Harry Potter a jak ho poznat

Fakty ze Hry o Trůny

Ahoj lidi, vítám vás u dalšího článku. Tentokrát to budou fakty ze Hry o Trůny!

Sophie Turner, která hraje Sansu Stark, adoptovala psa, který hraje jejího zlovlka v seriálu. Jmenuje se Zunni.

Žena, která hrála manželku Robba Starka, Oona Chaplin, je vnučkou Charlieho Chaplina

Poté, co byla odvysílána první epizoda, obdržel herec hrající Joffreyho, Jack Gleeson, osobní dopis od George R. R. Martina, ve kterém prostě jenom stálo: „Gratuluji, všichni tě teď nenávidí!“

V seriálu se objevilo už 14 herců z Harryho Pottera.

Gwendoline Christie, vysoká herečka která hraje Brienne, vůbec neví, kdy se přesně narodila. Údajně to neví ani její matka.

Když autor předlohy George R.R. Martin přemýšlel, kdo by mohl hrát Tyriona, jako první ho napadl právě Peter Dinklage. Ten mimochodem dodnes nečetl žádnou knihu.

Emilia Clarke, která hraje Khaleesi Daenerys, je původně tmavovláska a pro seriál si vlasy nebarví. Místo toho nosí paruku.


Někteří herci ve Hře o trůny schválně nečetli knihy dopředu, protože se obávají, že kdyby věděli, co se stane s jejich postavami, mohlo by to ovlivnit to, jak je hrají


Kit Harington (Jon Snow) má ve smlouvě zakázáno si ostříhat vlasy.

Emilia Clarke, známá jako Khaleesi, je bezpochyby jedna nejpopulárnějších hereček celé série. ,,Dračí matka” je natolik populární, že od roku 2013 bylo více než 160 holčiček pojmenováno Khaleesi. 

Výroba železného trůnu trvala dva měsíce.


Jazyk Dothraki byl vytvořen přímo pro seriál a jeho slovník obsahuje 3000 slov


Pokud někdo byl, napaden hejnem hus, může potvrdit strach, který z nich jde. Pravděpodobně nejsou děsivější než oheň chrlící draci, ale i tak daly základ drakovi Drogonovi, Rheagalovi a Viserionovi. Pro záběry draků, použili grafici předlohu husy. Pohyby v klidu, ošívání a rychlé mávání křídly, daly vzniknout autentickému dračímu pohybu. Ve scénách, kde draci létají, posloužili jako model netopýři. Létali blízko stropu a díky slowmotion technologii, se dal perfektně kopírovat jejich pohyb. Na kočky zůstaly scény, kde jsou draci zrelaxovaní a mají být hraví a přítulní jako koťátka. De facto vám tedy kombinací husy, netopýra a kočky vznikne drak.


Doufám že se vám článek líbil tak dejte plus a AHOJKY!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.