---Blog pro praštěný holky---

Typy článků na HPD

Ahoj holky,tentokrát tu máme "Typy článků na HPD".Z názvu už jste určitě všechny pochopily,o co jde,a kdyby ne,tak jde o tohle: Blog si v poslední době na HPD zakládá dost hráček,ale každá píše o něčem úplně jiném.Tak jsem se rozhodla udělat tenhle článek - rozdělit články na HPD do základních kategorií:


1.Povídky,creepypasty,příběhy,citáty...

Asi každá z nás už někdy na HPD četla článek na způsobu povídek atd...Ale takovéto články se dají rozdělit na "nudné" a "zajímavé",protože když je příběh celý gramaticky špatně,jsou v něm zpřeházené věty a celý článek sám o sobě nemá pointu,nikdo ho "pluskovat" nebude.Znám ale spoustu dobrých blogerek,které dokážou napsat smysuplný a zajímavý příběh bez gramatických chyb.Bohužel se tu stále vyskytují např. takovéto povídky:"Krystína bila velmy smutná protozě jý jejý kamarátka neodepzala (atd...)".

Občas vážně přemýšlím,jestli tyto články nepíší 6-tileté děti,které neumí rozeznávat tvrdé a měkké i.


2.Vyřazovačky,soutěže...

Tahle skupina mě osobně teda nebaví vůbec,ale tak když už...Vyřazovačky a soutěže se na HPD objevují pravidelně,a to (podle mě) z 2 možných důvodů:

1."Blogerky" jsou líné psát dlouhé články,a tak radši sesbírají pár obrázků z internetu,vloží to sem,napíšou tam jen "Hlasujte do komentářů,kdo vyhraje!!!",a tím jejich článek končí.

2."Blogerky" nemají nápady na články,a tak místo přiznání,že nemají fantazii raději nechají posílat lidi spoustu obrázků (Přiznejme si,že většina z nich je často okopírována z internetu :D),pak je dají sem a podle hlasů cca 2-4 lidí rozhodnou.

Pochopitelně je normální,že jednou nemáte nápad na článek a nechcete sklamat čtenáře,tak prostě uděláte vyřazovačku.Pokud je ale děláte pořád,počítejte s tím,že ostatní to brzy nebude bavit.Tak to platí i u soutěží o "něco"- prostě se nehodí psát pořád to samé.


3.Vědomostní blogy a kvízy

Do téhle skupiny se řadí zejména "fanpage" nějakého filmu,knížky,youtubera,celebrity nebo třeba různých zvířat.Tyhle blogy většinou sledují jen lidi,kteří mají danou věc nebo člověka taky rádi,a ostatním se to občas může zdát nudné.Tyhle blogerky potom často pořádají např. vědomostní kvízy o daném tématu...Všechno je to sice moc pěkné,ale všechny informace jsou vyčerpatelné.Pokud už jste si přečetli všechno o slonu indickém,můžete sice rozdávat informace dál,ale pokud nejste vědci nebo něco podobného,informace vám brzy dojdou.A věřte mi,že opakovat pořád dokola to samé se ne vždy vyplatí...


4."Beauty" články

V těchto článcích často bývá popis nějaké kosmetiky,návody na nejlepší účes nebo fotka upravených nehtů...Prostě články o kráse.Já se teda v tomhle oboru moc nevyznám,ale ani tohle téma nevydrží navždy.Vždycky se najde někdo,koho zajímá složení té pudřenky,co jsi si koupila minulý týden,ale tyhle články tu nejsou zas tak oblíbené.Holky jsou tu na make-up většinou moc malé (6-12 let) nebo je to prostě a jednoduše nezajímá (ten zbytek,jako třeba já :D).Velká většina z nás totiž nemá s make-upem moc velké zkušenosti.A poučení zní?Vždycky piš o článku,kterému bude rozumět většina holek tady na HPD :DD


5.Takový mix všeho/neutrální články

Do téhle skupiny se řadím i já- a velká většina ostatních blogů.Dobrovolně většinou ani blogy nečtu - pokud hodně čtete i od populárních blogerek,můžete zjistit,že tohle je asi zdaleka nejoblíbenější způsob vedení blogu.Důvody?Zde:

1.Většinou vám nemůže dojít téma.Blog není na nic zaměřený a můžete psát o čem chcete

2.Když to bude opravdu "mix témat",bude zajímat hodně čtenářů,protože si tam každý najde své

3.Článkům často bude rozumět větší věková kategorie,nebo větší počet lidí.

4.Větší počet lidí bude moct komentovat,protože ví,o čem píšete

5.Můžete se o daných tématech poradit s ostatními- každý má zkušenost s něčím jiným!




Tak,tohle byl celý můj megadlouhý článek.Doufám že se vám líbil,protože jsem si na něm dala celkem dost záležet :).Budu moc ráda,když ho okomentujete a ohodnotíte.Ahoj zase příště!!:33

Komentáře

ygvzxgzux(Skupina jenom HOLEK)

Super !!!!! Na to jak jsi tady jenom chvíli fakt mega dlouhý článek !!!!
To JÁ jsem v tyhle době psala teda o hodně kratší a ještě tam byly XXL obrázky takže asi posuďte....bylo to asi jako ....první dvě barvy xD (možná míň) klidně se na ně koukni !!! Máš plus a hodně úspěchů do budoucnosti!!
Jo a teď moje kritika jenom rada: teď to je taky fajn ale lepší(někdy ne ale většinou -tenhle článek je supr) je to s obrázky ... jinak neeej článek !!
Máš u mne i sledování!!

ygvzxgzuxTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.