Knižní novinky na červenec 2015

Měsíc červenec je plný knižních novinek, z nichž si zaručeně vyberou jak menší, tak i velké dospívající holky. Pochlub se v komentářích, kterou knížku si rozhodně musíš koupit ještě dnes!

Jirkův tajný klíč k vesmíru (Stephen Hawking a Lucy Hawkingová)

Kdo by si nechtěl přečíst něco o tajemném vesmíru, když kniha pochází přímo z rukou samotného génia Stephena Hawkinga. Kromě nejnovějších poznatků, které se týkají nejen vesmíru jako takového, ale hlavně černé díry, najdeš v knížce krásné barevné fotografie přímo z kosmu. A že by snad chyběl příběh? Tak to ani náhodou. Hlavním hrdinou je malý Jirka, kterému právě uteklo jeho ochočené prasátko. A právě jeho útěk všechno spustí, protože díky útěku domácího mazlíčka se Jirka seznámí se sousedkou Aničkou a jejím tatínkem Erikem, který je posedlý vesmírem a jeho studiem se intenzivně zabývá. Erik ukáže Jirkovi svůj počítač, Kosmo, který má jedinečnou schopnost. Umí totiž přenášet lidi přímo do vesmíru.

Příhody rytíře Příhody (Oldřich Dudek)

Dokážeš si zhruba představit život, jaký vedli rytíři někdy ve 14. století? My rozhodně ne, ale tato knížka by ti mohla snadno přiblížit nejen prostředí, ale i minulou dobu. Celý děj se odehrává přímo na hradě Karlštejn a nechybí ani krásně vypracované barevné ilustrace. Hlavním hrdinou je samozřejmě udatný rytíř, který se jednou nepatrnou chybou dostane do naší doby, tedy do současnosti. Jak se s takovým životem vyrovná a jak si poradí v nesnázích? To už si budeš muset přečíst sama.

Emily Pírková a začarované dveře (Holly Webbová) 

Emily Pírková a začarované dveře pochází z pera velmi úspěšné autorky, která na trh přinesla už několik populárních knih nejen pro děti, ale i pro dospívající dívky. Emily Pírková je prvním vydáním, a pokud máš ráda napětí, tajemno a prvotní nejasnosti, rozhodně si přijdeš na své. Kniha vypráví příběh malé dívky Emily, která má báječnou rodinu, bydlí v báječném domě a v ještě lepší čtvrti. Přeci jen má ale čas od času pocit, že v jejím domě ani s její rodinou není něco v pořádku. V domě něco nesedí, a dokud nezačne vidět v zrcadlech podivné věci a nezačnou se dít divné události, Emily je tak nějak přesvědčená, že je chyba právě v ní, že ona je ta podivnost v domě. Později se ale dozvídá pravdu nejen o své rodině, ale i o domě, který je pro ni celý život skvělým domovem. 

První láska (Emily Raymond)

Hlavní hrdinkou je mladá dospívající dívka Axi. Navzdory dospívání vede Axi velmi spořádaný život, nedělá žádné zbytečně problémy rodičům a nedělá dokonce ani průšvihy ve škole. Přeci jen ale cítí, že jí v životě nějaké to dobrodružství nebo výtržnosti chybí.

Jednoho dne ji napadne, že je možná na čase, aby nějaké to pravidlo konečně porušila, a společně se svým kamarádem Robinsonem uteče z domova. Společně se rozhodnou vydat se na cestu napříč Spojenými státy, aby zjistili, co je skutečný život. Cesta jim ale přinese mnoho překážek, se kterými nepočítali. Tak tomu ostatně bývá i v životě, který je plný neočekávaných překážek.

Tip pro tebe: 

Mimoni: První várka banánů (Didier Ah-Koon a Renaud Collin)

Kromě filmového plátna zavítají tyhle roztomilé žluté postavičky i do knížky. Knížka je vytvořena jako dlouhá komiksová série, těšit se můžeš na jednostránkové epizody, které potěší dokonce i nejmenší čtenáře. V komiksu se nachází skvělé vtipy, které jak všichni víme, nemohou chybět ani ve filmu a pokud jde o příběh, rozhodně se máš na co těšit. Komiksovou sérii Mimoňů si v žádném případě nenechej uniknout! 

Kolem světa za 80 tahů (Alexandr Golubev)

Vždycky si snila o tom, že procestuješ obrovský kus světa za pár chvil? Teď máš jedinečnou příležitost ke splnění svého vlastního snu, protože knížka Kolem světa za 80 tahů ti dovolí poznat nejen cizí země a kontinenty, ale můžeš se dozvědět i nějaké zajímavosti o konkrétních místech, kulturách, národech a samozřejmě zvířátkách, které žijí na různých místech různých koutů světa. Kolem světa za 80 tahů nejen jen naučnou knihou, ale přináší i zábavu nebo různě náročné úkoly, které budeš muset plnit. Pokud se chceš něco dozvědět o světě, Kolem světa za 80 tahů je ta pravá knížka pro tebe.

Všem klukům, které jsem milovala (Jenny Hanová)

Hlavní hrdinkou knížky je mladá dívka Lara, která nikdy v životě ještě nedostala milostný dopis. Ani jeden jediný nepřistál v její schránce nebo v její školní lavici. Zato už několik desítek milostných dopisů napsala. Jestli je i odeslala? Tak to v žádném případě. Dopisy sice všem svým milým napsala, ale nikdy je neodeslala. Schovává je všechny v jedné krabici a nikdo jiný ani netuší, co se v té krabici schovává za poklady. Jednoho dne ale dopisy zčista jasna zmizí a Lara netuší, kde by dopisy mohly být. Posléze zjišťuje, že ten, kdo vytáhl dopisy z krabice, je odeslal všem klukům, pro které zamilované dopisy plné vyznání lásky a veškerých svých pocitů, napsala. Lara tak musí čelit realitě a odhalit city, které tak dlouho před celým světem ukrývala. 

Vražedná léčba (James Dashner)

Vražedná léčba je poslední knížkou své trilogie (Labyrint: Útěk, Spáleniště: Zkouška, Vražedná léčba). Kniha vychází koncem měsíce července a na úvod je třeba zmínit, že jde o jeden z nejočekávanějších knižních titulů sci-fi ve stylu populární série Hunger Games. Tentokrát bude mít Thomas, hlavní hrdina všech tří knih, pěkné problémy.

Sice už v předchozích dílech překonal labyrint a spáleniště, teď na něj čeká ještě něco daleko horšího. Bude muset zachránit své přátele a není vyloučeno, že bude muset obětovat svůj vlastní život pro jejich záchranu.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 07. 2015   |   Zobrazeno: 6600x

Témata článku:Knížky

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.