Bylo, nebylo

Once Upon a Time neboli Bylo, nebylo. Pro některé obyčejná pohádka, pro druhé obdivuhodný seriál, bez kterého nelz ulehnout do postele. Seriál v sobě kombinuje jednak prvky pohádky, zasahuje však i do romantického, dobrodružného a fantasy žánru. Možná právě to z něj dělá seriál naprosto neobyčejný.

Původně se od seriálu Bylo, nebylo neočekával takový úspěch. Pilotní epizoda měla premiéru během roku 2011 na své domovské televizní stanici ABC. Ještě ani nebyla odvysílána celá první série a už se začaly hromadit pozitivní ohlasy a kritiky nejen od diváků za televizními obrazovkami, ale i od profesionálních kritiků, kteří ocenili seriál jako takový, ale i velmi dobré herecké obsazení a výkony. Aby taky seriál nebyl dobrý, když za jeho zrodem stojí takové dvě scénáristické špičky, jako je Adam Horowitz a Edward Kitsis, kteří stojí mimo jiné i za vznikem úspěšného seriálu Ztraceni.

Trailer Bylo, nebylo:

Co je na seriálu skutečně zajímavé, je samotný děj, který se vlastně odehrává na dvou místech nebo spíš ve dvou zcela rozdílných světech. Prvním místem je smyšlené městečko Storybrook, což je vlastně reálný svět. Druhým místem je svět pohádkový, ve kterém vládne zlá královna Regina. V reálném světě ale přitom narazíš na všechny pohádkové postavy, které byly zbaveny všech svých vzpomínek – královna Regina uvalila na všechny pohádkové postavy kletbu, které je zbavila paměti. V reálném světě dělá Regina starostku a je jen jediný člověk, který dokáže zlomit kletbu a vrátit tak všem postavám jejich paměť. A co víc, vrátit jim tak i jejich skutečný pohádkový domov, do kterého se mohou zpět dostat. Tím člověkem je Emma Swan, která je vlastně dcerou prince Krasoně a Sněhurky, a jako jediná může kletbu prolomit. Do skutečného světa se Emma dostala už jako novorozeně, dnes je z ní dospělá žena, které musí pomoci její syn Henry, který byl dán ihned po narození k adopci. Vše teď stojí jen na Emmě, jejím synovi a Knize pohádek, ve které mohou společně najít odpovědi na otázky, jak zrušit kletbu a přemoct královnu Reginu.

Emmě se samozřejmě povede kletbu zrušit a to hned na konci první série, má to ale pořád jeden háček. Kletba totiž zrušena byla, ale postavy se z reálného světa nevrátily do světa pohádkového a co víc, mají teď dvojí identitu a plně si to uvědomují. Znají teď najednou veškerou svou minulost, mají všechny vzpomínky a co je na tom nejhorší, mají i své původní magické schopnosti, které mohou proti sobě používat. Do klidného městečka Storybroke přišla magie, propojila dva zcela rozdílné světy, díky čemuž přišly na svět zcela nové hrozby a zatím není nikdo, kdo by byl ochoten s tím něco udělat.

Upoutávka Bylo, nebylo:



zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 18. 09. 2016   |   Zobrazeno: 5741x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

Gorgi

Podle mě je to nejlepší seriál na světě. smajl Vyděla
jsem všechny díly přeložené do češtiny. Akorát je
škoda že těch přeložených jsou jenom 4. série smajl

GorgiTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Mia6

okuracka: Předtím ho dávali od 17:20 do 18:20 a jen do čtvrté série, ta páta ještě není přeložena smajlsmajl

Mia6To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.