Perinka

10 filmových chyb ve Hře o trůny

Fantasy Hra o trůny je jedním z nejúspěšnějších seriálů vůbec, milovaný miliony fanoušků. To ovšem neznamená, že by se v něm nenašly filmové chyby. Na deset z nich se společně podívejme.



1. Daenerys pije ráda Starbucks

Musíme začít jednou z nejvýraznějších chyb poslední série. Během oslav je před královnou Daenerys na stole umístěn kelímek kávy s jasným logem od Starbucksu. Asi jí nestačil všechen ten alkohol okolo.


2. Sansa, členka rodu Targaryenů

Během úvodních titulků první série se u jména herečky Sophie Turner, která hraje Sansu Stark, objevil rodový znak Targaryenů. Vzhledem k její nenávisti k Daenerys by z toho Sansa pravděpodobně příliš nadšená nebyla.


3. A Jorah Mormont patří mezi Lannistery

Obdobně u jména herce Iaina Glena, který hraje sera Joraha Mormonta, pravou ruku Daenerys, pro změnu je znak rodu Lannisterů. To by Daenerys jen tak nerozdýchala, jelikož Lannisteři patří mezi její největší nepřátele.


4. Díry ve věži

V prvním díle seriálu Bran Stark šplhá po zdi věže, v níž nachytá v milostném aktu královnu Cersei a jejího bratra Jaimeho. Bran během šplhu využívá díry ve věži. Ty však se ve středověké architektuře nepoužívaly, protože by narušovaly strukturu opevnění. Kde se tedy vzaly?


5. Chybějící ruka

Zatímco Catelyn Stark hovoří se svým synem Robbem, položí mu ruku na hruď. V následujícím záběru se ho ale nedotýká. Kam se její ruka poděla?



6. Rozdílné paruky

Během seriálu styl účesu královny Daenerys záhadně mění podobu. Že by si někdo popletl paruky?



7. Ze stařeny mladou ženou

Rudá kněžka Melisandra nosí speciální náhrdelník, který ji udržuje mladou, a nikdy ho nesundává, jinak by jeho účinek rychle pominul. Tedy skoro nikdy. Během koupele vidíme Melisandru bez náhrdelníku, a přesto vyhlíží stejně jako předtím. Tomu se říká pokročilá magie.


8. Magický růst vlasů

U magie chvíli zůstaneme. V prvním díle mají Robb Stark a Jon Snow v jednu chvíli kratší vlasy, aby se později v epizodě objevili s delšími účesy.


9. Gumový meč

Když už je řeč o Jonovi, věděli jste, že si vystačí s gumovým mečem? V záběru, kdy Jon jede na koni, se jeho meč prohýbá v úhlech, jakých by žádný skutečný meč nebyl schopný.


10. Chvíli vysoký, chvíli ne

A konečně tu máme pár Jaime a Brienne. Herečka Gwendoline Christie je vyšší než Nikolaj Coster-Waldau... přesto se jejich výšky v průběhu seriálu střídají. Možná Jaime nosí podpatky, těžko říct.

V seriálu najdeme i další chyby, nad nimiž se lze pousmát. Na kvalitě mu to však neubírá. A koneckonců - víte, co se říká. Nikdo není dokonalý. A to podle všeho platí i o světě Západozemí. A kdo si odnáší trofej za největší fail v seriálu podle vás? Napište mi do komentářů-






Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.