5 nejčastějších novoročních předsevzetí

Ahoj a vítej u prvního článku v novém roce. Dneska se podívám na pět nejčastějších novoročních předsevzetí. Najdeš v tom i ty svoje? Nebo si snad novoroční předsevzetí nedáváš? A pokud náhodou nevíš jaké novoroční předsevzetí zvolit, můžeš si udělat náš test, který ti pomůže novoroční předsevzetí vybrat. A nyní už se do toho můžeme pustit...

Trávit více času s přáteli a rodinou

Na této fotce jsou prarodiče, kteří hrdě drží svá vnoučata

S rodinou trávíme všichni nejvíce času právě o Vánocích. A tak není divem, že poté s rodinou chceme trávit více času i v novém roce. O vánocích si totiž většinou uvědomíme, jak doopravdy důležitá rodina i přátelé jsou. Jelikož je ale toto předsevzetí stále na prvním místě, tak se nám asi nedaří pořádně plnit.

 

Udržovat se v kondici

Na této fotografii můžeme vidět záběr dívky, běžící při západu slunce

Hned po kvalitně stráveném času s rodinou a přáteli se lidé chtějí v novém roce udržovat fit. Dávají si proto různé předsevzetí a holky většinou kupují karty do fitka, začínají běhat, procvičují jógu nebo dělají některé z dalších pohybových aktivit. Pokud tě zajímá, co můžeš dělat ty, můžeš si přečíst náš článek o tom, jak se udržet fit o svátcích. S tímto předsevzetím zároveň souvisí další předsevzetí, a to - shodím v novém roce těch pár kil navíc, které jsem v posledním roce nabral. 

 

Více si užívat život

Člověk drží malý glóbus v ruce

Poté, když máme v pořádku i naše těla, tak přichází na řadu náš mozek. A ten by rád viděl nové věci a zažil nové zkušenosti. A tak asi není divu, že hned další oblíbené novoroční předsevzetí je více si užívat život. Protože práce a škola je sice důležitá, ale aby se nám nestalo, že život uletí a my nic neprožili, tak je toto předsevzetí možná dobré zařadit právě na letošní rok.

 

Naučit se novou věc

Žena si píše do sešitu a vedle sebe má notebook a kafe

Lidksý mozek se učí neustále. Pokud ale nechceme zůstat stát na místě, pak se toto předsevzetí krásně hodí. Učit se můžeme cokoliv. Může to být nový jazyk, jízda na koni, sport nebo například hraní na hudební nástroj. Nebo se můžeme učit komunikovat s lidmi lépe, ovládat své emoce a dále se rozvíjet. Budeš se něco učit i ty?

 

Pomáhat ostatním

Mnich rozdává dětem jídlo

Po vánocích jsou stále všichni v náladě, kdy myslí i na ostatní. A proto je pro ně důležité ostatním i pomoci. Protože jsme přeci jen všichni lidé a všichni si zaslouží nějaké to štěstí. A pokud se někomu něčeho nedostává a vy toho máte dost, proč se nepodělit. Není tedy divu, že našim poslením předsevzetím je právě pomoc ostatním. Za mě je toto to nejdůležitější novoroční předsevzetí, protože proč jinak jsme tady na planetě zemi, než abychom si pomáhali.

 

Doufám, že si nějaké to novoročné předsevzetí dáš a snad tě inspiroval i tento článek. A pokud už sis své předsevzetí zvolila, můžeš se o něj s námi podělit do komentáře.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 01. 01. 2019   |   Zobrazeno: 4429x

Témata článku:Rady a tipy,Zajímavosti

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.