Filmové novinky: Captain Marvel

oce 2019 přijde do kin celá řada zajímavých filmových titulů. I filmové studio Marvel nezahálí. Pro rok 2019 si připravilo hned 3 nové snímky svého filmového vesmíru. Duben přinese velice očekávané vyvrcholení ságy Avengers čtvrtým snímkem o skupině superhrdinů s podtitulem Endgame. Na podzim se zase vrátí Peter Parker ve svém už druhém filmu Spider-man: Daleko od domova. Nejdříve ze všech nás ale čeká Captain Marvel, první film studia Marvel s ženskou super hrdinkou v hlavní roli. Česká premiéra snímku je už 7. března.

 

 

Děj

 

Příběh se odehrává v 90. letech 20. století, kdy se Země ocitá uprostřed hrozivé galaktické války. Hlavní postavou je Carol Denvers, bývalá pilotka ze Země, která se stala po zkombinování s DNA mimozemské rasy Kree mocnou hrdinkou známou pod jménem Captain Marvel. Dlouho se účastní pod vedením svého učitele jako členka jednotky Starforce účastní velké války mezi rasou Kree a nepřátelskou rasou Skrulů, hrozivých tvorů schopných měnit svou podobu. Kvůli invazi Skrulů se po dlouhé době vrací na Zemi a s malou skupinou spojenců se snaží svou domovskou planetu zachránit. K pomoci jí bude i mladší ředitel organizace S.H.I.E.L.D. Nick Fury.

 Carol Denvers

 

Obsazení

 

Ve filmu se objeví celá řada známých a populárních herců. V titulní roli se objeví americká herečka Brie Larson, která se proslavila v roce 2012 filmovým dramatem Room, za výkon v něm byla oceněna Zlatým Glóbem a Oscarem. Jako mladší verze Nicka Furyho se vrátí Samuel L. Jackson. Dále se vrátí Clark Gregg jako agent Coulson, zabitý v prvním filmu Avengers a později oživený ve vlastní televizní sérii Agents of S.H.I.E.L.D. Své postavy z filmu Strážci Galaxie si zopakují herec Lee Pace v roli Ronana Žalobce a Djimon Hounsou jako válečník rasy Kree Korath, ve filmu však budou pro změnu stát na straně hlavní postavy. Jako zatím bezejmenný válečník a učitel hrdinky si ve filmu zahraje britský herec Jude Law.

 

Captain Marvel

 

Seznámení s postavou

 

Carol Denversová, v komiksu známá pod super hrdinským jménem Ms. Marvel je dlouholetou postavou komisků od nakladatelství Marvel. Patří mezi nejmocnější postavy celého Marvelovského univerza. Mezi její schopnosti patří létání, absorbování energie a manipulace s energií, střílení energetických paprsků, šestý smysl odhalující jí možné pohyby protivníka a nadlidská fyziologie, umožňující ji uzvednout velmi těžká tělesa a odolat extrémnímu tlaku, nárazu kulek, mrazu, extrémním pádům i přežít ve vakuu. Zajímavostí je, že v komiksu své jméno i titul získá po původním kapitánovi, mocnému hrdinovi a válečníkovi z rasy Kree Mar-Vellovi.

 Ms. Marvel

 

Zajímavosti k filmu

 

Film Captain Marvel má být velmi důležitou součástí filmového vesmíru studia Marvel. Ve filmu má být ukázána řada událostí vedoucích Nicka Furyho k přesvědčení, že je třeba vytvořit super hrdinskou jednotku Avengers. Dále bude ukázáno, jak hlavní hrdinka do celého filmového světa zapadá, protože ve snímku Avengers: Endgame bude pravděpodobně hrát zásadní roli při porážce titána Thanose. Captain Marvel bude dosud nejsilnější hrdinskou postavou ze světa Marvelu, která se objeví na plátnech kin. Děj filmu by měl také objasnit některá hrozivá tajemství kolem hlavní postavy a jejího původu. Rozhodně by se mělo jednat o zásadní a důležitý snímek pro celou třetí fázi Marvelovského filmového vesmíru.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 25. 02. 2019   |   Zobrazeno: 6712x

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.