prý do ní ani nikdo nevkročil. Co se ve vile děje a je Bába Motyka opravdu jen legendou? 

Zloději snů (Maggie Stiefvater)

Rozhodla ses pustit do čtení čtyřdílného cyklu Havraní bratrstvo? Pak určitě budeš ráda, že během května vyšlo druhé pokračování s názvem Zloději snů. I tentokrát tě kniha zavede do malého městečka v Americe, kde žije Lila. Lila má neobyčejné senzibilní schopnosti, společně se svými kamarády navštěvuje elitní školu a říkají si Havraní bratrstvo. Teď už ale nic není tak, jako tomu bylo dřív a Lila je stále víc fascinována hledáním ztraceného krále Glendowera. Krále hledá hlavně Gansey, kterého Lila miluje, ale snaží se své pocity ovládat, protože ví, že kdyby někoho políbila, dotyčný zemře. 

Trumfová esa (George R. R. Martin)

Trumfová esa se odehrávají během osmdesátých let, která jsou v knize nápadně podobná současnosti. Roj je mimozemskou bytostí, blíží se k Zemi a když nebezpečný virus před lety napadl lidstvo, zbyla jen hrstka vyvolených, kteří byli obdařeni ojedinělými schopnostmi. Teď se esa, která vynikají nad ostatní, budou snažit ovládnout Zemi a nastolit řád, který je podle nich ten nejlepší. Pro lidstvo i Zemi by však jejich plán mohl skončit katastroficky a následky by byly zajisté zničující. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 31. 05. 2016   |   Zobrazeno: 5827x

Témata článku:Knížky

Komentáře

Gorgi

To Jakub a oří broskev je starý. Asi před dvěma lety jsem to viděla u kamaráda doma!smajl

GorgiTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

SalmonelózaVIP(The Hunger Games)

Mechanického prince už mám doma. Cassandra Claerová je moje nejoblíbenější spisovatelka. Pokud má někdo rád fantasy, romantiku a sarkasmus, doporučuji Nastroje smrti. Je tam super bi čaroděj, upíři, vlkodlaci, víly, andělé, démoni a sposta božích lovců stínů. Pekelné stroje obsahují stejný svět, ale navíc je to ve viktoriánské Anglii.

SalmonelózaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.