Filmové novinky (březen 2015)

Nevíš, na co vyrazit v březnu do kina? Přinášíme ti několik tipů na filmy, které bys rozhodně neměla minout.

Asterix: Sídliště bohů (5. 3.)

Galie se nachází pod nadvládou Římanů a vládce Julia Caesara. Jenže jako obykle zůstalo jedno místo uchráněné od nástrah - malá galská vesnice. Caesar však přijde s opravdu lstivým plánem, jak tentokrát Galy opravdu nadobro dostat. Vedle jejich vesnice pokácí stromy a postaví zde vyspělou civilizaci. Chce tak nalákat Galy k tomu, aby byli nuceni začít žít stejným způsobem. A jak se s tím hlavní hrdinové vypořádají? Axterixe a Obelixe si můžeš užít také ve 3D!

Chappie (12. 3.)

Raději než pohádky a animované filmy máš třeba sci-fi? Pak by Chappie mohl být filmem pro tebe. A o čem že je? Chappie je první robot, který ale zvládá to, co ostatní roboti ne - myslet a cítit. Objevuje svět a chová se opravdu jako člověk, jako malé dítě. To samozřejmě není po chuti některým lidem, kteří prohlašují, že by kvůli tomu mohl zaniknout svět, když by se všichni roboti stali myslícími bytostmi. Kdo má pravdu a jak dopadne Chappie?

Píseň moře (19. 3.)

Vydej se do nádherně animované pohádky, do krajiny starých Keltů. Možná už jsi od stejných autorů viděla i film Brendan a tajemství Kellsu. Hlavní hrdinkou je malá dívka, u které se ukáže, že je poslední z tuleních víl. Díky tomu může zachránit písní moře bytosti, které byly zaklety na kámen.

Popelka (19. 3.)

Popelka se dočkala dalšího, zbrusu nového zpracování, a to opět z dílny Walta Disneyho. Tentokrát však ne animovaně, ale hraně. Lily James v roli Elky - neboli Popelky - se dostane do nové rodiny. Její otec si po smrti své manželky vezme za ženu jinou, která se stává Elky macechou. A aby toho nebylo málo, má ještě dvě dcery, které jsou hloupé a protivné. Pak však nečekaně Elky otec zemře a ona je vydána napospas těm, které ji nemají rády. A dál? Dál ten příběh znáš. Princ, víla kmotřička, vyčarované šaty, ztracený jeden ze skleněných střevíčků... Prožij si tuhle krásnou pohádku ještě jednou v nových šatech.

Konečně doma (26. 3.)

Buvané jsou mimozemšťané a snaží se najít si jako domov planetu, na které jim bude dobře a která pro ně bude jako domov. Možná to vypadá jako snadný úkol, ale opak je pravdou. Docela často se totiž stává, že jim jejich pokusy kazí jeden z nich jménem O. Když se dostanou na Zemi, O se potká s Tipy, milou vynalézavou dívkou. Během chvilky se z nich stanou skvělí kamarádi a společně se vydají obletět svět. Jenže všechno není tak jednoduché...

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 06. 03. 2015   |   Zobrazeno: 6091x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.