Luuuuucka Online

Back To School DIY a Recepty|Luuuuucka

Ahoj

Ano, je to tak. I já vás jdu otravovat se školou. Chápu, že většina z nás se do školy netěší, já jsem teda na té druhé straně spektra a teším se docela, takže tak. Dneska vám sem napíšu nějaké ty DIY a Receptíky, které by se vám od září až do června mohly hodit stejně jako mně. Nebudu to okecávat a jdeme se na ně společně podívat.

                                                               DIY

1. Sešity

Loni jsem si s sešity fakt docela vyhrála. Stříhala jsem obrázky z kosmetických katalogů, tiskla fotky a po internetu hledala všemožné návody. Letos to asi trochu zjednoduším a nebudu se s tím tak prdět, protože to stejně pak vyhodím. Ještě teda nemám nic hotový a upřímně, ani nevím, kdy to budu dělat, protože pomůcky nakoupený nemám, ve škole nám nic o seznamu pomůcek neřekli a navíc ani nemám čas, protože příští týden jsem pryč (o tom víc info na konci článku), takže to asi budu dělat někdy začátkem školy. Co nadělám. Každopádně, sešity si letos (i loni ke konci jsem to tak dělala) budu dělat tak jednoduše, že to zvládne snad každý.

Je na to potřeba jen obyčejný bílý měkký papír ve velikosti vašeho sešitu, sešit, pastelky a nějaké věcičky na dozdobení. Stačí si odměřit velikost papíru, nalepit ho na sešit (záleží na vás, jestli jen zepředu, nebo i zezadu), nejlépe černou fixou nebo něčím černým tam udělat takovéto okénko na předmět a jméno a pod to nakreslit jakýkoliv obrázek podle vaší libosti a fantazie. Já tam loni měla postavičky, zvířátka a všechno možný. A aby mi to ladilo s předmětem, ke kterému sešit patřil, tak jsem nad tím nakresleným zvířátkem udělala takovou tu "bublinu", jakože co si myslí a když to byl třeba sešit na matematiku, tak jsem do té bubliny napsala 1+1=2. Snad jste to z mého vysvětlování pochopily. Letos to asi vyřeším stejně, plus si možná nějaké designovější sešity nakoupím na dovolené (info dole).



2. Organizéry do skříňky

Kdybych tohle DIY kdysi nenašla, tak bych měla ve skříňce bordel takovej, že to ani nechtějte vědět. Díky téhle věcičce se mi tomu ale podařilo předejít. Jde vlastně o takové ty drahé organizéry, které koupíte za dost velkou částku třeba v Tescu. Jenže, kdo by si chtěl koupit takovou papírovou blbost tak draho, když si ji za prakticky nulové náklady můžete vyrobit doma? Opravdu, stačí vám na to jen krabice od cereálií (třeba od takových těch kakaových kuliček nebo Cini minis), nůžky, bílý nebo barevný papír (třeba i balící papír) a nějaké ty samolepky a washipásky na dodělání. Postup je taky jednoduchý, ale já ho asi nezvládnu nějak dobře popsat, takže to všechno budete mít na níže přidané fotce. Stačí si tužkou předkreslit na krabici tvar organizéu, který je následující: vršek krabice ustřinete, ale jakoby šikmo dolů, zastavíte se asi deset centimetrů nad spodním okrajem. Když to uděláte i se zadní stranou krabice, vznikne vám krásný šanon nebo jak to nazvat. Pak už stačí papírem zamaskovat původní krabici a dozdobit ho pastelkami nebo samolepkami. Můj tip je si všechny okraje objet lepící páskou, aby se papír neodlupoval a netřepil. 



3. Tužky

Další hodně profláklé DIY, které zná asi každý, ale i tak ho sem dám. Protože obyčejné tužky a propisky nejsou nějaký výkvět designu a krásy, pro pořádnou holkou je "nutností" si je jednoduše zhezčit pomocí barevných izolep. Prostě jen jen omotejte vámi vybranou washipáskou a je to. Tak primitivní a známý, ale zároveň docela užitečný tip.



4. Stojánek na tužky

Znáte to - milion tužek válejících se po celém stole. Ale chodit kupovat obyčejné drahé stojánky na tužky do obchodů, zvlášť když se vám ještě tolik nelíbí je na prd. Proto jsem si vymyslela tento super Easy návod (jestli už je někde na netu nebo YouTube, tak pardon, ale já ho nikde nenašla, ale vymyslela jsem si ho já osobně sama). Myslím, že starou pet lahev a nůžky (v lepším případě nožík) má doma asi každý. Nejlepší je láhev průhledná, já bohužel našla zelenou, ale i tak to jde. Opatrně odřízněte spodní část lahve, opět dozdobte všemožnými páskami, samolepkami a papíry a provizorní a levný držáček na tužky je hotov. Mně se ten můj bohužel moc nepovedl, protože, jak už jsem říkala, jsem nenašla bílou petku a nožík. Ale na to, aby seděl schovaný za počítačem to stačí;-)


     

                                                       RECEPTY

Recepty jsem teda nezkoušela, tudíž fotky nebudou moje, ale z internetu:)

1. Ovocný špízeček

Ideální svačinou do školy je samozřejmě ovoce - dodá vám cukr a energii a ještě ke všemu je obzvláště dobré. A tyhle špízy jsou rychlé na připravení a zároveň jednoduché na konzumaci. Na párátko či špejli napíchněte vaše oblíbené ovoce nakrájené na malé kusy (jablko, hrozny, banán, broskev, jahody, maliny atd...) a několik těchto špízíků dejte do vaší krabičky. Hotovo:)



2. Roztomilé toasty

Další a v tomto článku poslední návod je na ultra lehké a pěkné jednohubky. Do toastového chlebu vykrojte obyčejnými vykrajovátky na cukroví vámi požadované tvary (např. srdce nebo kytičky). Ty potom přiklopte dvě na sebe a dovnitř dejte třeba máslo, sýr a salám, záleží na vás, jak si chlebíky obložíte. A taky je na vás, jestli je ještě budete zapíkat nebo ne.

(správná fotka nebyla nalezena:D)


A máme to za sebou. Bohužel, jen tento článek a ne celých deset školních měsíců. Jak jsem už ve článku několikrát říkala, tak příští týden jsem pryč a to konkrétně v Londýně! Jo, moje přání se mi plní a já letím na pět dnů s mamkou do Londýna. Tam si asi koupím nějaké pěkné školní pomůcky, takže ty vám potom ukážu v dalším (a posledním:D) Back To School článku. Ten bude asi až o víkendu, prvního a druhýho září, protože i poslední týden prázdnin jsem pryč, a to na soustředění. Takže, shrnutí - příští týden nebudou články, jsem v Londýně, další týden nebudou články, jsem na soustředění. Takže další článek čekejte až poslední prázdninový víkend - je mi to fakt líto, ale co už. Tak se teda mějte hezky a užijte si ty poslední dva týdny volna.


Vaše Luuuuucka

Komentáře

Ellie23VIP(KOČKOMILCI)

Hezký článek, něco určitě zkusímsmajl jenom se chci zeptat jestli ty tužky potom jdou ořezávat (jestli to pak jde v pohodě odlepit) děkuju za odpověďsmajl

Ellie23To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Luuuuucka(Brasil)

Ellie23: Ořezávat jdou, sice hůř, ale jde to. Líp o jde ještě když je páska papírová. A odlepit by to jít mělo, ale nezkoušela jsem tsmajl

LuuuuuckaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Luuuuucka(Brasil)

Clawdeen77: Nejsi jediná, moje skříňka bývala taky dost rozbordelařená a když jsem našla ten organizér, tak už se na to nějak tak dá koukatsmajl

LuuuuuckaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AENK223Love1D(Bradavice)

Určitě něco z toho zkusím, vypadá to velmi zajímavě. A jinak myslím, že od té doby, co jsem si naposledy přečetla nějak tvůj článek, tak ses strašně zlepšila. Celé zpracování článku se mi moc líbí, prostě dobrá práce! smajl

AENK223Love1DTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.