Lucčin blog

Study University- Nová spolubydlící

Ahoj! Možná vám to bude připadat jako nuda ale ke konci příběhu se nudit určitě nebudete!


Chodím dlouze po pokoji a v tom někdo zaklepe. ,,Já jsem Bety, odteď tu bydlím.“ Řekne mi. ,,Bety, pojď dál. Máš žeton?“ zeptám se a ona odloží batoh na postel. Rychle ho otevře a já jí vezmu kufry a zavřu dvěře. Na postel podá štěně kavalíra Trikolora. ,,Promiň ale sem psi nesmí.“ Řeknu. ,,Prosím! Musíš ho tu nechat! Je z útulku. Dostala jsem ho.“ To mě dojme. Vidím jeho vděčnost tak nakonec souhlasím. Vezmu jí z ruky žeton a jdu s ním do koupelny kde ním otevřu krabičku ve které jsou druhé klíče. ,,Tákže Bety, povyprávěj mi něco o tobě!“ řeknu. ,,Chodím na gymnázium Diares Hill, je mi 13 let a chodila jsem venčit psy z útulku. Doma mám ještě a kočku a Bina tu mám proto že jsem ho zachránila a mám ho moc ráda. Chtěla bych být veterinář.“ Poví mi. Z jednoho kufru vyndá misku a v koupelně napustí vodu. Misku položí k pelíšku. Jeho kufr položí do své skříně a pak i ten její. Oblečení poskládá a dá ho do skříně také. ,,Bino spí občas v posteli.“ Poví mi. Půjde se vysprchovat a já si hraji s Binem. Jdu do mé skříně a najdu starou divnou hračku. Podám ji Binovi a ten si na ni lehne, potom jdu zatáhnout záclonky, vezmu si učebnici a jdu se učit. Než zhasnu tak mě začne zpovídat Bety. ,,Co bys chtěla dělat v dospělosti?“ zeptá se i na další otázky. ,,Asi návrhářka.“ Uvažuji. ,,Pocházím z třídy Generála Doona. To je hoďku a pět minut odtud. Na gymplu jsem kvůli rodičům. Na Diares Hill jsem se nedostala , proto chodím na Fairy Hill. Tam mě zajímá obor literatura. Má minulá spolubydlící Carol studovala vizážistku a její máma je světová návrhářka. Odešla odtud pře 3 dny.
Teď má garsonku.“ Řeknu Pak zhasneme lampičku. Ráno se automaticky budím v 6. A jde se na můj rituál. Jdu do koupelny a vyčistím si zuby. Pak se vysprchuji a obléknu do školní uniformy – bílé tričko, modré sako se znakem Fairy Hill a modré legíny. Vlasy vyčešu. Do pusy strčím žvýkačku . Je 6:15. Vzbudím Bety. Ta se bleskově osprchuje a navlékne na sebe bílé tričko a přes něj béžovou vestu. Vyčistí si zuby a dá Binovi žrádlo a jdou na procházku. Odešla v 6:25. Včera jsme se bavili o brigádách, chtěla podat inzerát na hlídání a venčení psů. Já dám inzerát na cokoliv. To znamená že lidé dají do klubovny koleje dají že shání někoho na nějakou práci. Jednou jsem obsluhovala v kočičí kavárně. Vezmu oba inzeráty a půjdu do jídelny. Cestou jsem zavítala do klubovny a podala inzeráty. Jeden pro mě!


Zdravím, nabízím vám brigádu v knihovně. Zařazování knih. 20,- Kč na hodinu.
V případě zájmu zavolejte na číslo: 530 96 24
Knihovna KKP


Odtrhnu lísteček s číslem a dám si ho do své kabelko-taštičky. Tu mám kdybych měla zaplatit stravování. A taky cestou do školy se občas stavím do trafiky. Moje první snídaně na intru byl Croissant. Vezmu ho pro Bety. Sobě dám tousty s meruňkovou marmeládou. Bety přijde v 6:50. Dosnídáme přesně v 7:00. Momentálně to má Bety 20 minut cesty. Takže vyšla přes přední vchod. Máme dva vchody. Ten druhý je park do kterého mohou pouze studenti c bydlí na naší koleji. Park se jmenuje Učeňská protože se v něm studenti učí. A kolej má jméno Study home.


Děkuji za přečtení!

Další díl večer nebo zítra :)



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.