Jak vyfotit nejlepší selfie

Selfie označuje fotku, na které člověk vyfotí sám sebe, nejčastěji chytrým telefonem nebo fotoaparátem. Tyto fotky jsou většinou určeny k tomu, aby se sdílely na sociálních sítích jako Facebook, Twitter nebo Instagram. Často také zachycují náladu foceného. Ale jak udělat nejlepší selfie, abys na ní vypadala co nejlíp? Přečti si návod a podívej se na dvě videa, která jsou sice anglická, ale většinu věcí pochopíš i tak.

Uprav se

Jen ty víš, co ti sluší. Rozpuštěné vlasy nebo svázané do gumičky? Nalíčené oči a rtěnka nebo jen nenápadný makeup? Uprav se tak, aby sis sama sobě přidala hezká, jedině tak můžeš vytvořit selfie, která se bude líbit i ostatním. Můžeš si i před zrcadlem nacvičit různé druhy výrazů, abys pak věděla, co ti sluší.

Buď sama sebou! Vždycky jsi nejkrásnější, když jsi to ty.

Sežeň světlo

Žádná fotka nevypadá dobře, když na ní jsi špatně vidět. Proto si najdi zdroj světla, nejlepší je denní světlo, ale pokud je zrovna pod mrakem nebo už je večer, poslouží i to umělé. Máš dvě možnosti, jak se vůči světlu vyfotit. Když se vyfotíš proti světlu, tedy tak, abys měla zdroj světla za sebou, bude fotka přesvícená a působit záhadně. I to je možné. Druhý způsob, nejčastější, je ten, že zdroj světla osvětluje tebe. Pak jsi na fotce dobře vidět.

Když se fotíš, krk spíše protáhni než že bys zatahovala hlavu do ramen, to by ti akorát vytvořilo dvojitou bradu.

Najdi úhel

Všechno záleží na úhlu, ve kterém se fotíš. Ruku bys neměla mít úplně nataženou, aby nebyla vidět na fotce, ale jen lehce pokrčenou. Většině lidí víc sluší fotit se mírně shora než ze spodu, ale to je věc, kterou musíš vyzkoušet.

Říká se, že nejlepší úhel na focení selfie je kousek nad tvýma očima.

Usmívej se

Zamračená nikoho neoslníš. Usmívej se, vzpomeň si na nějaký příjemný zážitek z posledních dnů, ať ten úsměv vypadá opravdově. Každopádně úsměv pomáhá.

Když chceš mít na fotce větší oči, vyfoť se shora a blízko k obličeji. Oči budou opticky větší.

Vyzkoušej to

Možná nejdříve vyfotíš hodně selfie, na kterých se vůbec nebudeš líbit sama sobě. Ničemu to nevadí, prostě je smaž a uč se, za chvíli určitě najdeš ten správný způsob, jak by ses měla vyfotit. Zkus různé úhly focení a časem na to přijdeš. Vyzkoušej si také, jestli vypadáš lépe na horizontálních nebo vertikálních fotkách, i to může být rozdíl.

Pokud umíš s programy na úpravu fotek nebo máš nějakou aplikaci rovnou v mobilu, můžeš si fotku upravit nebo přidat nějaký zajímavý filtr.

A na závěr tu pro tebe máme videa z fotografování dvou nejznámnějších selfie. První je video z fotografování historicky první selfie ve vesmíru. Druhé je z fotografování selfie, která oběhla celý svět - moderátorka se fotila s herci na předávání Oscarů. Podívej se sama!

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 07. 07. 2014   |   Zobrazeno: 16096x

Témata článku:Videa a obrázky,Rady a tipy

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.