Knižní novinky za červenec 2016

Už se nemůžeš dočkat knižních novinek? Zase nemáš po ruce žádnou knížku, která by stála za přečtení? Pak jsi tady správně, protože během července vyšla celá řada nových knížek a tady jsou ty nejlepší, které rozhodně stojí za tvou pozornost. 

Stínová královna (C. J. Redwine) 

Korunní princezna Lorelei měla překrásný život, ale náhle musela čelit kruté realitě. Její milovaná matka a královna Havraní říše zemře a Lorelei se musí s její smrtí velmi brzy vyrovnat. A to ještě ani netuší, že se neodvratně blíží den, kdy bude za svou novou matku přijmout někoho jiného, avšak nikoli tak neznámého. Otec Lorelei, v zájmu zachování rodu a dobrých sousedských vztahů mezi Havraní říší a Morkartem, se rozhodne znovu oženit a to se sestrou své zesnulé ženy, s Irinou. I když se to Lorelei ze začátku moc nezdá, nakonec sama musí uznat, že jí je Irina oporou a ve skutečnosti je v její přítomnosti šťastná nejen ona, ale i její otec a to je pro ni nejdůležitější. Po čase se však všechno začne měnit, Irina s pomocí temné magie začne ovládat otce i celé království, které jí začíná padat k nohám. Život Lorelei, jejího otce i celého království jsou v ohrožení a Lorelei je rozhodnuta položit třeba i vlastní život, aby vše zase vrátila do starých zajetých kolejí. 

Poslední hvězda (Rick Yancey)

Kniha Poslední hvězda je třetí knihou ze série Pátá vlna, která se ve světě setkala s nepředvídatelným úspěchem. Možná si dokonce pamatuješ, že to není ani tak dlouho, co se v kinech objevil snímek Pátá vlna, který byl natočen právě na základě této knižní předlohy, která stála na samotném počátku. Film ale divákovi dokázal nabídnout jen zlomek toho, co všechny tři knihy a díky poslednímu dílu můžeš konečně dočíst celou trilogii. Cassie a její druhové přežili všechny čtyři vlny, připravují se na tu pátou, která má být nejničivější a aby toho nebylo málo, pomalu přichází zima. Další útoky jsou naprosto neodvratné a Cassie se bude muset rozhodnout, jestli je pro ni důležitější vlastní život nebo záchrana ostatních.

Will Grayson, Will Grayson (John Green, David Levithan) 

Kdo by to byl řekl, že se dokážou tak propojit dva různé životy dvou různých chlapců, kteří se jen tak potkali, zcela náhodou, na ulici. Chladné ulice Chicaga nedávají moc příležitostí k seznámení a ještě k tomu, když jde o dva kluky, i tak se dva chlapci se stejnými jmény potkali. Žijí ve stejném městě, v jiných čtvrtích, mají jiné kamarády a nejsou si nijak podobní. Jejich setkání bude osudové a to nejen pro ně samotné, ale i pro jejich přátele, kteří se společně s nimi stanou účastníky jednoho z nejlepších muzikálů v dějinách. 

Záblesk světla (Garth Stein)

Léto roku 1990 se stalo pro Jonese Riddella nezapomenutelným, ale ve špatném slova smyslu. Nejenže téměř zbankrotoval, ale navíc se jeho žena rozhodla pro dočasné rozloučení a syna Trevora mu nechala, jako takovou malou útěchu. Jones se rozhodne vzít Trevora do obrovského rodinného sídla, kde žije sám jeho otec, dědeček Trevora a bude se ze všech sil snažit, aby se otec nakonec rozhodl pro prodej nemovitosti. Trevor s dědečkem velmi rychle přijdou na společné téma a to hlavně díky tomu, že děda je jediný, kdo Trevorovi věří. Věří co vlastně? Trevor vidí duchy, nadpřirozené bytosti a začne pátrat po tom, proč tomu tak je. Brzy zjišťuje, že na místě, kde teď stojí obrovské rodinné sídlo, dřív byl čarokrásný les, který nechali jeho předci vykácet. Dům plný tajemství v sobě skrývá zvláštní sílu a ducha, který má s domem své plány. Duch by především rád, aby tam dům vůbec nestál. 

Kluk mého srdce (Huntley Fitzpatricková) 

Tim Mason rozhodně není kluk, se kterým bude holka trávit romantické chvilky. Tim je kluk, kterého si k sobě každý zavolá, pokud se chce dobře bavit. Sjíždět schody, věnovat se adrenalinovým sportům, nebo když bude kdokoli zrovna potřebovat sednout do nejbližšího otevřeného baru. Je vlastně úplným opakem Alice Garretové, která by naopak toužila po romantické duši vedle sebe, po klukovi, který by se jí denně věnoval. V žádném případě to není holka, která by přijala pozvání na nezávazné rande nebo by si vyšla jen tak s kdekým. A přitom je to právě Tim, do koho se zamiluje, i když sama velmi dobře ví a cítí, že tohle přinese jen a jen zklamání a slzy. Tim není dobrá volba, to vědí všichni, ale některá rozhodnutí prostě nelze jen tak ovlivnit, prostě se to stane. Kniha Kluk mého srdce je příběhem nejen o velké lásce, ale hlavně o zklamání, čekání a selhání člověka. 

Šepot podzemí (Ben Aaronovitch)

Šepot podzemí je třetím dílem ze série a pokud jsi nečetla předchozí knihy, trošku složitěji se budeš orientovat v celkové podstatě knihy a jejím příběhu. Sci-fi a fantasy román tentokrát začne objevením mrtvého těla Jamese Gallagherova, který pochází z velmi vlivné, politické a zámožné rodiny, která se rozhodne zjistit, co se skutečně stalo s jejich rodinným příslušníkem. Nikdo z rodiny však netuší, že smrt Jamese je daleko větší záhadou a že bude velmi těžké ji rozluštit. Peter Grant, čarodějův učeň, se připravuje na velmi těžký úkol, inspektor Nightingale – poslední z oficiálních čarodějů v Anglii, je zaneprázdněný pátráním po Muži bez tváře, který proslul jako naprosto nevyzpytatelný kouzelník. A do toho je tu ta smrt Jamese, která se musí vyřešit dřív, než se do toho začnou plést ti, kdo nic nemohou pochopit. 

Nechápej mě špatně (Marianne Kavanaghová) 

Začíst se jednou za čas do moderní romance není v žádném případě na škodu. Dvojnásobek to platí, pokud si v poslední době četla jen samá dramata nebo knihy s vážným tématem. Kniha Nechápej mě špatně vypráví příběh Kim a Harryho, dvou naprosto rozdílných osobností, které si k sobě budou muset dlouho hledat cestu a ještě déle budou přicházet na společnou řeč. Vlastně se nikdy neměli moc v lásce, Harry navíc začal chodit s Evou, což je sestra Kim a ani to neprolomilo nenávistnou bariéru, která je mezi nimi. Kim nechápe, co může její sestra vidět na tomhle klukovi, který je podle ní jen škrobený manekýn. Harry si zase o Kim myslí, že je naprosto směšná a dává jí to patřičně najevo. Jejich společná cesta se protne až ve chvíli, kdy půjde o život člověku, kterého oba dva nejvíc milují. 

Léto, kdy jsme se potkali (Robin Constantine)

Cassidy má pocit, že právě prožívá ty nejhorší chvíle ve svém životě. Zrovna se rozešla se svým klukem a jediné, na co momentálně myslí, je on a zase on. V něčem je rozumná, nechce jen tak chodit ulicemi a vybavovat si všechny společné chvíle a vzpomínky. Přihlásí se na tábor, kde si všechno srovná v hlavě, potká nové přátele a hlavně bude u moře, což je pro ni největší lákadlo. Na tábor odjíždí i Bryan, který má dělat vedoucího a taky se srovnat se svým novým životem. Prodělal těžký úraz, zůstal na invalidním vozíčku a jeho svět se momentálně točí jen okolo toho, co už nikdy nezažije a že už nikdy nic nebude takové, jako to bylo dřív. Dvě zlomené duše se potkají na jednom táboře u moře a jejich cesty se pomalu začnou propojovat. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 31. 07. 2016   |   Zobrazeno: 5657x

Témata článku:Knížky

Komentáře

Katerinka21(♥ We love DIY ♥)

Tak jsem skoro v půlce Willa Graysona, začátek byl takový seznamovací, trochu nuda, ale pak to bylo mega. Četla jsem to včera od 23 do 0:30 a prostě nešlo přestat, ale musela jsem. A když ¨

"SPOILER" Will zjistil, že Maura je Izák, tak jsem úplně cítila, co si Willa myslí a já si to myslela taky. Celkově jsem to prožila =D
"KONEC SPOILERU"

Mohu doporučit, děsně se mi líbilo, že se střídali autoři po kapitolách a liché kapitoly tam byl Greenův Will a sudé Will Levithana (ten se mi líbil víc, ale deprimovalo mě malé písmo, asi pro oddělení Willlů)

Katerinka21To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Koko31: já ví, že v aj je to originál... Ale když už je konečně pokračování Harryho, po všech těch letek, tak si prostě myslím, že za zmínku by to stálo.

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.