♥Kočičky♥

Dobrá péče

Pravidelná péče je nevyhnutelná

Péči o tělo neberekočka rozhodně na lehkou váhu. Srst, drápky, uši-všechno pěkně popořádku a důkladně. Jestliže kočka pěči o své tělo zanedbává, může to pro vás být známkou toho, že s ní není něco v pořádku.

O kočkách se říká, že jsou to nejčistotnější zvířata, které stráví hodiny a hodiny pěčí o své tělo. Mohli byste si myslet, že to určitě k hygieně stačí. Samá voda! Péče o tělo, kterou dopřejete své kočičce, je totiž mnohem víc než pouhá hygiena. Pravidelný rituál, jako např. česání srsti, znamená především to, že jí věnujete svou pozornost - a tím upevňujete váš vzájemný vztah. Kromě toho, svědomitá péče a s tím spojená hygiena je velmi dobrým předpokladem, jak předcházet chorobám.[Unsupported element format]

Denní rutina
Nejlépe uděláte, když kočičku už od mala zvyknete na pravidelný denní očistný rituál. jestliže jste si vzali už dospělou kočku, která nebyla na pravidelnou péči a hygienu zvyklá, musíte se obrnit trpělivostí a naučit ji to. Výsledkem vaší trpělivosti pak bude čistotná a zdravá kočka. A to za vaší píli a trpělivost rozhodně stojí. Základní péče netrvá ani tak dlouho. Spočívá v celkové rychlé prohlídce kočky a neměla by vám zabrat ani pět minut. K tomu patří ješte kontrola tlapek (Žádné předměty mezi prsty, které tam nepatří? Žádné prasklinky na polštářcích?). A pak už jen podle plemena kočky a ročního období pravidelná péče o srst - a je hotovo!


Chcete POKRAČOVÁNÍ tohoto článku? Dejte prosím PLUS.

Pokud bude 5 PLUS bude pokračování.



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.