Jak se stát vlkodlakem

Chceš se dozvědět, jak se stát děsivou bestií, která se dokáže měnit na obrovského vlka, vraždit lidi a následně je jíst? Jestli ano, pak jsi tu správně. Možností je spousta, stačí si vybrat a vlkodlak z tebe bude během chvilky. Je tu pokračování bizardních návodů, tentokrát na to, jak se stál vlkodlakem :-)

Vlkodlaci

Vlkodlaci se v legendách vyskytují už po dlouhá staletí. Stejně jako u dalších bájných stvoření se liší názory na to, zda byli zlí nebo hodní - ale zrovna u vlkodlaků převládá většinou ten první názor. Pokud by ses stala vlkodlkakem, bude pravděpodobně jen na tobě, jak se budeš chovat. Nicméně jen pro upřesnění: Vlkodlaci jsou lidé, kteří jsou schopní proměnit se do vlka (v některých případech i v něco jiného). V některých případech to dokáží libovolně, v jiných se proměňují nedobrovolně pouze při úplňku. O tom ale tenhle článek není, takže si už pojďme říct, jak ze sebe vlkodlaka uděláš.

Vlkodlaci ve filmech a seriálech

Underworld (2003) - Příběh o odvěkem zápase upírů a vlkodlaků. Má i další pokračování.

Twilight sága (2008-2012) - V celé Twilight sáze můžeš potkat rodinu vlkodlaků v čele s Jakobem.

Pravá krev (2008) - V seriálu jsou sice hlavní upíři, ale i vlkodlaci se tu vyskytují ve velkém množství.

Cena za lidskost (2008) - Tři kamarádi: vlkodlak, upír a duch. Skvělý seriál.

Vlkodlak (2010) - Horor, ve kterém se překvapivě vyskytuje vlkodlak.

Červená karkulka (2011) - I když to zní jako pohádka, je to horor.

Vlčí mládě (2011) - Jaké to je být zároveň teenager a vlkodlak?

The Originals (2013) - Ačkoli je seriál o upírech, najdeš v něm i vlkodlaky.

Pověry

Nejdříve si napíšeme o zažitých pověrách, které říkají, za jakých okolností se člověk stane vlkodlakem.

Když sní vlčí mozek. - Doufáme, že ti nemusíme říkat, že vlk je v České republice chráněný. Navíc by ti ze snězení celého mozku zvířete bylo tak akorát špatně.

Když u sebe nosí bylinu vlčí mor. - Rostlina oměj vlčí mor je u nás poměrně rozšířená. Jednu si utrhnout a nosit ji u sebe v kapse tedy není tak těžké. Jenže už jsi přemýšlela, co se s kytkou po nějaké době stane? V lepším případě uschne, v tom horším shnije. A ve tvých kapsách to pak bude vypadat nevábně.

Když ochutná lidské maso. - A počítá se, když si ukousneš přečnívající kůžičku u nehtu? Protože jinak z toho kouká akorát vězení.

Když nosí pásek z kůže popraveného zločince. - Nevím, kde dneska seženeš popraveného zločince. A nebo kde ti dají jeho kůži. Navíc si představ, jak by takový pásek vypadal třeba za měsíc. Asi by tě měly rády mouchy.

Když se napije z jezírka, ke kterému chodí pít vlci, nebo z vlčí stopy otisklé v zemi. - Vlků se v České republice vyskytuje opravdu málo, musela bys tedy do zahraničí. Jenže z takové vody by tě čekaly akorát všelijaké nemoci a průjem, stojí to za to?

Rituály

Ve vlkodlaka se údajně můžeš proměnit, když uděláš správný rituál. Na internetu je jich popsáno mnoho, ale většinou nezahrnují seznam důležitých ingrediencí, které jsou potřeba pro výrobu magických mastí a lektvarů. Vymyslet si však takový rituál bez substancí dokáže každý se špetkou fantazie. Podíváme se jen na jediný rituál, který je uveden celý.

Nakresli si kruh v poloměru sedm stop, to je asi v průměru asi čtyři metry. Doprostřed připrav oheň, nejlépe z černého topolu, smrku a modřínu. V železné nádobě nad ohněm ohřívej průzračnou vodu, do které přidáš blín, mák, oměj, topolové listy, bolehlav, saze a trochu oleje na vaření. Pak odříkáváš dlouhé zaklínadlo. Pokaždé se trochu liší, ale hlavně je důležité hodně opakovat "Udělej mě vlkodlkakem!". Údajně se tak odvoláváš na staré přírodní síly. Taky je potřeba třikrát políbit zemi a s nádobou pak kroužit tak, aby kouř vířil kolem tvé hlavy. Měla by se objevit tajemná mýtická bytost, pravděpodobně vlkodlak, a prosebník by se měl také stát vlkodlakem a do následujícího západu slunce se poprvé proměnit do vlka.

Komentář HPD: Když člověk pomine, že některé zmíněné rostliny jsou nejedlé, zní to vlastně jako docela dobrý bylinkový čaj. Teda pokud ho člověk plánuje pít, je lepší nepřidávat žádný olej. Ale že by měl být magický natolik, aby pomohl člověku proměnit se ve vlka? Tomu nepomohou ani dlouhá zaklínadla s pravopisnými chybami.

Syndrom vlkodlaka

Bohužel vlkodlaci mezi lidmi opravdu nejsou nereální. Existuje nemoc, které se přezdívá syndrom vlkodlaka. Její pravé jméno je hypertrichóza a postihuje přibližně jednoho člověka z několika milionů. Projevuje se zvýšením růstem ochlupení na částech těla, kde to není obvyklé - jedná se především o zarostlý obličej a o ochlupení na trupu a končetinách. Nemocní mají také často defektované zuby, takže to může vypadat, že je mají špičaté, což jen umocňuje jejich vlkodlačí vzhled. Tato nemoc se přenáší pouze geneticky a dnes nevíme, jak ji léčit.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 21. 06. 2016   |   Zobrazeno: 12880x

Komentáře

pumanike

Já chci být víla nebo anděl smajl
Musí to být úžasné, kdykoliv chceš se proměníš v mýtické stvoření a lítat si smajl

pumanikeTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.