Kam na výlet když prší

Už zase prší a ty si lámeš hlavu, kam vyrazit, aniž bys přišla domů celá promáčená? I během deštivého počasí se toho dá dělat opravdu hodně a co víc, zábavu si můžeš užít nejen se svými kamarádkami, ale dokonce i s rodinou. Kam vyrazíš ty, když bude příště zase pršet?

TEPfaktor Chotilsko

Říká ti něco dobrodružná hra Pevnost Boyard? Chtěla ses alespoň jednou v životě stát účastníkem a soutěžícím v takové napínavé hře? Pak je TEPfaktor stvořený přímo pro tebe a tvé kamarády. TEPfaktor je naprosto jedinečná zábava navržená právě ve stylu Pevnost Boyard a věř, že tady se v žádném případě nudit nebudeš. Pro každý tým – je nutné, aby byli v týmu minimálně dva soutěžící, ale maximum je pět, je připraveno dvacet čtyři na sebe navazujících kol, kterými je nutné úspěšně projít, aby ses dostala do cíle, kde na tebe a zbytek tvého týmu čeká odměna. Nikdy ale kolem neprojdeš jen tak a výhru v žádném případě nedostaneš zadarmo. V každém kole čeká jeden úkol, který je nutné splnit. A pozor, splnit se musí většinou společnými silami. Jde o úkoly logického i fyzicky náročného charakteru, připraveny jsou různé šifry, hádanky nebo dokonce překážky, které nebude snadné překonat. Každý úkol je přitom nutné splnit v zadaném časovém limitu a přesně podle předem stanovených pravidel a podmínek. Pokud chceš spojit zábavu s dokonalým adrenalinovým zážitkem, pak je TEPfaktor v Chotilsku u Příbramy to pravé místo pro tebe, tvou rodinu a kamarády. 

iQPARK Liberec

iQPARK je vůbec prvním science centrem v České republice, které zahrnuje i několik set různých interaktivních exponátů, které jsou nejen zábavné, ale i edukativní a interaktivní. To jsou mimo jiné základní požadavky na všechny exponáty, které jsou v tomto zábavně naučném centru vystavovány a veřejnosti představovány. Věda totiž může být opravdová zábava, ale jen když někdo ví, jak se vědě správně učit a jak ji správně poznávat. Tahle cesta je v každém případě ta správná. Na čtyřech patrech se rozprostírají tři velké výstavní sály, kde jsou různé exponáty, ale nechybí ani laboratoř pro veřejnost, zrcadlové bludiště, doprovodné optické klamy nebo speciální sál s vodními hrátky, kde si můžeš užít víc zábavy, než vědy. Exponáty jsou navrženy tak, aby každému návštěvníkovi nastínili něco z přírodních věd, vědy a techniky a co víc, některé lze dokonce i ochutnat, očichat nebo osahat, aby bylo poznání takové, jaké má skutečně být. Kromě dětí si na své rozhodně přijdou i rodiče, kteří si společně s dětmi mohou vyzkoušet různé hry, hlavolamy, hádanky nebo jiné zajímavosti ze světa vědy a zábavy.

Creative World Zličín 

Venkovní i interiérový sál v Praze, který se mění v závislosti na ročním období. Pokud budeš do Creative World vstupovat během zimy, zajisté se setkáš s nepřekonatelnou vánoční náladou, atmosférou a výzdobou, jakou lze spatřit jen málokde v České republice. Creative World je otevřen během celého roku a pokud jde o deštivé počasí, pro některé rodiny je naprosto jasným místem, kde lze strávit prakticky celé odpoledne. Na své si zde totiž přijdou jak děti, tak i rodiče nebo senioři. Vůbec nejlepší je, když navštívíš Creative World během některého právě probíhajícího svátku nebo tradice v České republice. Právě na konceptu tradic a svátků je tento malý svět založen. Při příležitosti nějakého svátku nebo tradice si všichni návštěvníci mohou vyrobit suvenýry, dekorace nebo dárky a to všechno vlastníma rukama přímo v dílničkách Creative World. 

Vše, co si následně odneseš vlastnoručně vyrobeného, je ryze výtvorem tvé vlastní fantazie a tvořivosti. Kromě jiného jsou, hlavně pro děti, připraveny různé varianty programů. Od her, až po tvoření v dílnách nebo dokonce naučný program.

Nevydařené počasí neznamená, že musíš sedět doma a nudit se. Stačí se zamyslet, co je zajímavého v blízkosti tvého bydliště nebo kam bys ráda společně s rodiči vyrazila. Koneckonců, když nebudeš vědět, co zrovna v deštivém počasí dělat, můžeš vyrazit na hrady a zámky, kde budeš chráněna před deštěm, dozvíš se něco nového a ještě budeš obohacena o nějaký ten zajímavý zážitek. Krásným hradem nebo zámkem budeš zajisté ohromena i během deštivého počasí.

Obří akvárium Hradec Králové 

Pokud bydlíš v blízkosti Hradce Králové, rozhodně si nemůžeš nechat ujít návštěvu Obřího akvária, které je se svými 130 tisíci litry vody doposud největším sladkovodním akváriem v celé České republice. Velkou výhodou je, že v akváriu je otevřeno celoročně, bez ohledu na roční období nebo svátky. Ať už venku prší nebo svítí sluníčko, akvárium bude pro tebe vždy otevřené. A na co že se můžeš během komentované prohlídky nejvíc těšit? Hlavně na tropické ryby a rostliny, které pocházejí z Jižní a Střední Ameriky, dále na velký podvodní tunel, který je doplněn o deštný prales a především na živé obyvatele celého akvária.

Obří akvárium funguje v Hradci už déle jak sedmnáct let a za dobu své existence byli chovatelé schopni vytvořit pro ryby prostředí, kde samy odchovávají mladé a co víc, některé ryby dorůstají naprosto neuvěřitelných rozměrů. Odchování ryb v domácích podmínkách je většinou velmi náročné, ale doma se majitelům nepodaří odchovat ryby tak velké, jako jsou právě zde. Ostatně, proč se nejít přesvědčit na vlastní oči přímo do akvária?

JumpPark Brno

Máš ráda skákání na trampolínách? Tak si představ, že v Brně je celé trampolínové centrum, kde můžeš skákat třeba od rána do večera. Trampolíny se nachází po celé ploše místnosti a to i na stěnách, takže tvoří jedno velké zábavní hřiště, na kterém se můžeš společně se svými kamarády dokonale zabavit, ať už je venku teplo nebo zima. JumpPark je totiž v provozu celoročně bez ohledu na venkovní počasí a kromě trampolínového hřiště jsou připraveny i další zábavní aktivity, které budou bavit lidi v každém věku. V JumpParku se nachází speciální zóny pro hraní basketballu, pro vybíjenou nebo tzv. skoky do pěny. Co se při skocích do pěny můžeš naučit? Například nové triky, různé akrobatické cviky a mnoho dalšího. V JumpParku se s dobrou partou určitě nudit nebudeš. 

Hopsárium České Budějovice

Hopsárium je zábavní centrum pro děti i dospělé, kam se můžeš zrovna vydat za zábavou, když je venku počasí pod psa. Určitě budeš překvapená, kolik atrakcí se může nacházet v jednom takovém Hopsáriu a věř, že rozhodně nejsou jen o skákání nebo dovádění na trampolínách, i když ty v tomto zábavním centru taky nechybí. Jednou z nejoblíbenějších atrakcí je Žralok, který jednou za čas otevře svou obrovskou žraločí tlamu a kdo má odvahu, může do ní vstoupit a přesvědčit se o velikosti zubů žraloka šedého. V Hopsáriu nechybí ani obrovská Prolézací věž, která vede ze dna moře až do vesmíru nebo Sjezdovka, kde si můžeš trénovat některé zimní sporty i během parných letních dní. Co dál v Hopsáriu najdeš? Nechybí multifunkční hrací plocha pro různé míčové hry, dětská lezecká stěna pod hladinou rozbouřeného moře, maxi trampolíny nebo dokonce atrakce pro nejmenší, pro batolata. Jak je vidět, v Hopsáriu si přijde na své každý a v jakémkoli věku. 

I když není venku hezky a prší, proč nevyrazit rovnou do nějakého nejbližšího aquaparku? Ostatně, jak nejlépe strávit den plný zábavy? Přece ve vodě! Přehled nejlepších aquaparků, které můžeš po celé republice navštívit, najdeš ve článku Aquaparky v ČR!

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 16. 02. 2016   |   Zobrazeno: 7494x

Témata článku:Cestování

Komentáře

Vendyll

TYP OD VENDULKY smajl
Taky trpíte nějakou mentální vadou?
Je nejlepší vzít gumáky a skákat do louží smajl
TYP ČÍSLO 2. PRO LÍNÉ MATEMATIKY XD
A pro líné lidi jako jsem já, je nejlepší koukat z okna a počítat kapky na okně smajl
A TYP ČÍSLO 3. PRO VENDULKU!!
Sedět doma na prdeli a čumět do mobilu a nevnímat vše okolo XD

VendyllTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.