Knižní novinky za duben 2015

Jaké knížky vyšly v České republice v dubnu 2015?

Pro dívky

Kamarádky v nesnázích (kolektiv autorů; CPress)

Už i LEGO Friends mají vlastní knižní příběhy - tentokrát ve formě komiksu. Hlavními hrdinkami jsou kamarádky Andrea a Stephanie. První připravuje důležité vystoupení, druhá zase poctivě trénuje na fotbalový zápas. Jenže bohužel se tyto dvě akce konají ve stejnou dobu... Jak to dívky vyřeší? Kromě komiksu najdeš uvnitř i šablonu pro vlastní komiks, plakát a samolepky.

Pohádky nejsou fér (Shannon Hale; CooBoo)

Ponoř se do dalšího z příběhů ze světa Ever After High. Raven odmítla následovat osud své matky Zlé královny, z čehož jsou všichni na větvi. Královští ale chtějí své pohádkové osudy zpátky, jenže Raven by nejraději měla svůj vlastní úplně jiný osud, takový, jaký si vytvoří. Královští a rebelové se přecijen na konci spojí, aby společně zachránili Madeline Hatter. Jinak by to taky mohlo být špatné pro všechny.

Žárlivá holka @ Tajnosti v dívčí škole (Carmen Reid; Oldag)

Hlavní hrdinku Ginu čeká další semestr na internátní škole, kde to prostě není jednoduché. Je potřeba řešit kosmetiku, módu, taky trochu školu, a samozřejmě - kluky a lásky! Gina má ve škole jak kamarádky, tak některé nepřítelkyně. A všechny na někoho nebo na něco žárlí...

Minecraft

Kraftíme! - Výtvarné nápady nejen pro fanoušky Minecraftu (Choly Knight; CPress)

V této zájmové knížce najdeš typy na šperky, hračky, oblečení a další zajímavě věci, podle kterých se velmi snadno pozná, že jsi fanynka Minecraftu. Proč si kupovat předražené výrobky, když si je můžeš velmi snadno vyrobit sama doma? Můžeš něco vyrobit i jako dárek pro kamarádku nebo sourozence. Vše je podrobně popsáno a doplněno fotkami, takže určitě zvládneš i ty nejsložitější výrobky.

Tajné triky pro Minecrafťáky (Megan Miller; Computer Press)

Knížka, která by rozhodně neměla chybět v té knihovně, pokud alespoň někdy Minecraft hraješ a snažíš se být dobrá. Najdeš zde všelijaké návody a triky, různé herní strategie, rady na ovládnutí herních mechanismů. Jak vyrábět některé vzácné předměty? Jak najít veškeré poklady skryté ve světě? Jak přemoci některé příšery a jak si vytvořit automatickou farmu? Odpověď na všechny tyto otázky a ještě mnohem více najdeš právě zde.

Vetřelci z Minecraftu (Petr Heteša; CPress)

Tento český autor už má na svědomí několik knížek ze světa Minecraftu. Ponoř se do zajímavého příběhu, ve kterém se prolíná náš a minecraftí svět. Jednoho dne se tak na jednom gymnáziu stane, že se na chodbě objeví creeper. A je zle. Žáci se musí s tímto problémem co nejlépe vypořádat a jednoduché to určitě nebude. V Minecraftu totiž převzal vládu takzvaný Kouzelník a netváří se, že by měl lidi rád.

Humorné

Plants. vs. Zombies (Paul Tobin, Ron Chan; Computer Press)

Ano, čteš správně, na motivy této velmi populární hry vyšla knížka, lépe řečeno komiks. Nepřijdeš tedy o skvělou grafiku, ale naopak se můžeš těšit na mnoho zombií i mnoho různých rostlinek. V čele zombií je samozřejmě Zomboss. Dokáží ho rostliny porazit i v komiksu?

Svět podle Norma: Může způsobit podráždění (Jonathan Meres; BB art)

Norma už možná znáš. Je to puberťák, žárlí na své mladší sourozence a fakt by potřeboval nový mobil. Ten jeho je totiž opravdu starý, má ho už rok. Nějaká trápení má ve škole, jiná se zase pojí s jeho úhlavní nepřítelkyní. Má toho prostě dost. Jak se s tím zvládne Norm vypořádat?

Fakt ujetý! (Hans-Jürgen Feldhaus; Grada)

Tenhle příběh je prostě ujetý, jak už slibuje jeho název. Prázdniny, požár, Itálie, rodina, přátelé nebo i iPady. Hlavní hrdina je puberťák, a podle toho řeší i své problémy. Historky, které prožívá, jsou opravdu zábavné, a někdy ti je ho opravdu i líto...

Přiuč se

Kočky - Velký atlas plemen (Esther Verhoef-Verhallen; Rebo)

Máš ráda kočky? Pořiď si domů tenhle atlas a brzy zjistíš, jaká možná i nemožná plemena existují. Třeba tě to přesvědčí, aby sis ještě nějakou kočičku pořídila. V knize najdeš kromě jiného třeba informace o původu, povaze, stavbě těla, zbarvení nebo nárocích na péči. Pomůže ti při výběru vhodného plemene.

Hravý středověk (Kris Bordessa; Edika)

Vyzkoušej si všelijaké praktické úkoly a zjisti, kolik toho víš a nevíš o středověku. Většinou ti budou stačit věci, které máš normálně doma. Možná se knížka zalíbí i tvým rodičům a s některými úkoly ti pomohou. Dozvíš se nejen o důležitých historických událostech, ale i o tom, jak se tehdy žilo.

One Direction - Kdo jsme (kolektiv autorů; CooBoo)

Jsi vášnivá directionerka? Pokud ano, pak ve tvé knihovně nesmí chybět ani tahle knížka. One Direction už hodně vyrostli, a ty teď můžeš sledovat jejich úžasnou stále stoupající kariéru. Tohle je přímo autorizovaná a oficiální autobiografie.

Pleteme copy a copánky (Laura Arnesen, Marie Wivel; Grada)

Dvě dívky, které mají i svůj kanál s účesy a líčením na YouTube, ti nyní předvedou ty základní a nejhezčí úřesy i v knížce. Vyzkoušej účesy pro slavnostní příležitosti, narozeninové oslavy nebo i další, obyčejnější události. V knížce si určitě vybereš a nebudeš vědět dřív, který účes zkusit.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 12. 05. 2015   |   Zobrazeno: 7677x

Témata článku:Knížky

Komentáře

Balaton123(Knihomolky^^)

Hermione Granger: Další z edice ONE DIRECTION!!!!!!!!!smajlsmajlsmajl
Já fakt nechápu co na nich vidíte??? Ok na začátku jejich slibný kariéry byly celkem fajn , ale dneska jsou z nich nechutný ......... !!!
Myslím , že Zayn udělal dobře , že odešel.........smajlsmajlsmajl


PS:Je to jenom můj názor.........

Balaton123To se mi líbí +3 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.