Vliv úplňku a kalendář úplňků v roce 2015

Špatné sny tě v noci probudily ze spánku nebo jsi dokonce nemohla spát až do pozdních nočních hodin? Možná za to může měsíc, který byl v onen den právě v úplňku. Magický vliv úplňku je léty prokázaná skutečnost. Nejenže je úplněk tak trošku opředen záhadami, ale dokonce se k němu vztahují i pravidla a zajímavosti, které bys rozhodně měla znát. Které z nich to jsou?

Vliv úplňku je vědecky dokázán

Úplněk je jedinou fází měsíce, kdy je možné za určitých okolností pozorovat zatmění. Zatmění Měsíce je samo o sobě magické a přináší unikátní pohled na nebeské těleso, které je ukryto nad nebo pod zemským stínem. Některé skutečnosti, na které má úplněk velký vliv, jsou dokonce vědecky prokázány. Jde hlavně o následující:

 

  • při úplňku stoupá podrážděnost a nervozita
  • úplněk a doba po úplňku příznivě ovlivňuje hubnutí
  • během úplňku stoupá plodnost, narozené děti jsou hlavně chlapci
  • při úplňku je vyšší riziko infarktů – potvrzeno lékaři i vědci
  • během úplňku jsou zvířata agresivnější – pokousání od psa je nejčastější právě v den úplňku
  • v dny, kdy je měsíc v úplňku, stoupá kriminalita

 

Úplněk rozhodně není tou pravou chvílí na zásadní změny nebo dokonce důležitá rozhodnutí. Vědci dokonce tvrdí, že během úplňku by se každý měl vyhýbat i malým operačním zákrokům! Úplněk navíc přímo souvisí i s jednotlivými znameními ve zvěrokruhu. Najdeš se i ty ve svém znamení?

Vliv úplňku na znamení zvěrokruhu:

 

Ryba – Během úplňku je tvá nálada a celkové rozpoložení jiné, jsi víc náladová a pozornost svého okolí příliš nevyhledáváš. Náladovost se u tebe projevuje intenzivně – veselá, hned smutná nebo naštvaná.

 

Kozoroh – Při úplňku máš pocit, jakoby tvůj život měl jen černou barvu. Veselá tedy rozhodně nejsi, máš pocity podezíravosti i ke svým kamarádům a dokonce trpíš pocitem pronásledování.

 

Vodnář – Lidem okolo sebe za úplňku pokládáš příliš mnoho důležitých otázek a odpověď vyžaduješ okamžitě. Během úplňku máš totiž tendenci přemýšlet o věcech daleko víc, než normálně.

 

Beran – Úplněk je pro tebe znamením, že celý den bude tvá nálada pod psa, navíc si celý den netrpělivá a hodně podrážděná. U beranů platí dvojnásobek, že důležitá rozhodnutí nejsou na místě.

 

Blíženci – Pro blížence není úplněk tak rizikovým, protože blíženci čerpají energii nebeských těles právě během úplňku. I tak by se ale neměla pouštět do realizace plánů, které chceš v dohledné době uskutečnit.

 

Lev – Během úplňku jsi ve výborné tělesné kondici, ale musíš si dát pozor na peníze. Během úplňku máš totiž daleko větší tendenci utrácet a to není dobře. Za úplňku nebudeš mít šťastnou ruku.

 

Rak – Během úplňku máš velké sklony k soutěživosti, ale dej si pozor na závist, která by se v tobě právě v tento den mohla projevit. Během úplňku máš větší tendenci říkat, co si o druhých myslíš.

 

Střelec – Za úplňku máš pocit, že se ti všichni přátelé odcizili a jejich společnost příliš nevyhledáváš. Možná si i trošku povrchní a tvoje vnitřní pocity rozhodně nejsou pozitivní.

 

Štír – Tvoje zlá stránka se projevuje právě během úplňku a tvé okolí tě prakticky nezajímá. Společnost nevyhledáváš, a když tě někdo o cokoli požádá, většinou reaguješ negativně.

 

Váhy – Jako váha si obecně poměrně citlivá osobnost a při úplňku je tvá citlivá duše ještě víc zranitelná, než normálně. Můžeš se cítit dokonce oklamaná a kamarády nepochopená.

 

Panna – V době úplňku si daleko náchylnější k výbuchům a provází tě i pocity opuštění. Vnímání života je navíc mizivé a úplněk pro tebe není vhodným časem pro rozhodování.

 

Býk – U býka, víc než u jiných znamení, se projevuje během úplňku špatné spaní. Cítíš se proto velmi unavená, vyčerpaná a nespokojenost tě provází během celého dne.

 

Přehled úplňků v roce 2015

Tady ti přinášíme přehlednou tabulku úplňků, ve které jsou zároveň zaznamenána jednotlivá znamení zvěrokruhu.Z tabulky můžeš snadno vyčíst, kdy bys měla dbát zvýšené opatrnosti. 

 

Datum

Čas

Znamení

5.1.2015

05:53:00

Kozoroh/Rak

4.2.2015

00:09:00

Vodnář/Lev

5.3.2015

19:06:00

Ryby/Panna

4.4.2015

14:06:00

Beran/Váhy

4.5.2015

05:42:00

Býk/Štír

2.6.2015

18:19:00

Blíženci/Střelec

2.7.2015

04:20:00

Rak/Kozoroh

31.7.2015

12:43:00

Lev/Vodnář

29.8.2015

22:35:00

Panna/Ryby

28.9.2015

04:50:00

Váhy/Beran

27.10.2015

13:05:00

Štír/Býk

25.11.2015

23:44:00

Střelec/Blíženci 

25.12.2015

12:11:00

Kozoroh/Rak

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 20. 01. 2015   |   Zobrazeno: 10083x

Témata článku:Zajímavosti

Komentáře

kofi(Poradna pro holky)

tak a tohle se mi nestalo o úplnku ale o letních prázdninách 28.7. 2014 a byla jsem na táboře a měli jsme puták a mě jako by v spánku něco zbudilo a chtěla jsem ještě ležet a jako by mě táhla nějaká nadpřirozená síla a já se zvedla a prostě jsem šla hlouběji a hlouběji do lesa byl vidět měsíc a jelikož jsme byli blízko slovenska tak jsem začala slyšet vlky a pak jsem omdlela a ráno mě celý tábor hledal a našli mě u nějaké malé jeskyně nehybnou a spala jsem a kolem mě byli chlupi od psů a nebo hůř od vlka a měla jsem roztrhané oblečení na nějakých místech a když mě zbudili ptali se mě co tady dělám a já jsem řekla že nevím a ještě se mě ptali proč mám okolo sebe psí/vlčí chlupi a já nato že zase nevím že mě něco táhlo na to místo kde jsem omdlela a prostě jsem tam zůstala a moje vedoucí mi zavolala kámošky at se o mě postaraj a at mi daj něco k jídlu a má vedoucí a ředitel táboru se začali o mě bavit a já nato v duchu a jsem v hájismajl no aspon je vidět že mám kontakt se zvířaty ale já mám plyšáka který je vlk a mám tam v posteli i plyšáka koně......................... a ted jsem doma a můj pes vždycky mě rád vydí a poslouchámě ale to mě před tím neposlouchal a je vidět že jsem vlkodlak nebo tak něco smajl super tak holky která zvás je vlkodlak možná že se známe a dáme si hostinu u vlčí skály blízko slovenska smajl

Edit 16:37: musím se hlídat můj čas je bud v 4.2. a nebo v 31.7 smajlsmajlsmajlsmajlsmajl

kofiTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

cumicek(Co takhle nadpřirozeno?)

Tak trochu to nesedísmajl
Já jsem ve znamení zvěrokruhu Ryby a tam je napsáno
náladavost se u tebe projevuje intenzivně-veselá,hned smutná nebo naštvanásmajl
Ale já se směju při úplnku jako blázensmajlsmajlsmajlsmajl

cumicekTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

kocka perskaVIP(ANIME!)

Panna – V době úplňku si daleko náchylnější k výbuchům a provází tě i pocity opuštění. Vnímání života je navíc mizivé a úplněk pro tebe není vhodným časem pro rozhodování.

Co to mě ale nepočítali asi protože jse pořad směju jak blázensmajl

kocka perskaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

zugorek7

kocka perska: Také směji pořád jako blázen.Jsem blíženec.Lidi z výtvarky si o mne myslí,že na něčím ujíždím a říkaj mi,že chcou taky to co já zobu,i když já jsem střízlivá.Také se žádnému člověku nikdy nepodařilo mne vyvést z mé nepřetrvávající dobré nálady,i když na lidi co nemám ráda nebo nějak v oblibě,jsem dost krutá.Jeden kluk díky mne nechce chodit do výtvarky.Což mně baví.Baví mne otravovat ostatní.smajlsmajl

zugorek7To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

bara24(Violetta je boží)

Ted' jsem se vzbudila a šla jsem na balkón se dívat na měsíc a abych řekla pravdu málem jsem z toho balkónu spadla smajlsmajlsmajlsmajlsmajl ( tím chci říct že jsem byla tak zaujatá tím měsícem až jsem skoro spadla smajl )

bara24To se mi líbí +4 To se mi nelíbí

vannesa(Poradna pro holky)

me se myslim nic nestalo ale jednou se me zdalo a nebylo to pri uplnku ze sem byla s kamaradkou v lese a tam na nas neco vilitlo a tak jsme skouseli utect ale neslo to moc jako kdyby nas neco drazdilo potom nas to chytlo a ja sem se cela zatrasla to je hruza a rano sem se probudila a byla uprostred pokoje vam to hrozne nepride ale kdyz to zazijete tak to je hnus

vannesaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.