Eliščin Internetový bloček

Recenze na knihu : Vinnetou

Ahoj

Po dlouhé době tu mám nachystaný další článek.Tentokrát na knihu s názvem Vinnetou! Nevím proč to sem píšu,když to máte v názvu ale to už je detail... :D. No nic dost keců a můžeme jit na to.

 

Název: Vinnetou 1 a 2 díl

Autor: Karel May

Ilustrace: Zdeněk Burian

 

Na divoký západ přijíždí mladík,který je nezkušený a neví absolutně nic o divokém západě,proto mu nikdo neřekne jinak než Greenhorn - zelenáč. Dostane místo v zeměměřičské společnosti,která pracuje na železnici. Během stavby bojoval s medvědy Grizly,učil se chytat bizony a koně.A to vše pod dohledem "zkušeného zálesáka" Sama Hawkinse. Po převedení jeho zkušenostech s lovem se mu začalo říkat Old Sheterhand - Drtící ruka. Později se však zeměměřiči dostanou do problémů s Indiány.Indiáni totiž nebyli informováni o stavbě železnice pro "Ohnivěho oře.A Old Sheterhand se sesznámí s Vinnetouem a později se z nich stanou pokrevní bratři. Zažijí spolu spoustu příhod,jenže v jedné bitvě s Oglaly přijde Vinnetou o život.

A Old Sheterhand začne pátrat po závěti Vinnetua kterou mu mezitím ukradne největší darebák a Old Sheterhanda mezitím zajmou. Darebák utíká se závětí a pátrá po zlatu,ktere Vinnetou v závěti zmínil. Jenže Old Shetrhand se vysvobodí a vraha najde....

.Přiběh skončí tak,že se vrah zabije svojí vlastní hloupostí. A to při kradení zlata co patřilo indiánům. Což je jasný důkaz toho,že krást se opravdu nevyplácí a ,že na každého se vaří voda.

 

 U dalšího článku...

Ahoj

 

 

 

(To bych nebyla já abych sem nedala něco praštěnýho :D)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.