Relaxujeme na netu

TOP 7 důkazů cestování časem

Okurečkův blog je zase zpět? Hm, toť otázka. Možná ano, možná ne, ale každopádně jsem tento článek chtěla hodně udělat! Takže tady je.

Vítám vás po celém dlouhém roce u nového článku - TOP 7 příběhů týkajících se cestování časem. Příběhů a různých důkazů, které mají něco společného s Cestováním časem existuje nespočetně mnoho. Nikdo však neví, zda se vážně jedná o Cestování čase, či jestli to je vůbec pravé. Některé mě však nesmírně zaujaly, a tak jsem vás s mými oblíbenci chtěla seznámit.



1. Hodinky nosili už i naši předci z Číny?

 V prosinci roku 2008 čínští archeologové otevřeli velký sarkofág v hrobce Si Qing pocházející z provincie Shangsi. Údajně se tvrdilo, že tato hrobka nebyla dotčená minimálně po dobu 400 let. Hrobka samozřejmě obsahovala spoustu zajímavých nálezů, avšak archeology šokoval jeden maličký, kdežto nečekaný nález. Jednalo se o malý kousek kovu ve tvaru novodobých hodinek. Ze přední strany ukazovaly hodinky čas 10:06 a ze druhé zadní strany hodinek byl vrytý název "Swiss", což v překladu znamená Švýcarský.

Mohl tak někdo cestovat časem a zapomenout si na svém výletě miniaturu hodinek, nebo prostě Číňané byli vždycky in a nosili švýcarské hodinky už dávno předtím?

ZAJÍMAVOST: Švýcarsko je velmi proslulé výrobou hodinek. Svůj hodinářský průmysl započalo v 18. století.

 


2. John Titor a jeho nevydařený let do minulosti

14. října 2000 dal o sobě v internetových kavárnách na východním pobřeží USA znát muž, který tvrdil, že přicestoval z budoucnosti. Na internetu se vydával pod přezdívkou TimeTravel_0 (což v překladu znamená Časové cestování, nebo cestovatel v čase či tak nějak), avšak později se představil pod jménem John Titor. Původně měl přicestovat z roku 2036 do roku 1975, aby přepravil z tohoto roku do své doby počítač IBM 5100, na jehož programování se podílel jeho dědeček. Jako důvod cestováním časem zdůvodnil návštěvu rodiny na zpáteční cestě. Kvůli nějaké chybě se dopravil do roku 2000. Tento muž vzbudil v lidech velký zájem, jelikož popisoval všechno naprosto přesně, dokázal všechno detailně popsat a odpovědět na různě položené otázky. Autoři, firma z roku 2036 General Electric pojmenovali stroj času jako "C204 time distortion gravity displacement machine" (C204 čas zkreslující a gravitaci posunující jednotka), který měl být instalován v automobilu Chevrolet Corvette Convertible (z roku 1966), vážit 276 kg a být tvořen ze dvou rotujících dvakrát kladných miniaturních černých děr o hmotnosti 100 kg.

A teď něco o Johnu Titorovi a jeho vyprávění

Tento záhadný muž o sobě prozradil, že se narodil na Floridě v roce 1998. Avšak v roce 2000, kdy se představoval na internetu, mu bylo již 38 let. Tím pádem by však měl existovat ještě teprve dvouletý John Titor, po kterém bylo ale pátrání neúspěšné. Velké množství lidí či fyziků či jiných specializujících se na to lidí to vysvětlovali tím, že může existovat více paralelních světů existujících na vlastní časové linii. Z toho vyplývá, že John Titor neexistoval na naší časové linii a tím pádem nemohl být zde jako dítě nalezen. Johnovy vzpomínky a vyprávění byly naprosto kuriózní, protože prozradil, že ve 13 byl vojákem a do školy nastoupil ve 31 letech. Dále také tvrdil, že v roce 2005 se v USA odehrála občanská válka a v roce 2015 vypukla 3. světová válka, kvůli které zemřely 3 miliardy lidí. Začala tak, že Rusko zahájilo útok na největší americká města, přičemž první zasažené město jadernou hlavicí bylo město Jacksonville. Později se pak do konfliktu zapojila i Čína a také Evropa. Spojené státy se nakonec rozpadly, hlavní město nové federace se stalo město Omaha ve státě Nevada a Rusko se logicky stalo největším obchodním partnerem. Lidé varoval tím, aby si uvědomili, co je pro ně nejdůležitější, nebo se to pořítí také do záhuby. Muž ještě pověděl, že po tomto velikém konfliktu se lidé více sblížili, převažuje tam spíše život na venkově a zemědělství. Lidé využívají sluneční energii, vodíkové články atd. Kromě toho však i internet a poštu. Medicína je tam však mnohem vyspělejší a genetické inženýrství či klonování není žádná novinka. Ale lidé umírají stejně, jak tady - když přijde jejich čas.

Teď ale zpět k příběhu! 

Na konci března 2001 se uživatel TimeTravel_0, neboli John Titor zcela odmlčel. Jeho příspěvky byly smazány nebo vypršela jejich platnost (ale jsou stále dochované). Pravděpodobně 24. března 2001 totiž měl proběhnout Johnův návrat do roku 2036. Zda se tak skutečně stalo, na to už neodpoví nikdo.

A co vy? Myslíte si, že žádný John Titor nebyl, že se za něj vydával jen podvodník s nezvykle promyšleným plánem a bujnou fantazií? Nebo se za monitorem počítače, ze kterého se všechno odesílalo seděl skutečný cestovatel času?

Takhle vypadá auto, které mělo sloužit pro Johna Titora jako stroj času:

 


3. Time Traveling Hipster

Na jaře roku 2011 zveřejnilo kanadské Bralorne Pioneer Museum na jejich webových stránkách fotografii ze slavnostního otevření mostu South Fork Bridge, která byla vyfocena v roku 1941. Na první pohled fotka působí naprosto normálně - prostě tlačenice lidí v dobovém oblečení. Jeden muž se tam však od všech výrazně liší. Tohoto muže mnozí označili jako člověka z budoucnosti, čímž mohli tvrdit díky jeho zástřihu vlasů, tričko s potiskem, svetr s moderním střihem, moderním modelem fotoaparátu a novějším typem brýlí. Prostě celý tento muž působil velmi moderně a mnozí muže začali pojmenovávat jako "Time Traveling Hipster". Fotografie vzbudila řadu zájmu a experti analýzou zjistili, že se nejedná o žádnou fotomontáž, ale muž byl vyfocen přímo na místě a v té době. To odstartovalo řadu nadšení, že cestovat v čase je opravdu možné!
Avšak zanedlouho skeptici a historici nadšencům zkazili nadšení. Našli řadu oblečení, doplňků a jiných věcí, které má "muž z budoucnosti" na fotce na sobě a potvrdili, že v té době již existovaly.

Ačkoliv to tak trochu vyvrátili, myslíte si, že by někdo jako muž z obrázku byl skutečně až tak moderní, nebo vážně se jedná o člověka, který cestoval časem?

 


4. Nedobrovolný ruský časový cestovatel

Není to tak dávno, co ruští historici objevili zajímavý příběh muže v archivu jednoho města jménem Tobolsk. Koncem srpna v roce 1897 zadržela místní policie neznámého muže, který podle dokumentů chodil jako opilý, křičel na všechny světové strany a na onu dobu byl zvláštně a neobvykle oblečený. Proto ho zatkli a odvezli na stanici, kde jej čekal výslech. Muž na stanici řekl, že se jmenuje Sergej Dmitrijevič Krapivin a narodil se roku 1965. Pracuje jako technik v místní elektrárně v Tobolsku a neví, jak se sem dostal. Řekl, že si usedl jako vždycky na křeslo na svém pracovním místě a sledoval ručičky přístrojů, když v tom najednou ho oslnilo modravé světlo. Když světlo zmizelo, nacházel se na zcela jiném a neznámém místě, bolela ho hlava a byl zmatený. Policie mu však zjevně nevěřila, protože muž skončil zavřený v cele. Poté, co svou historku neustále opakoval a vyprávěl, byl umístěn do ústavu pro duševně choré. Co se stalo dále, jak Sergej dopadl, to už v dokumentech není a pravděpodobně se to už ani nedovíme.

Krásy ruského města Tobolsk (chtěla jsem najít elektrárnu, ale nic moc jsem nenašla):

 


5. I Československo má svůj případ

Ačkoliv jste si možná mysleli, že nás maličký region Česka a Slovenska se této kuriozity nijak týkat nebude - jste na omylu! I my máme příběh týkající se cestování časem, se kterým se můžeme pochlubit. 
Celý tento příběh začal 24. června 1955 v blízkosti osady Oravská Polhora na tehdejších Československo - polských hranicích, kde si pohraniční stráž všimla podezřelého muže, jenž se pohyboval v zakázaném pásmu. Choval se velmi podezřele, zmateně, vystrašeně, vypadal, jako by nevěděl, kde se nachází a nereagoval na výzvy. Proto ho odvedli do hraniční budovy. 
Tam se dozvěděli, že onen zhruba dvacetiletý muž nemá u sebe žádné doklady, osobní věci a ani peníze. Plus také nereagoval na jejich výzvy. Později se však ukázalo, že mladík je hluchoněmý. Výslech tedy probíhal pomocí psaných otázek a odpovědí, díky kterým se dozvěděli, že záhadný muž se jmenuje Karel Novák a absolutně neví, jak se ocitl v lese. Ze vzpomínek akorát popsal, že byl za války odvezen společně s rodiči gestapem do Rakouska, kde matka i otec zahynuli v koncentračním táboře. Následně byl pak vychováván v nějakém domově, jméno už si však nepamatoval. Nepamatoval si to taktéž, jako to, jak se dostal do lesa. A tak ho začala vyšetřovat StB.
Karel Novák údajně vykazoval známky retardace a tak byla otestována jeho inteligence - k překvapení jeho inteligence byla vysoká, jelikož měl IQ až 130. StB však silně věřila tomu, že to Novák jen hraje a ve skutečnosti to je nějaký nepřátelský agent. Takže snaha o to, aby prokázali, že dotyčný je opravdu agent, byla opravdu silná - dělali s ním výslechy ve dne, v noci, vše však vedlo neúspěšnou cestou a tak dali muže do cely s informátorem, který potvrdil, že Karel Novák je skutečně hluchoněmý a asi mluví pravdu. Ale to nebylo všechno, čeho si spoluvězeň všiml - Novák se prý někdy choval dost podivně, například zničehonic otvíral ústa, jako kdyby chtěl křičet, jindy zase boxoval do vzduchu nebo se celý den upřeně díval na jedno místo na stěně. StB ho pak nakonec propustila, ale stále ho potají sledovali.
Záhadný muž se nastěhoval do Kladna. Zde si také našel práci na stavbě a nic nenasvědčovalo tomu, že by hrál hluchoněmého. Jednou ho však v Praze málem zabila jedoucí tramvaj - Novák měl však štěstí a byl poraněn lehce na hlavě
Tato nehoda mu však vrátila sluch i řeč, o čemž se zmínil svému příteli, který však pracoval také pro Státní bezpečnost a tak ho policie přišla opět zatknout. Při výslechu zjistili, že se Karel Novák kromě češtiny a slovenštiny dokáže domluvit také slušně německy, rusky, anglicky, polsky, francouzsky, maďarsky a italsky. Karel se domníval, že se tyto jazyky nejspíše naučil z poslouchání cizích rozhovorů v různých jazycích, ale sám si to nepamatuje. StB ho tak zase propustila, jelikož neměli nic, co by ho usvědčilo z nějakého podezření.
O pár týdnů Karel dobrovolně narukoval do armády. Při armádním výcviku se ukázalo, že je to velmi zkušený voják a umí se všemi věcmi profesionálně zacházet, uměl skvěle střílet ze všech zbraní, ovládal bojová umění, dokázal řídit všechna vojenská vozidla (včetně tanku či motorového člunu). Později však armádní důstojníci zjistili, že dotyčný byl vyšetřován StB a v té době se začalo opravdu věřit, že se jedná o nějakého tajného agenta. A tak bez žádných důkazů byl záhadný muž jménem Karel Novák odsouzen k trestu za špionáž na 12 let do vězení. 
V roce 1969 se začali znovu zabývat případem Karla Nováka a vyšlo najevo, že 11 let byl tento muž trestán neprávem, a tak byl ihned propuštěn. O dva roky později, roku 1971 byl však znovu zatčen, aby si doseděl svůj trest. Do jeho cely byl však zase nasazen policejní informátor, který se dozvěděl, že Karel toho ví mnohem víc, než si mnozí mysleli. Například věděl to, že jeho spoluvězeň je nasazen, ale nijak mu to nevadilo - prý se cítil bezpečně, neboť ho prý pronásledovala černá postava bez tváře. Dále také informátor uvedl, že Karel dokázal číst myšlenky. Když si odseděl rok a byl propuštěn, začal žít takřka obyčejný dělnický život. Dokonce si našel i přítelkyni a s ní žil až do své smrti. Dne 17. listopadu 1981 nečekaně zemřel. Jeho přítelkyně po jeho smrti uvedla, že Karel byl opravdu geniální muž - uměl předpovídat nějaké události a dokonce si uměl proměnit barvu očí.

StB u však nedala pokoj ani po smrti - jeho tělo bylo odvezeno na patologii, aby se zjistil důvod smrti. Patologové nic nezjistili a nedokázali určit příčinu smrti. Státní bezpečnost dokonce nikdy neprozradila ani hrob onoho muže Karla Nováka, který jak záhadně vstoupil na povrch zemský, tak z něj i záhadně zmizel.

Co si myslíte o Karlu Novákovi vy? Byl to skutečně nějaký génius, který se nějakým způsobem přepravil časem a nic si nepamatoval? Nebo se o cestování časem nejednalo a mohl za to zcela jiný případ?

 


6. Chlapec ze Staré Číny

Tento případ se stal v Hongkongu roku 1987. Tehdy zde policisté zadrželi asi desetiletého chlapce, který působil velmi vyděšeně, neustále brečel a byl oblečený v dobovém oblečení. Ačkoliv zjevně vypadal, že je čínské národnosti, místní policisté se s ním velmi těžce dorozumívali, jelikož onen chlapec mluvil zvláštním čínským dialektem. Když se chlapec uklidnil na policejní stanici, vedení se s ním dokázalo domluvit mnohem lépe a mohli zjistit, odkud chlapec je a kde má rodiče či příbuzné. Hoch prozradil, že pochází z Číny a do Hongkongu přišel za svým strýcem obchodníkem. Rozhovor s chlapcem nebyl nijak zvláštní, probíhal normálně až do té doby, dokud kluk nezmínil jméno jednoho čínského císaře jménem Čang-Sihot, který byl nejdéle vládnoucím čínským císařem - a to od roku 1661 až do roku 1722. Policisté nijak zvlášť dítěti nevěřili,  ačkoliv prozradil pár historických zajímavých skutečností, přesto ho zavezli k historikům, kteří měli jeho slova buď potvrdit nebo vyvrátit. Historici však užasle potvrdili, že chlapec má v těchto faktech pravdu a mluví velmi konkrétně a dialektem, kterým hovořil, se mluvilo i za vlády onoho císaře. Takže se shodli na tom, že neznají důvod, proč by chlapec takhle žertoval, když má ve všem pravdu a umí zodpovědět na různé detaily. Policie ho proto naložili do auta a měli v plánu ho zavést ke klinickému psychologovi, avšak během cesty najednou před očima policistů zmizel. Od té doby chlapec už spatřen nebyl a případ byl odložen.


7. Newyorkská legenda o Rudolphu Fentzovi

A sedmý bod jsem si dovolila napsat o mém oblíbeném příběhu cestování časem!
Dne 16. června 1950 se na náměstí Times Square v New Yorku stala tragická nehoda, při níž zemřel asi třicetiletý muž jménem Rudolph Fentz. Podobných nehod se v těchto živých městech stane hodně, tato však byla zvláštní tím, že Rudolph Fentz měl na sobě oblečené dobové oblečení (černý kabát, hrubá vesta, dávno nenosící se boty, klobouk), u sebe měl dávno neplatné peníze, několik navštívenek s jeho jménem, vizitky s adresou a podivný dopis s adresou a razítkem pocházejícím z roku 1876. Kolemjdoucí a svědci potvrdili, že tento muž byl před nehodou velmi roztržitý a zmatený - jako by nevěděl, kde se nachází.
Rudolpha nehledala žádná rodina a nikomu nescházel. Případ byl tedy odložen do oddělení pro dlouhodobě pohřešované. Případ dostal na starost detektiv Hubert V. Rihm, který pátral po nezvěstném v různých adresářích a seznamech té doby, nikdo neznal adresu Rudolpha, kterou měl u sebe, a tak pátrání vypadalo neúspěšně. Poté však se na detektiva usmálo štěstí, kdy náhodně získal přístup k telefonnímu seznamu z roku 1939, kde našel jméno Rudolph Fentz junior. A tak našel adresu, kde by měl žít Rudolph Fentz junior, a s nadějí i nezvěstný Rudolph Fentz, avšak se dozvěděl krutou pravdu, že Rudolph Fentz junior je již po smrti, to mu řekla jeho manželka, vdova. Dále mu vdova prozradila, že otec R. F. jr - téže Rudolph Fentz, se šel roku 1876 projít a už se nikdy nevrátil a nikdo ho už nespatřil. Detektiv prošel archiv, který mu to skutečně potvrdil. V archivu byla dokonce i fotka ztraceného Rudolpha Fentze, na níž se vyjímal tentýž muž, který byl sražen na newyorském náměstí.

Příběh se dlouhou dobu vyprávěl a stal místní legendou, protože to byl dlouholetý důkaz o cestování čase, který byl použit v mnoha knihách, které se nevysvětlitelným záhadám zabývají. Badatel Chris Aubeck chtěl tento příběh ověřit a tak pátral a vydal najevo, že tento příběh je jen fikcí, z níž se stala městská legenda. Podle pátrání zjistil, že povídku napsal buďto americký sci-fi spisovatel Robert Heinlein v roce 1952, nebo další americký sci-fi spisovatel Jack Finney v roce 1951. Avšak faktem je, že Rudolph Fentz skutečně byl a skutečně se roku 1897 ztratil a jeho tělo nikdy nebylo nalezeno.

 


Krásné Vánoce!

A já jdu spát, protože jsou dvě hodiny ráno. :D

Okureček








Komentáře

defap7187

https://social.technet.microsoft.com/profile/trafficridergame/
https://knowyourmeme.com/users/trafficridergame
https://bitcointalk.org/index.php?action=profile&u=3385966
https://speakerdeck.com/trafficridergame
https://pbase.com/trafficridergame/profile
https://www.quora.com/profile/Jesmin-Akter-210
https://www.behance.net/jesminakter9
https://profile.hatena.ne.jp/jesminakter411/profile
https://issuu.com/jesminakter411
https://linktr.ee/jesminakter
https://www.openstreetmap.org/user/JesminAkter
https://disqus.com/by/jesminakter411/about/
https://en.gravatar.com/jesminakter422
https://www.wattpad.com/user/jesminakter411
https://trello.com/jesminakter5/activity
https://soundcloud.com/jesminakter411
https://www.ted.com/profiles/32473283/about
https://www.mixcloud.com/jesminakter411/
https://www.atlasobscura.com/users/jesminakter411
https://www.zippyshare.com/jesminakter411
https://imgur.com/user/jesminakter411/about
https://pinshape.com/users/1793766-jesminakter411
https://jesminakter41.gumroad.com/
https://connect.garmin.com/modern/profile/875f331a-ee6b-4774-9471-8ceb6d30d134
https://www.podomatic.com/podcasts/jesminakter411
https://coconuts.co/profile/jesminakter411/
https://www.diigo.com/profile/jesminakter
https://forum.cs-cart.com/user/181480-jesminakter411/
https://forum.jbonamassa.com/profile.php?id=9900589
https://rosalind.info/users/jesminakter411/
https://www.brusheezy.com/members/jesminakter411
https://slides.com/jesminakter411
https://www.metal-archives.com/users/jesminakter411
https://peatix.com/user/10891983
https://community.waveapps.com/profile/giorgiocecchi
https://www.jigsawplanet.com/giorgiocecchi?viewas=02d28d12af55
https://www.bonanza.com/users/51432459/profile
https://stackoverflow.com/users/17850922/jesmin-akter
https://stackexchange.com/users/23846500/jesmin-akter
https://artmight.com/user/profile/376278
https://amara.org/en/profiles/profile/ducY20S83C3w9cFX25fbhKSaqPyARb3USZXlp80doKE/
https://ko-fi.com/jesminakter
https://www.theverge.com/users

defap7187To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

fortnite099

bingo blitz free credits
https://textmyvideogameblog2021.blogspot.com/
https://www.hackster.io/bingo-blitz-free-credits2
https://www.hackster.io/bingoblitzfreecredits
https://www.hackster.io/bingo-blitzfree-credits
https://www.hackster.io/bingo-blitz-free-credits-no-verification
https://issuu.com/bingoblitzfreecredits
https://issuu.com/bingoblitzfree_credits
https://issuu.com/bingoblitzfreebies
https://issuu.com/freebingoblitzcreditsnosurveys2021
https://issuu.com/freebingoblitzcreditsnosurveys2021/docs/free-working-v-bucks-generator
https://sites.google.com/view/bingo-blitzfreecredits2021/
https://sites.google.com/view/bingoblitz100freecredits/
https://gamestoplaywithfriends.blogspot.com/2021/02/free-bingo-blitz-credits-no-surveys-2021.html
https://textmyvideogameblog2021.blogspot.com/2021/02/text-my-video-game-blog-2021.html
https://textmyvideogameblog2021.blogspot.com/




Edit 07:49: bingo blitz free credits
https://textmyvideogameblog2021.blogspot.com/
https://www.hackster.io/bingo-blitz-free-credits2
https://www.hackster.io/bingoblitzfreecredits
https://www.hackster.io/bingo-blitzfree-credits
https://www.hackster.io/bingo-blitz-free-credits-no-verification
https://issuu.com/bingoblitzfreecredits
https://issuu.com/bingoblitzfree_credits
https://issuu.com/bingoblitzfreebies
https://issuu.com/freebingoblitzcreditsnosurveys2021
https://issuu.com/freebingoblitzcreditsnosurveys2021/docs/free-working-v-bucks-generator
https://sites.google.com/view/bingo-blitzfreecredits2021/
https://sites.google.com/view/bingoblitz100freecredits/
https://gamestoplaywithfriends.blogspot.com/2021/02/free-bingo-blitz-credits-no-surveys-2021.html
https://textmyvideogameblog2021.blogspot.com/2021/02/text-my-video-game-blog-2021.html
https://textmyvideogameblog2021.blogspot.com/




Edit 07:49: bingo blitz free credits
https://textmyvideogameblog2021.blogspot.com/
https://www.hackster.io/bingo-blitz-free-credits2
https://www.hackster.io/bingoblitzfreecredits
https://www.hackster.io/bingo-blitzfree-credits
https://www.hackster.io/bingo-blitz-free-credits-no-verification
https://issuu.com/bingoblitzfreecredits
https://issuu.com/bingoblitzfree_credits
fortnite099To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

defap7187To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
defap7187To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
fortnite099To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
fortnite099To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.