5 tipů pro jarní aktivity

Jaro je tady. S hezkým počasím a delšími dny přichází i více volného času. Možná na tebe někdy přijde dlouhá chvíle a pak budeš hledat zábavu. Na jaře se otevírají možnosti pro spoustu venkovních aktivit V tomto článku si můžeš o některých přečíst a nechat se inspirovat.

 

Turistické výlety

 

Využij vhodných podmínek pro pořádný výlet. Vezmi rodiče, přátele i domácí mazlíčky a pojď na pořádný výlet. Chůze je zdravá a prospěšná, i menší výlet prospěje. V plánování ti můžou pomoci specializované portály, například kudyznudy.cz nebo turistika.cz. Obsahují databáze turistických cílů po celém Česku, mapy tras i tipy na nejlepší výlety. Navštiv hrady a zámky ve tvém okolí, nebo se pokochej krásou našich hor a přírody.

 

Venkovní sporty

 

Nemusíš být úžasný talent, ani mít z tělocviku samé jedničky, aby tě bavily jarní venkovní sporty a pohybové aktivity. Jistě, fotbal nebo rugby asi nebudou zcela vhodné, ale možnostem se meze nekladou. Vyzkoušej třeba frisbee, zábavný sport s létajícím talířem, skvělý pro slunečné dny v parku. Nebo si vytáhni gumu a zaskákej si s kamarádkami. Jestli máš ráda soutěže a překonávání překážek nic nezkazíš návštěvou minigolfu. Další venkovní činnosti tě jistě napadnou.

 

Projížďka

 

Vytáhni své kolo, koloběžku, brusle nebo další vozítka a pořádně se projeď. Česká republika má velmi dobrou síť cyklostezek a mnoho jezdeckých tras a areálů, takže si jistě najdeš některou, která se ti bude líbit. Nezáleží přitom, ve kterém bydlíš městě. Celá síť je neustále rozšiřována, a tak propojuje křížem krážem. Milovnice adrenalinu mohou navštívit skate park nebo dráhu pro náročnou jízdu.

 

Návštěva hradů a zámků

 

Turistická sezóna začíná již od 1. dubna. V ten den po celém Česku otevírají novým návštěvníkům své brány hrady a zámky. Návštěva některého z nich je dobré nejen pro vzdělání a poznání, ale i skvělou zábavou pro dny, kdy není počasí úplně nejlepší. Poznej něco z historie svojí země a pouč se o životě a starostech lidí minulosti. Na mnoha hradech a zámcích se po celou dobu pořádají pro návštěvníky zajímavé akce a festivaly.

 

Procházky přírodou

 

Tuto příjemnou aktivitu můžeš spojit s turistickým výletem, nebo si udělat jen malou procházku na část dne. Jaro je obdobím, kdy všechno rozkvétá a znovuožívá. V přírodě můžeš skvěle relaxovat a odpočinout při pozorování krásně zbarvených květin a stromů. Nejlepší je navštívit některou z Českých Chráněných krajinných oblastí s nedotčenou přírodou. Můžeš také zajít do botanické nebo zoologické zahrady, když se některá u tvého bydliště nachází. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 06. 04. 2018   |   Zobrazeno: 3020x

Témata článku:Rady a tipy

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.