AquaBabes: Exkluzivní rozhovor

AquaBabes (kredit: Ondřej Pýcha/Universal Music)

Možná jsi zaregistrovala, že se v Čechách objevila nová hudební a taneční skupina.

Je jich šest a jsou to všechno holky, které dohromady tvoří skupinu AquaBabes. Jak samy o sobě říkají, jsou každá trochu jiná, ale spojuje je velký zájem o zpěv a tanec. A samozřejmě velká porce pozitivní energie. Udělali jsme s AquaBabes rozhovor, můžeš si ho přečíst na konci článku!

Jak vlastně vznikly?

Skupina AquaBabes (což by se dalo volně přeložit jako „vodní holky“) vznikla na základě castingu světoznámého hudebního vydavatelství Universal Music, do kterého se přihlásilo přibližně 100 dívek. Z nich bylo vybráno těchto šest nejtalentovanějších: Anna, Elly, Barbora, Angeé, Karolina a Ivy. Tyto talentované slečny společně utvořily AquaBabes. Společnost Aquila podporuje mladé hudební talenty dlouhodobě a nejnověji se k hvězdám jako Lenny, Charlie Straight nebo Celeste Buckingham přidaly právě AquaBabes.

Budou slavné?

Holky jsou už teď, v začátcích své kariéry, srovnávány s českými dívčími skupinami jako Holki nebo Black Milk, které sice už nefungují, ale v dobách svého fungování zažily hodně slávy. Myslíš si, že se AquaBabes povede něco podobného? Nakročeno mají zatím dobře, ostatně jak si můžeš poslechnout.

Neříkej mi baby

To je název jejich nejúspěšnější a zatím jediné písničky, kterou už jsi možná někdy slyšela – je to totiž mimo jiné reklama na Aquilu. Ale je velmi úspěšná i hudebně a také má jednu zajímavou vlastnost. Jakmile si ji jednou pustíš, buď si ji pouštíš pořád dokola, nebo si ji alespoň zpíváš v hlavě. Tato písnička vznikla pod vedením producenta Roberta Buriana. Mimochodem pochází z dílny autorů, kteří tvoří skladby například i pro One Direction. Píseň by prý měla odpovídat současným trendům, a my si myslíme, že se to povedlo.

 

Rozhovor

1) Před vaší první písničkou v současnosti není prakticky možné uniknout. Každý den jste vidět v televizní reklamě a váš Youtube klip shlédlo více než 2 miliony lidí. Očekávaly jste takový úspěch?

Takový úspěch jsme rozhodně nečekaly, přeci jen jsme se publiku představily teprve před pár týdny, je to neskutečné. Jsme nadšené a máme velikou radost.

2) Mnoho lidí zaujal název vaší písničky. Je zvláštní, když ve své písničce zpíváte „Neříkej mi baby“ a přitom se jako skupina nazýváte AquaBabes. Byl vznik tohoto protikladu záměrný?

Samozřejmě, že ano. Jsme si vědomy tohoto protikladu. Celkově je ten singl jakási nadsázka. Řekly jsme si, že to bude takový vtipný paradox a doufaly jsme, že to lidé pochopí.

3) Když ne “baby”, nabízí se samozřejmě otázka, jak byste chtěly, aby vám partner říkal? :-)

Určitě by partner přišel na nějaká milejší a hezčí oslovení, než je „baby“. A kdyby ne, můžou nás vždy oslovovat jménem.

AquaBabes (kredit: Ondřej Pýcha/Universal Music)

4) Zatím jste vydaly pouze tuto jednu písničku. To ale neříká mnoho o tom, jakým směrem se budete ubírat. Můžete přiblížit, co můžeme čekat od vašich dalších písniček?

Rády bychom s našimi posluchači sdílely radost z hudby, kterou máme, předaly dobrou, pozitivní náladu, energii a aby se u našich písní bavili a zatančili. Tímto směrem bychom naši tvorbu chtěly vést. 

5) A kdy můžeme očekávat vydání vaší první desky nebo navštívit váš první koncert?

Přes léto se soustředíme zejména na tréninky a pracujeme na nové hudbě. Na desku si ale veřejnost bude asi muset ještě počkat. Informace o našich koncertech najdete určitě s časovým předstihem na naší facebookové stránce.

6) Není tajemstvím, že výběr členek AquaBabes probíhal prostřednictvím konkurzu, na kterém se sešlo téměř 100 zájemkyň. Mohly byste našim čtenářkám přiblížit, jak konkurz probíhal a čím vším jste musely projít?

Konkurz probíhal tak, že jsme před velkou porotou zpívaly jednu anglickou a jednu českou písničku, pak zatancovaly. Byla velká konkurence a všechny jsme se klepaly nervozitou. Nakonec vše dopadlo dobře a teď jsme tady.

7) Spojit zpěv a tanec není určitě jednoduché, i přesto by se mnoho dívek rádo ocitlo na vašem místě. Mohly byste nám prozradit, jak probíhá vaše příprava a co všechno zahrnuje? Co je pro vás aktuálně nejnáročnější?

Příprava zahrnuje nespočet hodin strávených v tanečním studiu a ve studiu. Snažíme se vyladit každou chybičku a jsme schopné trénovat klidně již od brzkého rána. Aktuálně je pro nás nejnáročnější asi skloubit dohromady právě ten tanec se zpěvem. Není to tak lehké, jak se zdá…

Podívej se jak se Aquababes připravují na koncert na jejich YouTube kanálu.

8) Něco jiného je hudbu tvořit a něco jiného poslouchat. Co nejraději poslouchají holky z AquaBabes?

Nemáme žádný vyhraněný styl či jednoho umělce. Líbí se nám od každého stylu kousek, od rocku až po klasiku. A samozřejme každé z nás něco trochu jiného.

9) Děkujeme za rozhovor, budeme se těšit na vaše další písničky. Chtěly byste na závěr něco vzkázat našim čtenářkám?

Hlavně buďte štastné. Dělejte, co vás baví, naplňuje a jděte si za svými cíly. Mějte se a smějte se.

 

Neříkej mi baby - text písničky

Nejsem tvoje kotě, býť ti předu v náručí
Nejsem hračka, kterou snadno novým kouskům naučíš
Nejsem tvoje hvězda, byť kolem mě obíháš
Mám tě hřát, radši skoč si pro kabát 
A pak víc se snaž, víc se snaž

Neříkej mi baby, nejsem tvojí holčičkou
Ti co chůvu dělat chtěj mi
Nemaj šanci ani nejmíň
Nejsem exponát, co má tě hřát
Tak neříkej mi baby akorát
Protože já
Nejsem jenom tvá
Chceš bejt ex či mám tě vážně brát
Tak neříkej mi baby akorát
Protože já
Nejsem jenom tvá

Neříkej mi pusinko, vždyť nejsem ze sněhu
Jestli za to čekáš něhu, je to závěr příběhu
Vždyť přece víš, že to se mnou není žádnej med
Tak neříkej mi honey, ani teď 
Ani za sto let, ani za sto let

Neříkej mi baby, nejsem tvojí holčičkou
Ti co chůvu dělat chtěj mi
Nemaj šanci ani nejmíň
Nejsem exponát, co má tě hřát
Tak neříkej mi baby akorát
Protože já
Nejsem jenom tvá
Chceš bejt ex či mám tě vážně brát
Tak neříkej mi baby akorát
Protože já
Nejsem jenom tvá

Chceš bejt ex či mám tě vážně brát
Tak neříkej mi baby akorát
Protože já
Nejsem jenom tvá

Nejsem exponát, co má tě hřát
Tak neříkej mi baby akorát
Protože já
Nejsem jenom tvá

Chceš bejt ex či mám tě vážně brát
Tak neříkej mi baby akorát
Protože já
Nejsem jenom tvá

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 15. 07. 2014   |   Zobrazeno: 26928x

Témata článku:Svět celebrit,Rozhovory,Hudba

Komentáře

XallyaX

Kleopatra VII Filopator: Hele klídek, ty nemáš ani páru o mém vkusu a někdo kdo mě nezná, nemůže říkat co se mi líbí a co ne... smajl smajl Fajn žes vyjádřila svůj úsudek, ale jelikož je špatný, ztrácí u mě veškerou hodnotu smajl To že sis ty něčím prošla, neznamená že já si tím budu procházet taky, takže jestli máš depku, nepřenášej ji na mě, Já mám radši pozitivní náladu... smajl Tímto s tebou končím tak ahojky smajl

PS: Kdybys četla pořádně tak by sis všimla, že já nepíšu že se mi nelíbí, ale pouze že ji nesnáším... smajlsmajl

XallyaXTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Keti

ja chodim na street dance kde u nas byla ucitelka nemocna tak jsme mneli nahradu a ta nahrada byla Angiesmajljestli mi neverite tak se podivejte na stranky DancePerfect.cz a tam jsou ucitelove a mezi nimi je Angie

KetiTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.