BeruBlog

Jak si vyrobit sliz a následné bezpečné zacházení

Jo, slizy se staly docela dost populární, najdete je na YouTube, Instagramu atd. Je to taková cool hračka. Ale co když si chcete vyrobit vlastní sliz? Je to jednoduché, stačí mít ingredience. Občas někdy vidím komentáře typu že někomu sliz ztvrdl, někomu lepí, někomu se dostal na oblečení. A v takových a podobných situacích bych vám ráda pomohla c: Takže tedy tak. A teď prosím návod:


Ingredience: Lepidlo (či slupovací maska na obličej, nebo slupovací rtěnka) a aktivátor na sliz

Postup: Nalejeme lepidlo do misky či do něčeho podobného, dáme trochu aktivátoru a zamícháme. Postupně přidáváme aktivátor, dokud se sliz nelepí. S aktivátorem to nepřežente.


Ano, takhle to je jednoduché. Teď bych ráda rozvedla, co mohou být aktivátory, jak s nimi zacházet a co si můžete do slizu přidat.


Aktivátory: Borová voda, Persil, Perwoll, roztok na kontaktní čočky a někdy je potřeba i jedlá soda (a u slup. masky a rtěnky lze použít i AirWick)

Borová voda: Vytváří se pomocí horké vody a boraxu. Borax lze koupit buď v drogérii, květinářství nebo například v lékarně (tam bych doporučila dospělý doprovod). 

O boraxu se říká, že je z něj můžete mít rakovinu, což je taky pravda. Ale jakmile ho pořádně rozpustíte v horké vodě, je neškodný. Při vyrábění borové vody doporučuji používat rukavice, nebo nesahat na samotný borax a nebo v případě nouze si po doteku jít umýt ruce. Borax se nejí, nepije. 


Věci do slizu: Pěna na holení, krém na tělo nebo ruce, potravinářské či jiné barvivo, voda, kuličky, škrob, třpytky, instantní sníh (lze i z plýnky pro děti, na YT jsou tutoriály) atd.

Do slizu jde přidat prakticky cokoliv, třeba i gel na vlasy, nebo rozdrcená bomba do koupele. Ale zase bych moc neriskovala, vždycky raději jen trochu, Třeba když to přeženete s vodou, sliz už nebude sliz, ale voda. Takže hlavně opatrně.


 Jak zacházet se slizem?

-Pokud nechcete, aby ztvrdnul, dejte sliz do uzavřené nádoby. 

-Pokud se sliz lepí, přidejte aktivátor.

-Pokud máte sliz na oblečení, polštáři atd. Tak velký kus nejdříve dejte pryč normálně a zbytek seškrabejte pomocí nehtů.

-Sliz se nejí, tedy pokud není z jedlých ingrediencí.

-Po hraní se slizem si umývejte ruce. 


Tak, tohle by bylo pro článek všechno. Není to takový článek, jak jsem poslední dobou dělala, ale tak nevadí. Třeba to někomu pomohlo, nebo tak. Mějte se c:

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.