Filmové novinky (září 2015)

Už se těšíš, až zajdeš v září do kina? Věř, že bude z čeho vybírat. Na programu je nový Kurýr, který se ti představí ve zcela novém světle a dojde i na oblíbené animované filmy. 

Mune – Strážce měsíce (3.9.)

Snímek Mune – Strážce měsíce vypráví vesmírný příběh malého strážce. Měsíc a Slunce musí chránit strážci a jednoho dne je do funkce strážce Měsíce vybrán právě malý Mune. Malý Mune o takovou pozici nikdy nestál, sám je přesvědčen, že se pro ni nehodí. Malý Mune velmi dobře ví, co je úkolem strážců. Strážce Měsíce je ten, kdo přináší noc a bdí nad sny. Zvládne to malý Mune? Samozřejmě, že ne. Jednak vůbec neví, co má dělat a od přírody Mune přitahuje veškeré katastrofy, se kterými se lze v bájném vesmíru setkat. Mune tak naprosto omylem spustí katastrofu. Náhle se mu podaří dovolit strážci temna, aby ukradl Slunce, čímž se dostává do obrovských potíží. Naštěstí má tento snílek k ruce schopné kamarády, kteří tuší, jak se postarat o návrat Slunce. Dobrodružná záchranná výprava může začít a kdo ví, jestli se z ní Mune vrátí jako hrdina. 

Kurýr: Restart (3.9.)

Profesionální kurýr se opět vrací na filmové plátno, ale v trošku jiném světle. Tentokrát se v hlavní roli nepředstaví Jason Statham, jako v dílech předchozích, ale Ed Skrein, který si snad získá stejnou oblibu u diváků, jako předchozí představitel filmového Franka Martina. Ani tentokrát však nebude Frank zůstávat pozadu a ve hře je najednou mnohem víc, než jen obyčejný lidský život. Frank má v rukou osud svého vlastního otce, který je držen bezcitnými ruskými překupníky s lidmi. To bude pro Franka daleko větší oříšek, než kdy jindy a proto se, i když proti své vůli, musí spojit s jednou z nejlepších nájemných vražedkyň. 

Labyrint: Zkoušky ohněm (17.9.)

Labyrint: Zkoušky ohněm navazuje na předchozí snímek z roku 2014, Labyrint: Útěk. Thomas a jeho přátelé i přes velké komplikace dokázali uniknout z labyrintu a jsou přesvědčeni, že na ně čeká nový, krásný a vysněný život. Svoboda je to jediné, co je právě v jejich mysli a po čem skutečně všichni touží. Jejich sny se rozplynou ve chvíli, kdy zjišťují, že namísto svobodného života je čeká život ve druhé fázi jejich největší životní zkoušky, kterou na ně nachystala organizace ZLSN. Thomas a jeho přátelé pomalu dochází k názoru, že pokud opět organizaci neuniknou, je s nimi navždy konec. Jejich útěk dopadne úspěšně, všichni se dostanou pryč na Spáleniště – sežehnutá část planety, před kterou jsou údajně chráněni, ale je to jen záminka. Jejich útěk se neobejde bez obětí, protože organizace se jen tak nevzdá a rozhodně je nenechá svobodně žít. 

Hotel Transylvánie 2 (24.9.)

Oblíbila sis první díl Transylvánie? Pak si nemůžeš nechat ujít dvojku, ve které se slavnému hotelu začíná opravdu dobře dařit. Dracula konečně přišel na to, že hotel by bylo dobré otevřít i lidem, protože jeho vnuk je vlastně napůl upír a napůl člověk. Tak proč ne? Uvnitř ale Draculu doslova sžírají pochybnosti. Proč? Pochybuje nad tím, zda se Dennis v budoucnu stane upírem, zda na to bude mít. Pro Dennise je tedy přichystán kurz pro strašidla, kde se má vnouček všechno naučit. Všechno jde téměř jako na drátkách, ale jen do doby, než se v hotelu náhle zjeví Draculuv otec Vlad, který nemá právě v lásce obyčejné lidi. A to se ještě ani nedozvěděl, že Dennis není čistokrevným upírem. 

Everest (24.9.)

Kdybys měla chuť na snímek natočený podle skutečných událostí, rozhodně se musíš do kina vydat na Everest. Během druhé poloviny devadesátých let se dva velmi zkušení horolezci rozhodnou přijmout výzvu, kterou jim dává nejvyšší hora světa. Rob a Scott jsou zkušenými horskými vůdci, ale při cestě na vrchol rozhodně nehodlají podcenit nic, co by mohlo výpravu jakýmkoli způsobem ohrozit. Do skupiny se tak rozhodnou přijmout jen ty, kdo mají z expedic zkušenosti a pokud jde o výstupy, už mají něco za sebou. Při výstupu na Everest se zdá, že jde všechno jak na drátkách a splnění snu tak nic nemůže zabránit. Až na počasí, které je na vrcholu hory tak nevyzpytatelné, že vzápětí budou v sázce životy všech účastníků výpravy. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 02. 09. 2015   |   Zobrazeno: 6820x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

Loira

Na The Scorch Trials (Zkoušky ohněm) jsem se neuvěřitelně těšila a vyplatilo se čekat, protože je to oficiálně nejlepší film tohoto roku smajl smajl

LoiraTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.