10 nejdražších hodinek na světě

Hodinky už dávno nejsou jen módním doplňkem, který zdobí ruce mnohých mužů a žen. Hodinky jsou movitější osoby ideálním způsobem, jak uložit bezpečně peníze. Následujících deset nejdražších hodinek na světě není určeno pro běžné nošení. Majitelé hodinky nechávají bezpečně střežit a až uvidíš částky, za které jsou prodávány, určitě se tomu nebudeš divit. 

10. Hublot Black Caviar Bang (1 000 000$)

Hodinky Hublot Black Caviar Bang stojí milion dolarů a důvodem je i fakt, že jsou jediné na světě. Na jejich výrobě je podepsáno 2000 tisíc hodin ruční práce, která vedla k naprosto dokonalému a detailnímu zpracování. Hodinky Hublot Black Caviar Bang obsahují osmnácti karátové zlato, které je doplněno ještě o 322 zrníček černých drahokamů. Díky této kombinaci hodinky vynikají vysokým leskem a vynikajícím efektem jiskření. Tento model hodinek byl vytvořen jako limitovaná a naprosto ojedinělá edice výrobce hodinek Hublot.

9. Ulysse Nardin – Royal Blue Tourbillon (1 000 000$)

Společnost Ulysse Nardin je prestižní výrobce hodinek, společnost vznikla v roce 1846 a má za sebou velmi dlouhou historii. Ulysse Nardin se soustředí hlavně na výrobu těch nejluxusnějších hodinek na světě, o čemž svědčí i cena. Na tomto modelu hodinek se nachází jedna celá řada diamantů a safírů, zájemci si dokonce můžou vybírat, zda chtějí hodinky s koženým nebo jiným páskem. Doposud bylo na světě vyrobeno jen třicet kusů, u tohoto počtu se výroba zcela zastavila a každý vyrobený kus byl prodán za stejnou cenu bez ohledu na volbu pásku.

8. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon (1 300 000$)

Připadají ti tyto náramkové hodinky na první pohled docela obyčejné? Obyčejné možná jen vypadají, ale když by ses pořádně podívala z blízka na jejich ciferník určitě bys poznala, že je celý vyroben z platiny. Vyráběny jsou ve dvou základních verzích, které se od sebe liší barvou ciferníku. Hodinky obsahují 688 mikroskopických součástek, většina z nich je montována ručně. Během roku jsou na trh uvedeny jen dva kusy, přičemž jeden z nich je celý vyroben z platiny, druhý zase z růžového zlata.

7. Parmigiani Fleurier – Fibonacci Pocket Watch (2 400 000$)

Parmigiani Fleurier je prestižní společnost, která sídlí ve Francii a zaměřuje se primárně na výrobu kapesních hodinek, které jsou v posledních letech trošku na ústupu. To ale ani zdaleka neplatí o tomto modelu, který pro majitele představuje mnohem víc, než jen pouhé kapesní hodinky. Disponují totiž nekonečným kalendářem, zvonkohrou a představují lotosový květ, čímž se ve světě stávají naprostou raritou.

6. Franck Muller – Aeternitas Mega 4 (2 700 000$)

Franck Muller je švýcarská společnost, která byla založena v roce 1992 a i když je historie této firmy velmi krátká, na rozdíl od většiny ostatních, Franck Muller si získal na trhu těch nejluxusnějších hodinek své místo velmi brzy. Tento model je ryze pánský, disponuje luxusním koženým páskem a unikátní jsou hlavně v tom, že mají k dispozici kalendář na budoucích 999 let, chronograf nebo speciálně vytvořené ukazatele pro několik časových pásem.

5. Cartier – Secret Watch With Phoenix Decor (2 755 000$)

Slovo Cartier určitě velmi dobře znáš. Francouzský výrobce luxusních hodinek a šperků, které patří mezi nejdražší a nejluxusnější na celém světě. Společnost byla původně rodinná a začínala jako jeden z prvních výrobců šperků a hodinek, které byly vytvářeny v různých tvarech zvířat, draků nebo chimér. V obdobném duchu se nesou i následující hodinky, které jsou páté nejdražší na světě a vyobrazují bájného Fénixe. Jde o naprosto jedinečný kousek, který je vyroben z drahých kovů – rhodium, hodinky jsou pokryty bílým zlatem a samotný pták má oči ze smaragdů a diamantů. Celé tělo bájného Fénixe je složeno z 80,13 karátů unikátních diamantů, které bys na jiných hodinkách hledala jen velmi těžko.

4. Patek Philippes Platinum World Time (4 000 000$)

Patek Philippes je výrobce, který své hodinky dostal hned na dvě místa v první desítce nejdražších hodinek na světě. I když tento model vypadá na první pohled obyčejně, zase tak obyčejné hodinky to rozhodně nejsou. Unikátní jsou především v tom smyslu, že lze díky nim odlišit den i noc v různých časových pásmech. Hodinky zároveň vyobrazují různé časové zóny v různých zemích, takže je snadné je používat a při cestování je není nutné pravidelně přetáčet.

3. Louis Moinet – Meteoris (4 599 487$)

Pojmenování tohoto modelu hodinek rozhodně není jen tak. Název Meteoris velmi připomíná meteorit a možná budeš velmi překvapená, že právě materiál meteoritu byl na výrobu hodinek použit. Kus meteoritu, který byl na výrobu hodinek použit, pochází z Měsíce, je starý 2000 let a doposud byl vyroben jen jediný kus takového modelu hodinek. Kromě meteoritu bylo na výrobu použito i osmnáctikarátové zlato, které můžeš vidět na vnějším obalu.

2. Patek Philippes Supercomplication (11 000 000$)

Patek Philippes je onen druhý model, který se nachází v první desítce nejdražších modelů hodinek na světě. Tyto hodinky se od těch předchozích značně liší a to nejen pokud jde o cenu, ale především jde o hodinky kapesní, které jsou ve světě opravdovým unikátem. Na světě existuje jen jediný model, kapesní hodinky byly vyráběny celé tři roky a to během let 1928-1932. Kapesní hodinky jsou vyrobeny z osmnáctikarátového zlata a vydraženy byly v roce 2011. V současné době patří do zajisté rozsáhlé sbírky jednoho newyorského bankéře.

1.201-Carat Chopard (250 000 000$)

Toto je onen skvost, hodinkový unikát, který je nejdražší na celém světě. Už na první pohled je znát, co je na hodinách tak drahého. Jsou to diamanty, z nichž jsou hodinky vytvořeny. Ono ale nejde o jen tak ledajaké diamanty, ale o patnáctikarátové růžové diamanty, patnáctikarátové modré diamanty a jedenáctikarátové bílé diamanty. Nelze zapomínat ani na to hlavní, což je 163karátový diamant, okolo kterého se tyčí dva bílé a růžové. Když byly všechny karáty sečteny, vyšlo číslo 201 a dle toho byly hodinky následně i pojmenovány. 

Jestliže z nějakého důvodu nechcete dávat za hodinky tolik peněz, podívejte se na srovnání dostupnějších společenských hodinkek na cenovém srovnávači CoChceš.cz.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 28. 08. 2016   |   Zobrazeno: 5306x

Témata článku:10 nej

Komentáře

sevemimi

To poslední...To vážně?!Někteří lidé jsou asi fakt blázni.Když si my,"obyčejní" lidé,pomyslíme,co všechno by se za tyhle peníze dalo koupit...Ale ne,oni prostě koupí hodinky.Pak ale taky celkem závidím té firmě...pěkná kupa peněz.

sevemimiTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.