Knižní novinky za březen 2016

Která kniha se stane pro tento měsíc tvým největším favoritem? Možná dokonce nezůstaneš jen u jedné knížky, protože v březnu vychází hned několik knižních titulů, které v každém případě stojí za přečtení. Ať už to bude fantasy nebo snad něco daleko napínavějšího, konečná volba závisí jen a jen na tobě.

Uvnitř mé hlavy (Francesca Zappia) 

Hlavní hrdinkou této knižní novinky je mladá dívka jménem Alex, která žije tak trošku ve svém vlastním světě. Na svůj vlastní svět je zvyklá a jen velmi těžko si dokáže představit normální život. Proč? Protože je schizofrenička, která často nedokáže oddělit skutečnost od své vlastní halucinace nebo představy. Ještěže má často k ruce svou sestru Charlie, která při své trošku bláznivé sestře stojí za všech okolností. A když není náhodou po ruce sestra, má při sobě Alex vždy svůj foťák, který je jejím velkým pomocníkem, ač to tak na první pohled nevypadá. Když si Alex není jistá realitou, věci a lidi si fotí, aby zjistila, zda opět netrpí nějakými přeludy. Za přelud považuje i Milese, nejkrásnějšího kluka ze školy. Není si ale jistá, jestli taky není jen výplodem její mysli. 

Tažení do Tearlingu (Erika Johansen)

Tažení do Tearlingu je druhou knihou ze série knih Královna Tearlingu a pokud jsi první knihu ještě nestačila přečíst, měla bys to urychleně napravit. Proč? Protože tenhle fantasy román o dlouho ztracené královně, která vážila velmi nebezpečnou a nejistou cestu na trůn, protože se ji snažily dostihnout nadpřirozené síly, tě zaručeně naprosto nadchne. Navíc v březnu vychází jeho pokračování, kdy bude královna muset čelit obrovské výzvě, s jakou se doposud nesetkala. Královna totiž v minulosti zhatila plány sousední země a od té doby se její vlastní lid potýká s krvavou invazí a armáda cizích vojsk, nesmírně mocných, je každým dnem blíž a blíž. Královna bude muset využít dávno zapomenutého magického safíru, aby se spojila s Lily, která žila před mnoha lety a je její jedinou nadějí. 

Serafina a černý plášť (Robert Beatty) 

Serafína je vlastně takové utajované dítě, protože žije společně se svým tatínkem ve sklepení. Tatínek pracuje jako údržbář v jednom obrovském domě s obrovskými chodbami a tak se Serafína mohla toulat velkými chodbami, ale vždycky si musela dávat pozor, aby nebyla spatřena. To se jí vždy podařilo a Serafína zůstala v naprostém utajení. Z ničeho nic ale v usedlosti začínají mizet děti a nikdo, kromě Serafíny, netuší, kdo by mohl stát za jejich zmizením a kde je dětem konec. Jde o hrozného muže v černém plášti, kterého si v usedlosti už několikrát všimla? Jak ale Serafína dá najevo světu, že ví, kdo je skutečným pachatelem, když ona sama pro ostatní vlastně ani neexistuje? Se svým tajemstvím se bude muset někomu svěřit. Ale komu, když o ní nikdo nesmí vědět? 

Smolná sezóna (Moira Fowley-Doyle)

Cara je komplikovaná dívka, komplikovaná je její rodina i celý její život. Vlastně je její život takovým velkým prokletím. Smolná sezóna je zkrátka a dobře součástí Cařina života už odjakživa a přichází vždycky koncem měsíce října. Právě v tuhle dobu přichází mnoho jejích příbuzných o život, protože všichni členové jsou nevysvětlitelně náchylní k nehodám, které končí smrtí. Od října se proto v rodině začínají schovávat ostré předměty, zakrývají se všechny ostré hrany a nezapomíná se například ani na elektrické spotřebiče, které jsou jedním z mnoha různých zabijáků. Čím je Cařina rodina tak prokletá? Jak se to mohlo stát a dokáže se z toho rodina vůbec dostat? Fantasy román pro děti a mládež vychází ke konci března, tak si ho rozhodně nenech ujít! 

Pád (R. J. Pineiro) 

Kniha Pád je už teď považována za absolutní trhák a dovolí ti nahlédnout do života jednoho muže, který nedokáže žít bez dobrodružství a adrenalinu. Jack Taylor testoval pro vládu různou výzbroj, stal se znalcem v této oblasti, ale svět mu začal být tak nějak malý. Jack chce zkrátka ve své kariéře dosáhnout co nejvyšší mety a proto se rozhodne pro extrémně nebezpečný kousek, který vyžaduje především odvahu. Jack chce vyzkoušet strategický výsadek z kosmu. Nestačí mu však skok ze stratosféry, hodlá absolvovat výsadek ze žhavé termosféry a při té příležitosti překonat rychlost zvuku. Jack hodlá pokořit hranici, jejíž pokoření je nemožné a pouští se do unikátního výcviku. Na skutečnosti a realitu, která ho čeká na Zemi, na tu ho ale žádný výcvik nedokáže připravit. 

Neslyšno (Richelle Mead)

Fej žije v horské vesnici, která byla před lety odříznuta od celého světa, protože sesuvy kamení zabránily v cestě z vesnice i do vesnice. Jedinou šancí, jak se dostat k jídlu je lano, po kterém lidé z údolního království posílají něco k snědku. Aby toho ale nebylo málo, odříznutou vesnici trápí i jiné věci.

Odjakživa se zde rodí jen lidé, kteří neslyší a co víc, většina lidí už začíná dokonce i ztrácet svůj zrak. Zásilky s jídlem se začínají čím dál víc protahovat a obyvatelům zasypané vesnice hrozí smrt hladem. Fej je stejná jako všichni ostatní, ale jedné noci ji probudí zvuk. Zvuk, do této doby pro ni naprosto neznámý jev, vychází z hory. Fej se tak vydává za nápadným zvukem a odhaluje nejen pravdu o vesnici, kde se narodila, ale potkává i lásku, která jí navždy změní život.

Vězeň noci a mlhy (Anne Blankman)

Vězeň noci a mlhy je kniha pro děti a mládež, která tě zavede dokonce i do historie. Příběh se odehrává v Mnichově a hlavní hrdinkou je Gretchen, která vyrostla pod ochrannou rukou Hitlerových příznivců. Údajně totiž Gretchenin otec padl, aby zachránil Hitlerův život. Gretchen této historce věřila tak dlouho, dokud nenarazila na sympatického a velmi pohledného Daniela, který je novinářem a snaží se vyvracet její teorii o otcově smrti. Daniel si stojí za tím, že Gretchenin otec byl nacistickým mučedníkem a určitě byl zabit někým ze strany. Gretchen začíná tušit, že lidé, kteří si říkají její rodina, určitě neříkají celou pravdu. Gretchen se tak pouští do zdlouhavého pátrání, které by vneslo trošku světla do historie její rodiny. 

Jirka a neprolomitelná šifra (Lucy a Stephen Hawkingovi) 

Jirka a neprolomitelná šifra je již čtvrtou knihou ze série Jirkova vesmírná dobrodružství a jak už tomu je v celé sérii, jde nejen o knihu poutavou s příběhem, ale i naučnou. Tentokrát se ale ve světě začínají dít opravdu velmi podivné věci. Banky začínají rozdávat peníze jen tak, obchody nemohou prodávat zboží a tak ho dávají doslova zadarmo. Všechno je jinak, než jak by mělo ve skutečnosti být. Úkolem Annie a George je tuto nevysvětlitelnou záhadu vyřešit a tak se společně musí vydat na zdlouhavou cestu do vesmíru, aby celé věci přišli na kloub. 

Zamilovaná hypnotizérka (Liane Moriarty)

Kniha se stala světovým bestsellerem a to nejen díky spletitému a neobyčejnému příběhu, který vypráví o životě hypnoterapeutky Ellen, která se bláznivě zamilovala do Patrika, se kterým se mimo jiné seznámila na internetu. Jejich vztah se už od samého začátku začal vyvíjet podezřele dobře, ale pak Patrik přichází s nečekanou zprávou.

roky je pronásledován svou bývalou přítelkyní, která si říká Saskia. Čím víc toho Ellen o Saskii ví, tím víc by se s ní chtěla setkat a dokázat jí, že právě ona je pro Patrika tou pravou ženou pro život. Ani zdaleka ji nenapadne, že ono seznámení už má za sebou, protože Saskia je jednou z jejich pacientek. Saskia se nedokáže Patrika jen tak vzdát a proto se rozhodne, že se o jeho aktuálním vztahu musí dozvědět co nejvíc a to za každou cenu. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 29. 03. 2016   |   Zobrazeno: 6068x

Témata článku:Knížky

Komentáře

kobylka 144VIP(loners)

Asi su tak postižená že jsem místo Zamilovaná hypnotizérka četla Zamilovaná hypotéka a pak jsem v tom ději hledala něco o hypotécesmajlsmajl

kobylka 144To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

teris204VIP(Svět Fantazie ^^)

Vypadají dobře smajl
Nejvíc mě zaujalo Neslyšno ❤️ Ale i ta Zamilovaná hypnotizérka by nemusela být špatná, vždyť je to taky bestseller xD
Jen mě štve pořád kupovat knihy xD Musím už někdy zajít do té knihovny xD Ale myslím, že tam nebudou takové ty novější knihy..Nebo co myslíte? Já v knihovně byla..Už dávno smajl

teris204To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

teris204VIP(Svět Fantazie ^^)

valien: fakt? smajl Já bydlím na vesnici, máme tu knihovnu, ale je myslím malá. Ale taky jsem tam byla před pár roky, tak nevím jak je to teď smajl Musím tam, co nejdřív zajít smajl

teris204To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

JujazaVIP

Podvod!! Co dělá Paolini, sak.... Odkaz!! smajl Angelu!! Tak dělej! 4 roky!!!
(nepochopí ti kteří nečetli Odkaz Dračích Jezdců)

JujazaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ara111VIP(♥Howrse♥)

Jujaza: jj, o tom vím... tuším že o "Book V" či jak se má jmenovat řekl něco před rokem, a mluvil o postavách a zápletce že BUDOU. Takže ji tehdy asi teprve rozpracovával. Ten rozhovor z minulého roku jsem četla a pak už jsem nic nenašla, takže... nevím no, budeme si muset počkat ještě dost dlouho =D

ara111To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.