Luuuuucka Online

Organizace mého času a diáře|Luuuuucka

Ahoj

Máme tady další článek. Váže se k tomu, jak jsem psala o tom, že si všechno musím pořád psát. Vítejte u organizace mého času, diáře, kalendáře, poznámkového bloku a blogu. Tak jdeme na to!


Já jsem na tohle celkem blázen, takže to mám dost rozdělený. Jen upozornění do začátku: Tento článek neobsahuje obrázky! Teda aspoň ne moje vlastní.

Mám to teda rozděleno do několika bloků, takže ty vám teď představím. Mám samozřejmě diář. Je ze stránky presco.cz kde najdete spoustu diářů, bloků a kalendářů. Ten můj vypadá asi takhle, jen pro rok 2018. Dostala jsem ho k svátku.

Další část mého plánování je kalendář, kam si plánuju články. Diář používám prvním rokem, ale kalendář na články už dlouhodobě. Myslím, že od teď už ho díky diáři potřebovat nebudu, ale prostě tam mám naplánované pouze a jen kdy budou jaké články.

Poslední věcí, kam já si píšu poznámky je můj poznámkový sešit. Je to obyčejný sešit za pár korun z papírnictví, který má čtyřicet listů a ne moc vzhledný obal. Já si ho přebalila bílým papírem, nalepila na něj nějaké obrázky a mám z něj dokonalý deníček. Už jsem jich několik popsala a vždycky skončí dost roztrhaně. Ale ne že bych do něj psala klasické věci jako do deníku, to vůbec ne, naopak, píšu do něj úplně všechno na co si vzpomenete. Mám v něm zápisky z hor, seznam dárků, které jsem dostala, předepisuju si tam články, píšu si tam,o čem budu mluvit v Lulíkově blábolení, nebo si tam píšu nějaké věci do školy. Nemám tam to do listy, k tomu se dostaneme za chvilku. Kategorie mám rozdělěny barevně takže když si předepisuju článek do sešitu, tak to dám do fialového rámečku, když je to cokoliv týkající se morčat, je to stříbrné, nebo školní věci jsou zelené. Kategorií mám asi devět nebo deset, mám na to i speciální fixy, kterými píšu jen tyto nadpisy. Vypadá to dost chaoticky a neorganizovaně, ale já se v tom vyznám, takže dobrý:) To by bylo k bloku asi všechno. Kdyby mě ještě něco napadlo, dopíšu. Ještě vám rychle přiblížím ten kalendář. Mám klasický stolní kalendář, taky jsem ho dostala k svátku, jsou na něm obrázky pejsků a kočiček a je úplně obyčejný. Já si do něj nepíšu vůbec nic, žádné události, narozky, svátky nic, je to čistě blogovací kalendář. Mám tam předplánované články Moje Morčátka Rexi a Křupy na celý rok, Lulíkova blábolení a Moodies každý měsíc a potom mám třeba naplánované články do června a vánoční články. Tam si to nijak nezvýrazňuju ani neupravuju, je to prostě čistý kalendář na blog. EASY! Poslední, nejrozsáhlejší kategorie je diář. Tak jdeme na to, ať to není kilometrový článek. Můj diář má velikost A5 a na jedné dvojstraně je týden. Každý den má pro sebe jeden sloupeček. Je tam rozvržený čas, ten já ale nepoužívám, protože já si do diáře píšu to do listy na ten den. Když máme nějaký test, tak si napíšu třeba do čtvrtka Test PŘ - Nervová soustava, dám to do zeleného rámečku a je to. Nebo když mám nějakou událost, tak si k tomu napíšu čas. Ale jinak to v diáři vypadá asi tak, že pod sebou je napsané třeba: Článek, Morčata vyklidit klec, Nehty, DÚ, Učení... A všechno je v barevném rámečku. Tyto věci si postupně odškrtávám. Občas něco píšu na lepíka, třeba když už mi dochází místo pro určitý den, tak to napíšu na lepíka, kterého v případě potřeby můžu odlepit. Občas, fakt jako málo, ale někdy jo si do diáře nalepím nějakou samolepku, když třeba ten den splním úplně všechno. A taky občas stránku olemuju washi páskou, aby to bylo živější. Kromě teda klasické části diáře tento diář obsahuje i kalendář svátků, osobní informace, přehled roku 2018 a 2019, plánovací kalendáře, roční a měsíční plánovače a místo na poznámky. Já z tohoto nic nepoužívám, ale je to tam, tak vám to prostě říkám. 

To je asi všechno, asi by se to líp točilo na video, ale tak co, snad vám to stačilo takto. No, tak se mi schválně v komentářích pochlubte, co vy a plánování, diáře a deníčky. Mějte se krásně pá! A já si můžu odškrtnout článek, YES!



Vaše Luuuuucka


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.